Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Imagine... a wonderful world






Με την ευχή να γίνει κάποτε ο κόσμος μας καλύτερος.

6 σχόλια:

Leviathan είπε...

iperoxa tragoudia!!!!!!
xronia polla!!!igeia kai xara se olo to kosmo!

kakos lykos είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία και σε σένα Leviathan :)

George είπε...

Εξαιρετικές μελωδίες για πρώτο πρωινό άκουσμα.
What a wonderful world ας το κάνουμε το σλόγκαν μας για το 2009.
Καλημέρα

kakos lykos είπε...

Δυστυχώς όμως όσες φορές άκουσα αυτό το τραγούδι το τελευταίο διάστημα, δεν μπορώ να συνδιάσω όσο κι αν προσπαθώ τις εικόνες που δείχνει το κλιπ με τα λόγια του.Μου έρχονται συνέχεια στο νου οι άσχημες εικόνες των πρόσφατων γεγονότων, και ειρωνικά η φράση: "ωραίος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος". Τα τραγούδια αυτά τα έβαλα σαν ξόρκι στη μαυρίλα, στο θάνατο και τις καταστροφές.
Μακάρι να σταματήσουν να γεννιούνται άλλες άσχημες εικόνες, και να μην μείνει μόνο όνειρο ο υπέροχος κόσμος.

George είπε...

Λύκε λύκε,
τον κόσμο τον κάνουμε εμείς. Ας πάψουμε να τα ρίχνουμε σε άλλους τα άσχημα. Αν βγαίναμε ειρηνικά αν σηκωνόμασταν από extra large πολυθρόνες. Αν ζωγραφίζαμε εμείς τις εικόνες θα ήταν αλλιώς.

kakos lykos είπε...

Να σου απαντήσω πάνω σ'αυτό George.
Δεν είναι λίγες οι φορές που άφησα την πολυθρόνα μου για να διαδηλώσω ειρηνικά, από τα φοιτητικά μου χρόνια ακόμα μέχρι σήμερα.
Δυστυχώς όμως πάντα η ίδια γεύση.
Ανεξάρτητα πιο κόμμα ήταν στην εξουσία, υπήρχαν πάντα τα στοιχεία για να τορπιλιστεί και η πιο ειρηνική διαδήλωση, όποιο όνομα και αν είχαν αυτά τα στοιχεία είτε σαν παρακρατικοί, είτε σαν παιδιά των "εξαρχείων", είτε σαν skinhead, είτε σαν κοινοί κλέφτες και καταστροφείς.
Πλέον και μόνο στο άκουσμα πορεία δυστυχώς ξέρουμε ότι η Αθήνα ή όπου γίνεται η πορεία, θα γεμίσει ο τόπος δακρυγόνα, κατεστραμένα κτίρια, καταστήματα, αυτοκίνητα και αθώους διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα και μαυρισμένα μάτια στη καλύτερη περίπτωση.
Το ξύλο πάντα το τρώει ο πιο αδύναμος και ο πιο αθώος, γιατί αυτός βρίσκεται πρόσφορος, ο πραγματικός ένοχος ξέρει και φυλάγεται.
Πόσοι πιάστηκαν στα τελευταία γεγονότα και ήταν πραγματικά ένοχοι;
Πόσοι από αυτούς τους ενόχους θα τιμωρηθούν;
Αν τα κόμματα δεν σταματήσουν να κοιτάζουν την ψηφοθηρία, αν δεν σκύψουν συλλογικά μπροστά στα προβλήματα αυτού του τόπου και των πολιτών του, τότε δυστυχώς δεν θα αλλάξει τίποτα.