Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Tεχνολογία: λειτουργικά προϊόντα, υψηλού τεχνολογικού σχεδιασμού



Ενα τραπέζι... υπολογιστής

Προσπαθήστε να φανταστείτε ένα τραπέζι το οποίο ως δια μαγείας φωτίζεται και μετατρέπεται σε μία μεγάλη έγχρωμη οθόνη με την τοποθέτηση ενός μπουκαλιού κρασιού πάνω του. Η οθόνη αλληλεπιδρά με το μπουκάλι, αναγνωρίζει ότι πρόκειται για την ιταλική μάρκα Chianti, συνδέεται με το Ιντερνετ και σας εμφανίζει την εικόνα από τον αμπελώνα της Τοσκάνης απ’ όπου προέρχεται το συγκεκριμένο κρασί, καθώς και όλα τα χαρακτηριστικά του και τα φαγητά με τα οποία ταιριάζει καλύτερα. Ο λόγος για το τραπέζι Surface, που παρουσίασε ο Μπιλ Γκέιτς πριν από μερικές βδομάδες στο Λας Βέγκας, το οποίο θα προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες στον χρήστη. Για να δει κανείς τις εικόνες που έχει τραβήξει με το κινητό ή τη φωτογραφική μηχανή του, θα μπορεί να ακουμπάει τη συσκευή πάνω στο Surface και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να βλέπει τις φωτογραφίες να γεμίζουν την επιφάνειά του. Με μία κίνηση του δαχτύλου, οι φωτογραφίες θα μπορούν να αντιγράφονται στη συνέχεια από την κάμερα στο κινητό και με μία ακόμα κίνηση να φεύγουν με e-mail προς τους επιθυμητούς αποδέκτες. Το Surface θα στοιχίζει 5.000-10.000 δολάρια και αρχικά θα διατεθεί σε ρεστοράν και ξενοδοχεία (η αλυσίδα «Sheraton» θα είναι από τους πρώτους που θα το αγοράσουν), ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο προς τα τέλη της χρονιάς.




Μουσική, ταινίες και Ιντερνετ στους τοίχους

Τραγούδια, ταινίες και ψηφιακές φωτογραφίες θα «ταξιδεύουν» σύντομα από δωμάτιο σε δωμάτιο και θα εμφανίζονται στις τηλεοράσεις του σπιτιού μέσα από το ήδη εγκατεστημένο ηλεκτρικό δίκτυο που υπάρχει στους τοίχους. Χάρη σε ειδικές συσκευές που θα συνδέονται με τον υπολογιστή, την τηλεόραση και τα συστήματα home cinema (οι οποίες ήδη πωλούνται στην αγορά από εταιρείες όπως η αμερικανική Netgear), το ψηφιακό οπτικο-ακουστικό σήμα υψηλής ανάλυσης θα μπορεί να μεταδίδεται μέσω των καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος.





Hi-tech τηλεοράσεις με λέιζερ


Ποιος είπε ότι οι πιο εξελιγμένες τηλεοράσεις είναι οι Plasma και οι υγρών κρυστάλλων (LCD); Η καλιφορνέζικη εταιρεία Novalux ανακοίνωσε το λανσάρισμα μιας νέας σειράς τηλεοράσεων βασισμένες σε τεχνολογία λέιζερ. Τα πρώτα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το καλοκαίρι του 2008. Σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα, το κόστος τους θα είναι σαφώς χαμηλότερο: γίνεται λόγος για 50% μείωση του κόστους, ενώ αναμένεται να καταναλώνουν και 75% λιγότερη ενέργεια.




Ενα άλλο ακρώνυμο που αναμένεται να γράψει ιστορία στον κόσμο του home cinema είναι το OLED (Organic Light Emitting Diode), δηλαδή οργανική δίοδος εκπομπής φωτός. Πρόκειται για ένα σύστημα που επιτρέπει την κατασκευή μιας πολύ λεπτής έγχρωμης οθόνης, με δυνατότητα να τυλίγεται και να αναδιπλώνεται όπως το χαρτί. Για το 2008, η Sony έχει ανακοινώσει την κυκλοφορία ενός τέτοιου μοντέλου 27 ιντσών.



Υπηρέτης-ρομπότ

Ο Spykee της αμερικανικής εταιρείας Erector είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι (στοιχίζει 405 δολάρια). Χάρη στους ιμάντες των τροχών του μπορεί να κινείται πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια (ακόμα και σε σκάλες), διαθέτει τηλεκάμερα στο κεφάλι, ηχεία στο σώμα του και τσιμπίδες αντί για χέρια. Χάρη σε μία κεραία wi-fi (ασύρματης τεχνολογίας), μπορεί να λάβει οδηγίες μέσω Ιντερνετ. Ετσι, λοιπόν, σας δίνει τη δυνατότητα να είστε στο γραφείο σας και να ελέγχετε αν έχουν μπει κλέφτες στο σπίτι σας ή αν το παιδί σας βλέπει τηλεόραση αντί να διαβάζει τα μαθήματά του.

πηγή:www.espressonews.gr

2 σχόλια:

everything53 είπε...

Με όλα αυτά που διαβάζω, έχω αρχίσει ήδη να γράφω λίστα αγορών για τα επόμενα χρόνια! :Ρ

kakos lykos είπε...

χαχαααχαχαχαχχαχαχαχ!!!!!!!!!!!