Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Τα παράξενα των Πολιτικών



Το τελευταίο διάστημα βγαίνουν στην φόρα διάφορα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα ή υψηλόβαθμα στελέχη, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που έχουν βγει στη επιφάνεια άγνωστες πτυχές για την ζωή των πολιτικών , που προκαλούν έκπληξη και καμιά φορά το γέλιο.

10 παράξενα πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τους Προέδρους των Η.Π.Α.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, η Αμερική γιόρτασε την Ημέρα των Προέδρων, μία ημέρα που από μόνη της έχει μία περίεργη ιστορία. Προς τιμή όλων των Αμερικανών Προέδρων, που τίμησαν με την παρουσία τους τον Λευκό Οίκο και χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος κυβέρνησαν τις Η.Π.Α., παραθέτουμε αυτή τη λίστα με τα 10 πιο παράξενα πράγμα που ενδεχομένως να μην γνωρίζατε για τους Πλανητάρχες.

1. Ο Φραγκλίνος Ντ. Ρούσβελτ (Πρόεδρος #32) συνδεόταν με κάποιον τρόπο με 11 πρώην Αμερικανούς Προέδρους.

2. Ο Τζέιμς Γκάρφιλντ, ο 20ος Πρόεδρος , ήταν καθηγητής αρχαίων γλωσσών. Ήταν όμως και αμφιδέξιος. Λένε πως μπορούσε με το ένα χέρι να γράφει Λατινικά και ταυτόχρονα με το άλλο Ελληνικά.

3. Ο Τζον Τάιλερ, ο 10ος Πρόεδρος, ήταν πατέρας 15 παιδιών. Το 15ο παιδί το απέκτησε σε ηλικία 70 ετών.

4. Το ψηλό καπέλο, που συνήθως φορούσε ο Αβραάμ Λίνκολν (Πρόεδρος #16), ήταν στην πραγματικότητα ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ. Αποθήκευε μέσα πολύ σημαντικά έγγραφα.

5. Ο 17ος Πρόεδρος, ο Άντριου Τζόνσον, γεννήθηκε σε μία πολύ φτωχή οικογένεια και μέχρι την ηλικία των 17 ετών δεν μπορούσε να διαβάσει. Μετά, γνώρισε τη σύζυγό του, η οποία του έμαθε μαθηματικά, ανάγνωση και να βγάζει δημόσιους λόγους. Όταν αντιτάχθηκε στην απόσχιση του Νότου από την Ένωση, σχεδόν τον λιντσάρισαν στη Βιρτζίνια και αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Τεννεσί.

6. Ο 22ος και 24ος Πρόεδρος, ο Γκρόβερ Κλήβελαντ, στρατολογήθηκε στον Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά πλήρωσε κάποιον έναντι 150 δολαρίων για να τον αντικαταστήσει και να μείνει εκείνος πίσω, προκειμένου να φροντίσει τη μητέρα του και τις αδερφές του. Σε αντίθεση με τον Μπιλ Κλίντον, που απέφυγε να στρατολογηθεί έναν αιώνα μετά, ο Κλήβελαντ δεν εισέπραξε ιδιαίτερα αρνητικές κριτικές για την κίνησή του αυτή διότι ο νόμος περί επιστράτευσης του 1863 προέβλεπε σε ειδικές περιπτώσεις αυτή την αντικατάσταση.

7. Ο Κάλβιν Κούλιτζ, ο 30ος Πρόεδρος, θεωρείται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες. Όταν δεν έκανε μασάζ στο κεφάλι του με βαζελίνη κατά τη διάρκεια των πρωινών γευμάτων στο κρεβάτι του και όταν δεν καβαλούσε τον προσωπικό του μηχανοκίνητο ταύρο, χτυπούσε το κουδούνι στην πόρτα του Λευκού Οίκου και έτρεχε να κρυφτεί.

8. Μέχρι στιγμής, όλων των Αμερικανών Προέδρων το γενεαλογικό δέντρο περιορίζεται σε μία ή περισσότερες από μόνο επτά εθνικότητες: Δανική, Αγγλική, Γερμανική, Ιρλανδική, Σκωτσέζικη, Ελβετική και Ουαλική.

9. Ο Γκρόβερ Κλήβελαντ ήταν ο μόνος Πρόεδρος που παραδέχτηκε ανοιχτά ότι είχε εξώγαμο παιδί. Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, έδωσε οδηγίες στο επιτελείο του να πουν όλη την αλήθεια για το παιδί. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν ξεκαθαρίστηκε εάν ο Κλήβελαντ ήταν ο πραγματικός πατέρας του παιδιού, πλήρωσε όμως διατροφή γιατί ήταν ο μόνος ανύπαντρος μεταξύ των «μνηστήρων» της μητέρας.

10. Υπήρξαν 4 Πρόεδροι που στην πραγματικότητα δεν ήταν Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών: ο Σαμ Χιούστον, ο Μιραμπό Λαμάρ και ο Άνσον Τζόουνς ήταν Πρόεδροι της Δημοκρατίας του Τέξας, ενώ ο Τζέφερσον Ντέιβις ήταν Πρόεδρος των Ομόσπονδων Πολιτειών της Αμερικής.

πηγή:news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: