Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ο Μπάμπης Λαζαρίδης νεκρός σε μαφιόζικο καρτέρι θανάτου


Συμβόλαιο θανάτου που θα έκλεινε πιθανότατα ανοιχτούς λογαριασμούς της νύχτας, θεωρεί η ασφάλεια ότι ήταν η μαφιόζικη εκτέλεση του Μπάμπη Λαζαρίδη.

Μαφιόζικα χτυπήματα καταμεσής του δρόμου που θυμίζουν τη δράση της Καμόρα στη Νάπολη. Απαγωγές, ληστείες και εκτελέσεις συμβολαίων με τους ανθρώπους του υποκόσμου να απολαμβάνουν το απυρόβλητο. Η Αστυνομία παραμένει απούσα, σιωπηλός παρατηρητής στο βασίλειο του οργανωμένου εγκλήματος. Η χθεσινοβραδινή εκτέλεση του Χαράλαμπου Λαζαρίδη, καταμεσής του δρόμου, από επαγγελματίες εκτελεστές συμβολαίων θανάτου έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Αθήνα έχει περάσει πια στην άλλη όχθη και πως το οργανωμένο έγκλημα έχει επιβάλλει τους δικούς του κανόνες.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, ο Μπάμπης Λαζαρίδης ήξερε πως του την έχουν στημένη. Θέλεις η βόμβα έξω από το νυκτερινό του κέντρο «Μούσες», στις 4 Μαρτίου του 2008, θέλεις η άγρια εκείνη νύκτα της 28ης Οκτωβρίου του 2007, όταν κινδύνευσε να ανατιναχθεί ένα ολόκληρο τετράγωνο με επτά μασούρια δυναμίτη, θέλεις ένα πυκνογραμμένο ποινικό μητρώο, που τον έφερε πολλές φορές αντιμέτωπο με τους ανταγωνιστές του στον άγριο κόσμο της νύχτας, ο Μπάμπης Λαζαρίδης είχε προαισθανθεί το μοιραίο ραντεβού του με το θάνατο και μάλιστα δεν το έκρυβε.

Ήταν Οκτώβριος του 2001, όταν στρατολογεί έναν υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, το Χρ. Λουκόπολο, για εκτελέσει τον επιχειρηματία Γιάννη Βουτυράκο, συνιδιοκτήτη του νυκτερινού κέντρου «Caramella». Ο υπαξιωματικός εντοπίστηκε από τους «φουσκωτούς» του Βουτυράκου, «ανακρίθηκε» στο υπόγειο και όπως είπαν αργότερα, «τα ξέρασε όλα». Ο εισαγγελέας βασίστηκε τόσο στις καταθέσεις του Βουτυράκου, όσο και σε αυτές των «φουσκωτών». Ο Λαζαρίδης κατηγορήθηκε ως ηθικός αυτουργός σε εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου». Αργότερα, θα «καθαρίσει» με απαλλακτικό βούλευμα. Λένε στην πιάτσα πως τελικά «τα βρήκε» με τον ανταγωνιστή του και όλα ήταν «μέλι-γάλα». Μία λεπτομέρεια. Ο εισαγγελέας φέρεται να είχε υπόψιν του και το ποσό του «συμβολαίου» .Τριάντα χιλιάδες ευρώ για το κεφάλι του Βουτυράκου επί πίνακι. Το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας λέγεται πως δεν κατάφερε ποτέ να «δέσει καλά» την υπόθεση.

Η πιάτσα μύρισε μπαρούτι.

Όλοι οι «επαγγελματίες» στη νυκτερινή πιάτσα της Λεωφόρου Συγγρού ήξεραν πως αυτή η ιστορία θα κατέληγε άσχημα. Ο ίδιος ο Λαζαρίδης ήταν σίγουρος πως κάποιος ετοιμαζόταν να τον ξεπαστρέψει. Δεν κατονόμαζε τους αντιπάλους του. «Θέλουν να με φάνε. Ξέρω ότι κινδυνεύω. Το επόμενο στάδιο είναι η εξόντωση». Αυτά ήταν τα ίδια του τα λόγια.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008, λίγο μετά τα μεσάνυκτα. Εν ψυχρώ και μπροστά στα μάτια της συντρόφου του, Αγγελικής Ηλιάδη και του τρίχρονου γιου τους, δύο δολοφόνοι εκτελούν τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου διασκέδασης «Μούσες», Μπάμπη Λαζαρίδη. Το ζευγάρι διέμενε σε γνωστό ξενοδοχείο στην οδό Αλκυονίδων στη Βούλα. Λίγο πριν τις 12.30, εξήλθαν του ξενοδοχείου, μαζί με το γιο τους, για να μεταβούν στο νυχτερινό κέντρο «Μούσες», στο οποίο εμφανίζεται η Αγγελική Ηλιάδη. Δευτερόλεπτα πριν μπουν στο αυτοκίνητό τους, δύο εκτελεστές που φορούσαν κράνη και αδιαφορώντας για την παρουσία του μικρού παιδιού, άρχισαν να «γαζώνουν» τον επιχειρηματία από απόσταση 15 μέτρων. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για δύο άτομα που είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στον επιχειρηματία, κρυμμένοι στο διάζωμα του δρόμου, πίσω από θάμνους. Οι δράστες έριξαν περισσότερους από 20 πυροβολισμούς. Τέσσερις βρήκαν το Λαζαρίδη, ο οποίος έπεσε νεκρός. Ο Λαζαρίδης το είχε προβλέψει. Ίσως και να ήξερε, γιατί στο δικό του αυτόν κόσμο οι πρωταγωνιστές τα ξέρουν αυτά τα πράγματα, πως όταν στην έχουν στημένη δε γλυτώνεις. Η σύντροφός του, Αγγελική, τραυματίστηκε στο πόδι από καλάσνικοφ και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας. Έχει υποστεί σοκ και ακόμα δεν μπορεί να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς. Από θαύμα δεν υπήρξαν και άλλα θύματα, αφού θα μπορούσε εκείνη την ώρα να διασχίσει το δρόμο κάποιος πεζός ή αυτοκίνητο. Οι δράστες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν όπλα από το πρώην ανατολικό μπλοκ, κατά πάσα πιθανότητα καλάσνικοφ, επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στον τόπο της εκτέλεσης έχουν βρεθεί 20 κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Άσχημα μπλεγμένος ο Λαζαρίδης

