Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Αποχαιρετά με συλλαλητήριο η εκπαιδευτική κοινότητα το 2008 στα Προπύλαια



Με το συλλαλητήριο που ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι από τα Προπύλαια αποχαιρετά η εκπαιδευτική κοινότητα το 2008, δίνοντας νέο ραντεβού για τις 9 Ιανουαρίου. Για σήμερα, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί και παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι (3 μ.μ.).

Σύμφωνα με το Βήμα, η εξέλιξη της συγκέντρωσης -εάν δηλαδή θα είναι ειρηνική ή επεισοδιακή- αναμένεται να κρίνει και το μέλλον των καταλήψεων στις πανεπιστημιακές σχολές.

Η πλειονότητα όσων συμμετέχουν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου προσανατολίζεται στη συνέχισή της και μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάληψη της Νομικής, καθώς συνολικά η εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι είναι συγκεχυμένη και σε απόλυτους αριθμούς σχεδόν μοιρασμένη.

Βαρόμετρο στη συγκεκριμένη κατάληψη αναμένεται να αποτελέσει η απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητικών συλλόγων της Σχολής, καθώς η ετυμηγορία περί συνέχισης ή μη των διαδικασιών και κινητοποιήσεων οποιασδήποτε μορφής λαμβάνεται εκ παραλλήλου από δύο διαφορετικά όργανα: την προαναφερθείσα συνέλευση και την αντίστοιχη των αντιεξουσιαστών, των ανεξάρτητων ομάδων φοιτητών και όσων άλλων έχουν καταλάβει εδώ και δύο εβδομάδες τον χώρο.

Σρκετές άλλες σχολές οι καταλήψεις έχουν ανασταλεί, ενώ οι περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι ιδίως στις πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας (Ηράκλειο, Πάτρα, Ιωάννινα, Χανιά, Κομοτηνή, Μυτιλήνη) έχουν δώσει ραντεβού για τις 7 ή 8 Ιανουαρίου προκειμένου να επανεξεταστεί ο τρόπος δράσης τους μετά τις γιορτές.

Εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί η Θεσσαλονίκη, όπου οι καταληψίες φοιτητές, μαθητές και αντιεξουσιαστές έχουν συγκεντρωθεί συμβολικά στο κτίριο της Σχολής Θεάτρου και αναμένεται να παραμείνουν σε αυτό όλη την περίοδο των εορτών.

πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: