Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

"Ανδρας" κυοφορεί το παιδί της γυναίκας του!!!



Λος Αντζελες: Ένας Αμερικανός άνδρας που γεννήθηκε γυναίκα ανακοινώνει με άρθρο του σε περιοδικό ότι είναι έγκυος στον πέμπτο μήνα, δημοσιεύοντας και τη φωτογραφία του όπου εμφανίζεται με γένια, επίπεδο στήθος και φουσκωμένη κοιλιά.

Ο Τόμας Μπίτι, που περιγράφει τον εαυτό του ως τρανσεξουαλικό άνδρα, περιγράφει πώς η απόφασή του να αποκτήσει παιδί «συνάντησε τις διακρίσεις και τον απερίφραστο χλευασμό» των γιατρών στους οποίους απευθύνθηκε.

Το άρθρο του δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του The Advocate, ενός περιοδικού με έδρα το Λος Αντζελες που απευθύνεται σε ομοφυλόφιλους, αμφισεξουαλικούς και τρανσεξουαλικούς αναγνώστες.

Όπως αναμεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο Τόμας έχει υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης του στήθους και ακολουθούσε θεραπεία με τεστοστερόνη, δεν είχε προχωρήσει όμως σε επέμβαση αλλαγής των γεννητικών του οργάνων.

Νομικά αναγνωρισμένος ως άνδρας, ζει με τη γυναίκα του Νάνσι στο Μπεντ του Όρεγκον. Το ζευγάρι ήθελε να αποκτήσει παιδιά, ωστόσο η Νάνσι δεν μπορούσε να συλλάβει καθώς είχε χρειαστεί παλαιότερα να υποβληθεί σε υστερεκτομή.

Έτσι, ο Τόμας αποφάσισε να κυοφορήσει ο ίδιος το παιδί -σταμάτησε την ορμονική θεραπεία και η περίοδός του επέστρεψε, εξηγεί ο ίδιος.

Πολλοί γιατροί όμως τον αντιμετώπισαν με εχθρικότητα και ορισμένοι αρνήθηκαν να αναλάβουν την περίπτωσή του. Ο πρώτος γιατρός στον οποίο απευθύνθηκε «μου είπε να ξυριστώ», γράφει.

«Οι ρεσεψιονίστ γελούσαν μαζί μας. Οικογένεια και φίλοι δεν μας υποστήριξαν· οι περισσότεροι στην οικογένεια της Νάνσι δεν γνωρίζουν καν ότι είμαι τρανσεξουαλικός».

Έπειτα από προσπάθειες ενός χρόνου με επισκέψεις σε εννέα γιατρούς, ο Τόμας έμεινε έγκυος με κατεψυγμένο σπέρμα , ωστόσο η εγκυμοσύνη ήταν εξωμήτριος και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η δεύτερη απόπειρα ήταν επιτυχημένη και το μωρό αναμένεται στις 3 Ιουλίου, αναφέρει.

«Πώς νιώθει ένας έγκυος άνδρας;» γράφει ο Τόμας στο άρθρο του.

«Απίστευτα. Παρά το γεγονός ότι η κοιλιά μου μεγαλώνει με μια νέα ζωή μέσα μου, είμαι σταθερός και έχω αυτοπεποίθηση ως άνδρας. Κατά μια τεχνική άποψη βλέπω τον εαυτό μου ως παρένθετο γονέα, αν και η ταυτότητα του φύλου μου ως άνδρα παραμένει σταθερή».

»Για τη Νάνσι, είμαι ο σύζυγός της που κυοφορεί το παιδί μας. Εγώ θα είμαι ο πατέρας της κόρης μου και η Νάνσι θα είναι η μητέρα της. Θα είμαστε οικογένεια» απαντάει.

Εκπρόσωπος του περιοδικού δήλωσε στην Telegraph ότι η εγκυμοσύνη του Τόμας επιβεβαιώθηκε από το γυναικολόγο του.

πηγή:tech.pathfinder.gr

4 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δεν πρεπει να παιζει κατι τετοιο.....

kakos lykos είπε...

Από την στιγμή που έχει διακοπεί η ορμονοθεραπεία που έκανε, και αφού υπάρχουν ακόμα τα απαραίτητα γεννητικά όργανα μήτρα κλπ, και εφόσον έχει εμμηνορυσία δεν το βρίσκω περίεργο που μπορεί να κυοφορήσει.

everything53 είπε...

Στην ουσία δεν είναι άντρας, είναι γυναίκα ακόμα...

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

ο,τι και να είναι, είναι γιαλαντζί