Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Νέες κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών σε όλη τη χώρα.


Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα από συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 3 το μεσημέρι από το Συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων Αθήνας.Οι δρόμοι παραμένουν ακόμα κλειστοί.

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει για την ίδια ώρα και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, η οποία έχει αναγγείλει για τη συνέχεια κατάληψη της Νομικής.


Στις 17:30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στην Ομόνοια, την πλατειά Κοραή στον Πειραιά, στο Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου, στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, και στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, ενώ στις 21:00 διάφορες νεολαίες θα συγκεντρωθούν στη κεντρική πλατεία στο Γκάζι μπροστά στο σταθμό του Μετρό Κεραμικού με σκοπό να ενημερώσουν τους νέους με κεντρικό σύνθημα "σας θέλουμε μαζί μας". Αμέσως μετά θα κάνουν πορεία μέχρι την πλατεία Ομονοίας μέσω της οδού Πειραιώς.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Χανιά, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη στις 19:00, ενώ σε εξέλιξη είναι η πορεία των φοιτητών στην Πάτρα.

Στη Θεσσαλονίκη, μικρής έκτασης επεισόδια αλλά και κυκλοφοριακά προβλήματα προκλήθηκαν νωρίς το απόγευμα, εξαιτίας της πορείας που συνδιοργάνωσαν φοιτητές, μαθητές, καθώς και μέλη αριστερών και αντιρατσιστικών κινήσεων.

Τη Δευτέρα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά και κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη χώρα.

Εκτός συνόρων: Το Σάββατο στις 18:30 ώρα Ελλάδας, η μεγαλύτερη φοιτητική ένωση της Γαλλίας UNEF, καλεί τους Γάλλους φοιτητές σε διαδήλωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική νεολαία.

Νωρίτερα, διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Ελληνικό Προξενείο της Μελβούρνης για να εκφράσουν τη "συμπαράστασή τους προς την αγωνιζόμενη νεολαία της Ελλάδας" και να καταδικάσουν το θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές έφεραν πανό και πλακάτ με συνθήματα κατά της ελληνικής αστυνομίας και της ελληνικής πολιτείας.

Στη Ρωσία, τουλάχιστον οκτώ διαδηλωτές, μέλη της ρωσικής άκρας αριστεράς, συνελήφθησαν μπροστά στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι, με εξαίρεση δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, δεν εκδηλώθηκαν διαμαρτυρίες για το θάνατο ενός άλλου 15χρονου που έπεσε από τα μαζικά πυρά τριών αστυνομικών που αισθάνθηκαν ότι "απειλούνταν".

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θάνατο του 15χρονου πραγματοποιήθηκε και στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

Οι συγκεντρωμένοι, που κρατούσαν ένα μεγάλο πανό στο οποίο αναγραφόταν η λέξη "αλληλεγγύη", σε επιστολή που ανέγνωσαν εξέφρασαν την "αποδοκιμασία τους για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος ως προς την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα".

Oδός "Ανδρέα - Αλέξη Γρηγορόπουλου"

Εκατό κάτοικοι και καταστηματάρχες της οδού Μεσολογγίου υπέβαλαν αίτημα στο Δήμο Αθηναίων ο δρόμος να μετονομαστεί σε "Ανδρέα - Αλέξη Γρηγορόπουλου".

Όπως αναφέρουν, η μετονομασία αυτή θα αποδώσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής του Δήμου προς τον άτυχο 15χρονο μαθητή που έχασε τη ζωή του στις 6 Δεκεμβρίου.

πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: