Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Μάχη με τον χρόνο για να φορέσει η Αθήνα πάλι τα γιορτινά της


Στις 19.30, σήμερα Τρίτη θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω των πρόσφατων τραγικών γεγονότων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, διαβεβαιώνει τους δημότες της Αθήνας ότι «οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, προκειμένου η πόλη να ξαναβρεί τους ρυθμούς της και το χαμόγελο να επιστρέψει στο πρόσωπο κυρίως των μικρών παιδιών, που τόσο το έχουν ανάγκη».

Τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων, δίνοντας «μάχη» με το χρόνο, κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να στήσουν από την αρχή το εορταστικό σκηνικό στην πλατεία Συντάγματος.

Ο κ. Κακλαμάνης καλεί όλους τους δημότες της πόλης να βρεθούν στα εγκαίνια των εκδηλώσεων, προκειμένου όλοι μαζί να στείλουν το μήνυμα ότι «η Αθήνα θα ζήσει και θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα».


Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ξεκίνησε από χθες, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, και σύμφωνα με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας προς τα μέλη του, θα είναι δευρημένη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τα Σάββατα 20 και 27 Δεκεμβρίου που προτείνεται λειτουργία των καταστημάτων από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Τις καθημερινές προτείνεται λειτουργία από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βραδυ ενώ μόνο για τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και τις Τετάρτες 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου προτείνεται λειτουργία από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου επίσης προτείνεται λειτουγία από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της εργασίας της Κυριακής 21/12/2008.

Από το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009 επανέρχεται το ωράριο που ακολουθούν τα καταστήματα προ των εορτών.



Πηγή:ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: