Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

ΑΙΣΧΟΣ!!! Νέα πρόκληση των Σκοπιανών.



Μία με το αστέρι της Βεργίνας, και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι πρόγονός τους, από που εως που Μακεδόνες ρε οι Σκοπιανοί; Αυτοί είναι Σλάβοι, Αλβανοί, και οτιδήποτε άλλο εκτός από Μακεδόνες.
Τι σχέση έχουν με την Αρχαιότητα τα Σλαβικά φύλα; Η μετανάστευση τους στα βαλκάνια έγινε τον 6ο-7ο αι. μ.Χ επί εποχής Βυζαντίου.
Το 863μ.Χ ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος ανέλαβαν τον εκχριστιανισμό των Σλάβων, για να διευκολύνουν την προσέγγισή τους προς τους λαούς αυτούς, χρησιμοποίησαν ένα νέο αλφάβητο, βασισμένο στο ελληνικό, το οποίο μπορούσε να αποδώσει τους φθόγγους της σλαβικής γλώσσας, και το οποίο εφηύρε ο Κύριλλος και ονομάστηκε Κυριλλικό.
Επάνω σε αυτό το αλφάβητο στηρίζεται και η σημερινή Κυριλλική γραφή των σλαβικών εθνών και πάνω σε αυτό αναπτύχθηκε ολόκληρη η γραμματεία τους.
Μήπως και αυτό τους δίνει πάτημα για να ξερογλύφονται και να βρίσκουν δήθεν ομοιότητες με την Αρχαιότητα;
Ούτε κατά που έπεφτε η Μακεδονία δεν ήξεραν.
Όταν εμείς είχαμε τον Αριστοτέλη αυτοί δεν είχαν ανακαλύψει ούτε την φωτιά.
Τώρα έχουν το θράσος να κοροϊδεύουν και το σύμβολο της Ελλάδας, την σημαία. ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕ

Παραποιημένη η ελληνική σημαία σε αφίσα στην ΠΓΔΜ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «απαράδεκτη αφίσα» και δήλωσε ότι θα υπάρξει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ

Διαφημιστικές πινακίδες, στις οποίες εμφανίζεται παραποιημένη η σημαία της Ελλάδας, αναρτήθηκαν σήμερα σε σημεία της πόλης των Σκοπίων. Στις πινακίδες αυτές εμφανίζεται η ελληνική σημαία με παραποιημένο το σταυρό, στο άκρο της σημαίας. Ο σταυρός έχει παραποιηθεί σε αγκυλωτό σταυρό.

Οι διαφημιστικές αυτές πινακίδες προαναγγέλλουν έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό-ενημερωτικό κέντρο των Σκοπίων, από 3 Απριλίου έως 3 Μαΐου.

Κουμουτσάκος: Απαράδεκτη αφίσα

«Η απαράδεκτη αφίσα που εκδόθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία και αναρτήθηκε σε δρόμους των Σκοπίων, προσβάλλει ευθέως το εθνικό σύμβολο της χώρας μας και τον αγώνα της εναντίον του φασισμού και του ναζισμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για το πώς σχολιάζεται η ανάρτηση αφίσας σε δρόμους των Σκοπίων που προσβάλλει την ελληνική σημαία.

«Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο μεγάλος λάθος κάνουν όλοι εκείνοι που επενδύουν στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία. Επιβεβαιώνει, για μία ακόμα φορά, την ορθότητα της ελληνικής θέσης ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικοδόμηση σχέσεων συμμαχίας και αλληλεγγύης είναι ο έμπρακτος σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ χωρών και λαών» συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος που κατέληξε λέγοντας:

«Η πρέσβυς της Ελλάδας στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, έλαβε οδηγίες για την πραγματοποίηση εντός της ημέρας, έντονου διαβήματος διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας και με το αίτημα της άμεσης απόσυρσης της εν λόγω αφίσας».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: