Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Έρχεται ο firefox 3



Το γνωστό μας αλεπουδάκι εξελίσσεται, και έρχεται με πολλές βελτιώσεις.


Προ των πυλών η κυκλοφορία του Firefox 3

Η Mozilla Inc ανακοίνωσε την τέταρτη έκδοση beta του browser Firefox 3 με βελτιώσεις τόσο στις επιδόσεις όσο και στην χρηστικότητα. Ο νέος browser έχει ικανότητες πιστοποίησης ασφαλών ιστοσελίδων, προστασίας ενάντια σε κακόβουλο λογισμικό αλλά και προοδευτικής μεγέθυνσης. Η κυκλοφορία του αναμένεται πριν την αντίστοιχη του Internet Explorer 8.

Η τέταρτη έκδοση beta περιλαμβάνει περισσότερες από 900 βελτιώσεις από την τρίτη έκδοση, με σημαντικές βελτιώσεις στη χρήση μνήμης και σταθερότητας του λογισμικού.

Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί, αναμενόμενα, στα ζητήματα ασφαλείας. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την ασφάλεια μιας ιστοσελίδας μέσω ενός χρωματικού δείκτη στην γραμμή πλοήγησης, στοιχείο ιδιαίτερα χρήσιμο στις συναλλαγές μέσω Ίντερνετ.

Επιπλέον, ενσωματωμένη προστασία ενάντια σε κακόβουλο λογισμικό θα προειδοποιεί τον χρήστη όταν θα επισκέπτεται σελίδες που έχουν καταχωρηθεί ως «μη ασφαλείς», ενώ το περιεχόμενο ιστοσελίδων που παραπέμπει σε πρακτικές phishing απλά δε θα εμφανίζεται καθόλου στο χρήστη.

Αλλαγές στη μηχανή JavaScript του Firefox 3 επιτρέπουν την καλύτερη και ταχύτερη συνεργασία με εφαρμογές όπως το Google Mail και το Zoho Office, ενώ η καλύτερη διαχείριση μνήμης μειώνει δραματικά την υπολογιστική ισχύ που απαιτείται στις περιπτώσεις πολύωρης πλοήγησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα κυκλοφορήσει ακόμη μία beta έκδοση του browser προτού κυκλοφορήσει η τελική του έκδοση μέσα στο 2008.

πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες Ciο Τοday

Δεν υπάρχουν σχόλια: