Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Κλειστά τα σχολεία.



Κλειστά αύριο Τρίτη 9/12/2008 θα είναι τα σχολεία όλης της Χώρας, με απόφαση που εξεδόθει από το Υπουργείο Παιδείας μετά από πρόταση της ΟΛΜΕ, σε ένδειξη πένθους για τον άδικο θάνατο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κλειστά αύριο Τρίτη Γυμνάσια και Λύκεια


Ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας όλων των γυμνασίων και λυκείων της χώρας, κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας.

Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την οδύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την τραγική όπως είπε, απώλεια της ζωής του 15χρονου μαθητή κάτω από συνθήκες οι οποίες πληγώνουν την ποιότητα της δημοκρατίας μας, και υπέβαλε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ηγεσίας του υπουργείου στην οικογένεια του μαθητή.

Την ίδια ώρα σε πολλά σχολεία της Αθήνας κινητοποιούνται οι μαθητές, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια που οργανώνουν σήμερα και αύριο. Μάλιστα πολλά σχολεία κλείνουν δρόμους και κάνουν τοπικές συγκεντρώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για το θάνατο του συμμαθητή τους.

Οι καθηγητές πανεπιστημίου έχουν κηρύξει τριήμερη απεργία σήμερα, αύριο και μεθαύριο, ενώ ανέστειλαν τη διδακτική και ερευνητική λειτουργία τους το Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Εικοσιτετράωρη απεργία για αύριο αποφάσισαν οι δάσκαλοι.

Παραλύει η χώρα την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου: Γενική Απεργία

Στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μετά το θάνατο του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια και την ένταση των αντιδράσεων, τα συνδικάτα με σημερινές τους αποφάσεις τροποποιούν το πρόγραμμα της απεργιακής κινητοποίησης της 10ης Δεκεμβρίου, αλλάζοντας το απεργιακό συλλαλητήριο, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Πεδίον του Αρεως και καλώντας σε συγκέντρωση στη Βουλή. Η εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να καλέσει σε ειρηνικό, πανδημοκρατικό απεργιακό συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 11 η ώρα στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ σημειώνει ότι οι επιθέσεις κατά των δημοκρατικών, κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων επιβάλλουν την καθολική συμμετοχή στη γενική απεργία της Τετάρτης 10-12 που θα είναι η απάντηση των εργαζομένων ενάντια σε κάθε μορφή βίας, στην αντεργατική πολιτική, στις απολύσεις και την ανεργία.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να καλέσει στο συλλαλητήριο στις 10/12 στις 11 το πρωϊ στο Σύνταγμα.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για βαρειές πολιτικές ευθύνες και για έξαρση του αυταρχισμού.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης να στηρίξει τις αυριανές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως το τέλος του ωραρίου όλων των δημοσίων υπηρεσιών στις πόλεις που οργανώνονται και πραγματοποιούνται απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών.


πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ- madata.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.