Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Μπάμπης Λαζαρίδης. Τα σενάρια για την δολοφονία του.



Στα «πολλά ανοιχτά μέτωπα που είχε» αναζητά η Αστυνομία την άκρη για την εξιχνίαση της δολοφονίας του επιχειρηματία νυκτερινών κέντρων Μπάμπη Λαζαρίδη. Ταυτόχρονα, κρίσιμη θεωρείται η μαρτυρία της συντρόφου του τραγουδίστριας Αγγελικής Ηλιάδη.

Η Αγγελική Ηλιάδη αναμένεται να κληθεί στην Ασφάλεια για κατάθεση αμέσως αφού επιστρέψει από την Καβάλα, όπου κηδεύτηκε χθες ο σύντροφος και πατέρας του τρίχρονου αγοριού της.

Για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας θεωρείται βασική μάρτυρας και οι όποιες περιγραφές μπορεί να δώσει για το σκηνικό της δολοφονίας, εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν τις έρευνες. Η νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και τα χείλη, χειρουργήθηκε και βγήκε με ευθύνη της από το νοσοκομείο προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του αγαπημένου της, έστω με αναπηρικό καροτσάκι, φέρεται ότι έχασε τις αισθήσεις της από το σοκ που υπέστη όταν οι σφαίρες έπεφταν βροχή.

Η αστυνομική έρευνα έως τώρα οδηγείται σε πολλές εκδοχές, αλλά δεν καταλήγει πουθενά, καθώς όπως ανέφερε χθες χαρακτηριστικά αξιωματικός της Ασφάλειας, ο Λαζαρίδης είχε «πολλά ανοιχτά μέτωπα».

Το υπ΄ αριθμόν ένα σενάριο ως προς τα κίνητρα των εκτελεστών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών, αφορά τις πρόσφατες δραστηριότητες του επιχειρηματία.

Μετά την καταστροφή του νυκτερινού κέντρου του από έκρηξη ισχυρής βόμβας, φήμες που έχουν φθάσει και στην Ασφάλεια αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας είχε μεγάλο οικονομικό άνοιγμα από χρέη και προσπαθούσε να το καλύψει.

Η μαφιόζικη ενέδρα και ο καταιγισμός πυρών με αυτόματο ανατολικής προέλευσης τύπου Καλάσνικοφ έχει, όπως εκτιμάται, τα χαρακτηριστικά του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, από μέλη συμμοριών αλλοδαπών. Επιπλέον αυτή η μέθοδος έχει χαρακτηριστικά δολοφονίας με κίνητρο μίσος και εκδίκηση ύστερα από «ρίξιμο» σε παράνομη συναλλαγή. Οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν μόνο ένα όπλο, το αυτόματο, και δεν έριξαν τη χαριστική βολή πυροβολώντας στο κεφάλι όπως είναι η συνήθης πρακτική επαγγελματιών που εκτελούν συμβόλαια θανάτου.

Ήξεραν τις κινήσεις του

Οι διοργανωτές του σχεδίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται να είναι άτομα με τα οποία ο επιχειρηματίας είχε συχνές επαφές καθώς γνώριζαν λεπτομέρειες για τις κινήσεις του. Η εκδοχή αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι στο ξενοδοχείο της παραλιακής ο επιχειρηματίας διέμενε με τη σύντροφό του και το ανήλικο αγοράκι τους τις τελευταίες ημέρες. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως παρότι ο επιχειρηματίας, ειδικά μετά τη βομβιστική επίθεση στο μαγαζί του, είχε έντονες ανησυχίες, δεν είχε λάβει μέτρα για την προστασία του και της συντρόφου του κατά τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά έπαιρνε κάποια μέτρα, αργότερα όμως χαλάρωσε πιστεύοντας ίσως ότι τουλάχιστον οι παλιοί λογαριασμοί του είχαν κλείσει.

Έχει αλλάξει η νύχτα
Κατά την έρευνα για τη δολοφονία του Μπάμπη Λαζαρίδη, ο οποίος εκτός από το αγοράκι που είχε αποκτήσει με την Αγγελική Ηλιάδη είχε ακόμη έναν γιο από τον γάμο του με την επίσης τραγουδίστρια Πόπη Μαλλιωτάκη, οι αστυνομικοί λαμβάνουν υπόψη, όπως λένε, ότι «το τοπίο στη νύχτα έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Η οικονομική κρίση στα νυκτερινά κέντρα έχει επηρεάσει και τις συμμορίες των εκβιαστών, οι οποίες παράλληλα με την προστασία έχουν στραφεί πλέον και στο εμπόριο ναρκωτικών, αλλά και στη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών».

Πόλεμος συμμοριών

ΟΙ ΑΡΧΕΣ Ασφαλείας εξετάζουν και το σενάριο η δολοφονία του Λαζαρίδη να σχετίζεται έστω εμμέσως με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη νύχτα μεταξύ δύο μεγάλων αντίπαλων συμμοριών. Τελευταίο θύμα της βεντέτας ήταν ένας εκ των παλιών αρχηγών συμμοριών, ο Αλέκος Κοσμόπουλος, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο μήνα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: