Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Virtual reality και video games



Το VirtuSphere μπορεί να χαρακτηριστεί σαν το υπέρτατο video game, το κόστος του αγγίζει τα £15,000 και το κάνει απαγορευτικό για τα περισσότερα πορτοφόλια.
Είναι όμως μία μεγάλη πρόκληση και θ'αποκτήσει οπαδούς στις τάξεις που μπορούν να διαθέσουν το ποσό αυτό.

Το VirtuSphere μοιάζει περισσότερο με μια μπάλα εξάσκησης ενός τεράστιου χάμστερ που καταφέρνει να βυθίσει το χρήστη του σε μια τρισδιάστατη εικονική πραγματικότητα.

Ένας ειδικός εξοπλισμός κεφαλής αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση για να μπορέσει κανείς να απολαύσειτα γραφικά και κατόπιν να ξεκινήσει την εικονική εξερεύνηση.

Μπορείτε να τρέξετε, να πηδήξετε, να συρθείτε κατά μήκος απέραντων εικονικών αποστάσεων χωρίς να υπολογίζετε τα αληθινά εμπόδια.

Η τεράστια σφαίρα έχει ως βάση ένα επίπεδο τροχών επιτρέποντας περιστροφή έως και 360 μοίρες και την ελεύθερη κίνηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, χωρίς πραγματική μετακίνηση.

Οι κατασκευαστές του VirtuSphere από την Ουάσιγκτον το περιγράφουν ως το υπέρτατο περιφερειακό για ηλεκτρονικά παιχνίδια ενώ προσθέτουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εξάσκηση αλλά και για ασκήσεις προσομοίωσης.

Το VirtuSphere, το οποίο προσφέρει μια τεχνολογική λύση για virtual reality, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από τις αρχές τουρισμού της Ρωσίας για την προσφορά μιας εικονικής βόλτας στην Κόκκινη Πλατεία και στο Κρεμλίνο.

Οι πληροφορίες είναι από το tech.pathfinder.gr

2 σχόλια:

everything53 είπε...

Άλλο ένα αντικείμενο για την μελλοντική μου λίστα αγοράς... Απλά αυτό θα μπει πρώτο! :Ρ

kakos lykos είπε...

:)))))))))