Το θύμα είχε ανοικτά πολλά μέτωπα, καθώς είχε πλούσια δράση στη νυχτερινή Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εμπλακεί σε εμπόριο ναρκωτικών με Αλβανούς. Μάλιστα, άνθρωποι της νύχτας υποστηρίζουν ότι χρωστούσε αρκετά χρήματα, ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε εκβιασμούς. Γνωστή ήταν και η κόντρα του με τους γονείς της Ηλιάδη, οι οποίοι τον είχαν κατηγορήσει ότι είχε απαγάγει την κόρη τους και ότι την κρατούσε με τη βία.

Μέσα σε αυτόν το σκοτεινό υπόκοσμο, όπου οι λογαριασμοί ξεκαθαρίζονται με ριπές ενός καλάσνικοφ, προκαλεί σαρκαστικά μειδιάματα η «εξομολόγηση» του Μπάμπη Λυκούδη, δικηγόρου του Λαζαρίδη, πριν από ένα περίπου χρόνο. «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή εγκληματική ενέργεια, αφού από τύχη και μόνο δε θρηνήσαμε θύματα. Οι νόμοι της ζούγκλας δεν πρέπει να επικρατήσουν στην Αθήνα».

Στο ίδιο έργο θεατές

Ξημερώματα Σαββάτου της 19ης Οκτωβρίου του 2007 στο φανάρι μπροστά από το Δημαρχείο του Ταύρου. Ο Γεράσιμος Μαυράκης γύριζε σπίτι του με τη μεγάλου κυβισμού μηχανή του. Για κάποιο λόγο, ήταν η πρώτη φορά που δεν είχε φορέσει το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Ξαφνικά, σταματά δίπλα του μία άλλη μηχανή με δύο άτομα. Ακούγονται τέσσερεις πυροβολισμοί.

Ο Μαυράκης πέφτει αιμόφυρτος στην άσφαλτο. Ο ένας από τους εκτελεστές καταβαίνει ψύχραιμα και τον πυροβολεί άλλες τρεις φορές. Η μία πετυχαίνει το Μαυράκη στο λαιμό, η άλλη στον ώμο και η χαριστική βολή πίσω από το αυτί. Οι εκτελεστές εξαφανίζονται. Ο Μαυράκης ήταν ο σύζυγος της Νένας Χρονοπούλου. Άνθρωπος της νύκτας, μπλεγμένος στα δίκτυα και τα καμώματά της. Το 2006, άγνωστοι είχαν ρίξει χειροβομβίδα στην είσοδο του σπιτιού τους. Ήταν ως φαίνεται η τελευταία προειδοποίηση, η οποία δεν πέτυχε το στόχο της και έτσι αποφασίστηκε η εκτέλεση.

Οι εισαγγελείς άνοιξαν με αφορμή την υπόθεση Μαυράκη και άλλους φακέλους που αφορούσαν σε υποθέσεις εκτέλεσης συμβολαίων θανάτου. Ο ένας φάκελος αφορούσε στην εκτέλεση του Αριστοτέλη Γιάγια και ο άλλος του Γιώργου Αυτιά. Ήταν στελέχη αντιπάλων ομάδων, που επεδίωκαν μερίδιο ελέγχου στην πιάτσα του Πειραιά. Τον Ιούνιο του 2008 δολοφονείται ο Αυτιάς, γιατί θεωρείται ως ιθύνων νους της εκτέλεσης του Γιάγια. Σημείωση... Ο Αυτιάς ήταν κολλητός του Μαυράκη, κουμπάρος του και πάνω από όλα συνεταίρος του στους εκβιασμούς και την προστασίαΝα που οι νόμοι της μαφίας έχουν πλήρως επικρατήσει στους δρόμους της Αθήνας και σίγουρα… έπεται συνέχεια.

Να που οι νόμοι της μαφίας έχουν πλήρως επικρατήσει στους δρόμους της Αθήνας και σίγουρα… έπεται συνέχεια.



πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: