Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Indiana Jones-Το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου



Η τέταρτη συνέχεια των περιπετειών του Ιντιάνα Τζόουνς επί τέλους θα βγεί στις αίθουσες στις 22 Μαΐου.
Η πρώτη ταινία γυρίστηκε το 1981, "οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού",σε μια εποχή που τα ψηφιακά εφέ δεν είχαν ακόμα κυριεύσει τη μεγάλη οθόνη, ακολούθησαν άλλες δύο ταινίες "ο ναός του χαμένου Θησαυρού" και η "τελευταία σταυροφορία", να όμως τόσα χρόνια μετά η τελευταία σταυροφορία δεν ήταν και η τελευταία ταινία για τις περιπέτειες του θρυλικού αρχαιολόγου.
Ένας Χάρισον Φορντ φορτωμένος αρκετά χρόνια πλέον στην πλάτη του(έφτασε τα 65), ξανά στον ρόλο που τον αγαπήσαμε.

Η νέα ταινία ονομάζεται "το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου", πολλά στοιχεία για την ταινία και wallpapers μπορεί κάποιος να βρει στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.indianajones.com

Αυτά που γνωρίζουμε για την υπόθεση είναι πως η δράση της νέας ταινίας του Σπίλμπεργκ εκτυλίσσεται το 1957 και αφορά την επιστροφή της κιβωτού της πρώτης ταινίας στο μέρος που ανακαλύφθηκε, από τον Ιντιάνα φυσικά. Τα πράγματα όμως περιπλέκει μια πολύτιμη πέτρα με μαγικές, υπνωτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με τον παραγωγό Φρανκ Μάρσαλ, η δράση μεταφέρθηκε από το '40 στο '50 ακριβώς για να δικαιολογηθεί διαφορά ηλικίας των πρωταγωνιστών.

Αυτή την φορά δεν θα δούμε τον Σων Κόνερυ στον ρόλο του πατέρα του Ίντι (δεν δέχτηκε να παίξει αυτή τη φορά στην ταινία), Θα δούμε όμως την Κέητ Μπλάνσετ σε ρόλο κακιάς, θα κάνει την αρχηγό μιας ομάδας Σοβιετικών πρακτόρων.

Η ταινία γυρίστηκε με κανονικούς "κασκαντέρ" και με όσο το δυνατό λιγότερα ψηφιακά εφέ, πολύ πιθανό για να μην χάσει τον χαρακτήρα και την ατμόσφαιρα των τριών προηγούμενων.

Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να κερδίσει τους νεώτερους σαν ταινία,μην ξεχνάμε από την εποχή του Ιντιάνα και μετά γεννήθηκε η Λάρα Κροφτ,ο θηλυκός Ιντιάνα των video games και μετέπειτα της μεγάλης οθόνης, οι παλαιότεροι πάντως θα θελήσουν να γίνουν έστω και για δύο ώρες ξανά έφηβοι, και να ξαναζήσουν τις στιγμές που τους πρόσφεραν οι περιπέτειες του κυρίου καθηγητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: