Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Ο Ψαλιδοχέρης στο θέατρο Badminton



Το αριστουργηματικό γοτθικό παραμύθι του Τιμ Μπάρτον, που γνωρίσαμε με βασικούς συντελεστές τους Τζόνυ Ντεπ και Γουινόνα Ράιντερ, έρχεται στην Αθήνα σε μια πανδαισία κίνησης και μελωδίας στο θέατρο badminton, με τις καταπληκτικές χορογραφίες του Matthew Bourne.

Δεν είναι μπαλέτο (DANCe), δεν είναι μιούζικαλ (musICAL), είναι κάτι παραπάνω και ονομάζεται DANCICAL. Μετά τη θρυλική πλέον «Λίμνη των Κύκνων» που σημάδεψε το άνοιγμα του Θεάτρου Badminton, ο πιο επιτυχημένος σύγχρονος Βρετανός χορογράφος επιστρέφει, βουτώντας με πιρουέτες στο μοναδικό κόσμο ενός από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς σκηνοθέτες.

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Ο Έντουαρντ ο Ψαλιδοχέρης δεν είναι ένας συνηθισμένος ήρωας παραμυθιού. Ζει μόνος του μέσα σε ένα σκοτεινό πύργο παλεύοντας να συμβιβαστεί με την ίδια του την ύπαρξη. Τα ψαλίδια που του έβαλε αντί για χέρια ο εφευρέτης του, τον μετατρέπουν σε ένα ξεχωριστό, περιθωριακό πλάσμα, που όταν έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσει το συντηρητικό κόσμο των αμερικάνικων προαστίων και κυρίως όταν ερωτεύεται την κόρη της οικογένειας που τον φιλοξενεί, γίνεται άτσαλο, επικίνδυνο και αντικείμενο ακραίου σχολιασμού.

Χορός ή μιούζικαλ;

Στη νέα παραγωγή του Matthew Bourne από την ομάδα New Adventures που θα παρακολουθήσουμε στο θέατρο Badminton, η ιστορία που όλοι αγαπήσαμε τη δεκαετία του ’90 από την ταινία του Tim Burton, αποτελεί τη βάση για μια μουσικοχορευτική εκδοχή που ξεχωρίζει για τη σκηνοθετική ιδιοφυία του Βρετανού δημιουργού, τις εκφραστικές ερμηνείες των συντελεστών, την αγαπημένη μουσική του Danny Elfman και τα σουρεαλιστικά σκηνικά.

Σε αυτό το παραμυθένιο χιονισμένο σύμπαν που έχει δημιουργήσει ο Matthew Bourne, το ονειρικό στοιχείο μπλέκεται με την κοινωνική σάτιρα και το μαύρο χιούμορ συνδυάζεται άψογα με τις γοτθικές αναφορές. Η παράσταση δεν είναι ούτε μιούζικαλ, ούτε χορός, αλλά όπως έχει χαρακτηριστεί από κριτικούς του εξωτερικού, είναι ένα υβρίδιο που ονομάζεται dancical (dance-musical) και που όπως εξομολογείται και ο ίδιος ο Bourne «είναι ένα αυθεντικό γοτθικό παραμύθι που είναι τόσο απλό και παγκόσμιο που μπορεί να αποδοθεί με μουσική και κίνηση». Η νέα λέξη για τις δημιουργίες του Βρετανού σκηνοθέτη είναι «bourneballet», αφού σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, δύσκολα η λέξη μπαλέτο αρκεί για να χαρακτηρίσει τα ιδιαίτερα έργα του Bourne. Τhe Car Man, Nutcracker!,Highland Fling, τα πολυβραβευμένα Swan Lake και Play Without Words, τα μιούζικαλ Mary Poppins και Oliver! είναι μερικά από τα έργα του πιο διάσημου και πετυχημένου χορογράφου και σκηνοθέτη στη Μ. Βρετανία.
Ο Ψαλιδοχέρης του Bourne έρχεται να μαγέψει τα παιδιά και να συγκινήσει τους μεγάλους στην Αθήνα τρία χρόνια μετά την πρεμιέρα του στο Λονδίνο και τις sold-out παραστάσεις σε Ασία, Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη και να αποδείξει πως ένας ήρωας που δεν μπορεί να αγγίξει τον κόσμο δίνοντας το χέρι του, μπορεί να μας «αγγίξει» όλους με την έμφυτη καλοσύνη και ευαισθησία του.

27 Ιανουαρίου - 8 Φεβρουαρίου 2009
Badminton Theater Ολυμπιακά Ακίνητα-Γουδή Παραγωγή: ADaM Productions
Εισιτήρια:
Παρ. και Σαβ. 21:00
Α ζώνη : 88€ Β ζώνη : 72€ Γ ζώνη : 58€ Δ ζώνη : 42€ Ε ζώνη : 28€

Σαβ και Κυρ. 16:00, Κυρ. 21:00
Α ζώνη : 78€ Β ζώνη : 62€ Γ ζώνη : 48€ Δ ζώνη : 32€ Ε ζώνη : 18€

Τρ. Τετ. και Πεμ. 21:00
Α ζώνη : 68€ Β ζώνη : 52€ Γ ζώνη : 38€ Δ ζώνη : 22€ Ε ζώνη : 8€




Πηγή: Ticketnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: