Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Δεν θέλεις να σε φιλήσει;...δάγκωσέ του τη μύτη...Είναι νόμος!



Αυτό και άλλα ευτράπελα είδε να υπάρχουν μέσα στους νόμους της Αγγλίας ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζακ Στρόου, και άρχισε επιχείρηση σκούπα να τους τροποποιήσει ή να τους διαγράψει.
Κάποιοι νόμοι είναι τόσο παλιοί, που μόνο γέλιο μπορούν πλέον να προσφέρουν στην εποχή μας.

Ας τους δούμε...

Νόμος του 1810 λέει:Χωρίς χρέωση μπορούν οι Βρετανοί κάτοικοι να ιππεύουν τα γαϊδούρια τους σε ορισμένους δρόμους της πρωτεύουσας!

Κάποιοι νόμοι αφορούν τον Βασιλικό οίκο της Αγγλίας και την συμπεριφορά των "κοινών θνητών" απέναντί του.

Για παράδειγμα, ο νόμος ορίζει να φοράει κανείς κάλτσες παρουσία της βασίλισσας, ενώ εφιστά την προσοχή των ιδιοκτητών σκύλων επισημαίνοντας ότι θα υποστούν την αυστηρότερη των ποινών αν αφήσουν το ζώο τους να έρθει σε επαφή με κατοικίδιο του βασιλικού οίκου. Το 1307, αποφασίστηκε επίσης ότι το κεφάλι οποιασδήποτε νεκρής φάλαινας βρεθεί σε βρετανική ακτή ανήκει στον βασιλιά, ενώ η ουρά στη βασίλισσα.

Όπως και νόμοι που αφορούν τις προσωπικές σχέσεις ή τα δικαιώματα και τις απαγορεύσεις των πολιτών.

Νόμος που ψηφίστηκε το 1837 δίνει στη γυναίκα το δικαίωμα να δαγκώσει τη μύτη του άντρα της αν εκείνος τη φιλήσει παρά τη θέλησή της, αλλά διαφορετικός νόμος της απαγορεύει να τινάζει το χαλί ή το στρώμα της σε οποιοδήποτε δρόμο μέσα στην περιφέρεια της μητροπολιτικής αστυνομίας. Τέλος, στο Λονδίνο, οι κάτοικοι καταπατούν το νόμο αν φτιάξουν χοιροστάσιο έξω από το σπίτι τους, ενώ στο Γιορκ επιτρέπεται ακόμη η δολοφονία ενός Σκωτσέζου μέσα στα αρχαία τείχη της πόλης αν εκείνος φέρει τόξο και βέλη!


Για να δούμε εδώ στην Ελλάδα ο νομοθέτης πότε θα βγάλει από τις αράχνες(που φυσικά ισχύουν άσχετα αν είναι μέσα στη σκόνη) μερικούς νόμους, να τους αλλάξει ή να τους στείλει στο "πυρ το εξώτερον";

Δεν υπάρχουν σχόλια: