Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

HOME CINEMA ...Για λίγους!



Όλοι γνωρίζουμε το home cinema, κάποιοι από μας λίγο πολύ έχουμε ένα υποτυπώδες home cinema το οποίο να μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι βρισκόμαστε σε κάποια από τις μεγάλες κινηματογραφικές αίθουσες.Κατάλληλα ηχεία μεγάλη και πολύ καλής ανάλυσης οθόνη και είναι έτοιμο...ή έτσι τουλάχιστον πιστεύαμε μέχρι τώρα!

Υπάρχουν κάποιοι, λίγοι τυχεροί που ο όρος home cinema ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα(αφού ξόδεψαν μερικά εκατομμυριάκια)

Αφού δεν μπορούμε οι περισσότεροι να αποκτήσουμε οικιακό κινηματογράφο με αυτές τις προυποθέσεις, ας κάνουμε ένα "οφθαλμόλουτρο" βλέποντας τα.

1. Ο ναός της χαμένης κιβωτού




Το εντυπωσιακό αυτό θεματικό δωμάτιο σχεδιάστηκε από τον Doug Charrois για ένα ζευγάρι στον Καναδά. Το δωμάτιο είναι ρέπλικα θαλάμου αιγυπτιακής πυραμίδας και περιέχει αντικείμενα όπως το Άγιο Δισκοπότηρο, ένα δερμάτινο τζάκετ του Ιντιάνα Τζόουνς, το καπέλο και το μαστίγιο του, πυρσούς κ.α.


2. Η σπηλιά του Batman





Αντίστοιχης λογικής με το ναό της χαμένης κιβωτού είναι η σπηλιά του Batman. Οι τοίχοι είναι ενδεδυμένοι ομοιώματα σταλακτιτών και σταλαγμιτών, η επιφάνειες είναι τραχιές και βραχώδεις ενώ καθίσματα από εξαιρετικής ποιότητας δέρμα.


3. USS Enterprise κατάστρωμα






Βασισμένο στο αλησμόνητο USS Enterprise, το διαστημόπλοιο της σειράς επιστημονικής φαντασίας Star Trek, το ιδιωτικό αυτό «σινεμά» διαθέτει εκτός των άλλων και μπαρ με σκαμπό. Όταν ξεκινάει η ταινία σημαίνει συναγερμός με ένα κόκκινο φως που αναβοσβήνει. Αυτά για λόγους εντυπωσιασμού. Γιατί από πλευράς ουσίας διαθέτει 8 servers με βάση δεδομένων περίπου 4000 DVD.


4. Ο Τιτανικός





Από το διάστημα στη θάλασσα και από το πιο επιτυχημένο διαστημόπλοιο στο πιο αποτυχημένο κρουαζεριόπλοιο. Τον τιτανικό. Ο σχεδιασμός του υπογράφεται από τον Donny Hackett της ‘casa cinema design’.


5. 20000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα







Και για να κλείσει ο κύκλος των εξερευνητικών ταξιδιών, καταδυόμαστε με το Ναυτίλο και κυβερνήτη τον Ιούλιο Βερν. Αυτό το Home Theater είναι ρέπλικα του θρυλικού υποβρυχίου από την ταινία του 1954.



Bonus 1: Evergreen ultimate theater







Ένα από τα πιο τεχνικά εξελιγμένα και αυτοματοποιημένα home theaters στον κόσμο είναι βασισμένο και αυτό στη θεματολογία του Star Trek. Μόνο που διαθέτει και μηχανικά συρόμενες πόρτες, αυτόματες πολυθρόνες πάνω από 20 ψηφιακές οθόνες. Συνολικό κόστος; Προσδεθείτε! 3 εκατομμύρια ευρώ.



Bonus 2:USS Enterprise γέφυρα






Αν δεν σας αρέσει να ταξιδεύετε κατάστρωμα, μπορείτε να ζητήσετε από τον καπετάνιο του USS Enterprise να βρεθείτε στη γέφυρα. Κοστίζει μόνο 15 χιλιάδες ευρώ και μπορεί να χτιστεί σε δύο χρόνια.

πηγή άρθρου:www.news247.gr


Εμείς ας μείνουμε να ονειρευόμαστε πως ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως μπορέσουμε να διαμορφώσουμε και την δική μας προσωπική αίθουσα...προς το παρόν ας αρκεστούμε στην οθόνη και τα ηχειάκια μας...
Ή όπως λέει και ο λαός μας "φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο"

2 σχόλια:

everything53 είπε...

Με έστειλε το άρθρο σου!
Προσωπικά μου άρεσαν όλα τα home cinema που αναφέρονται σ' αυτό!

kakos lykos είπε...

Εγώ να δεις πως ξερογλείφομαι έστω και για το πιο ταπεινό και φθηνό από αυτά τα ιδιωτικά σινεμά. Σνιφ :~(