Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Star trek -2009 the movie



Διάστημα.
Τα τελικά σύνορα.
Αυτά είναι τα ταξίδια του διαστημόπλοιου Έντερπράις, που εξερευνά νέους κόσμους ψάχνοντας για ζωή και νέους πολιτισμούς.
Πάει εκεί που δεν πήγε ποτέ άνθρωπος.

Κάθε φορά αυτά τα λόγια ήταν η έναρξη της σειράς.
Μία από τις πιο αγαπημένες μου σειρές στη τηλεόραση.
Στην Ελλάδα παιζόταν την δεκαετία του 70, και ήταν σειρά του 66.
Τα εφέ πρωτόγονα ακόμα, αλλά στα μάτια ενός μικρού παιδιού φάνταζαν μαγικά, ζούσα σε κάθε επεισόδιο μέσα στην "πραγματικότητα" αυτών των άλλων κόσμων μακριά από τη γη.

Αργότερα γυρίστηκαν και κινούμενα σχέδια(1973) σχετικά με την σειρά.

Mία ταινία(Star trek φάση 2) που αρχικά προοριζόταν για συνέχεια του serial έφτασε στο πανί γιατί την ίδια εποχή βγήκε στις αίθουσες ο "πόλεμος των άστρων" του Λούκας.



Η συνέχεια του serial με τον τίτλο Star trek η νέα γενιά έγινε το 1987 με Κυβερνήτη πλέον τον Jean-Luc Picard.
Νέα πρόσωπα πιο εξεληγμένα εφέ, αν και είχα πια μεγαλώσει το έβλεπα και τότε.



Γυρίστηκαν κι άλλες σειρές μέχρι το 2006, σχετικές με την ιστορική σειρά, πολύ πιο μοντέρνες και εντυπωσιακές, καμία όμως δεν είχε την αίσθηση που μου άφηνε η σειρά των παιδικών μου χρόνων, όλοι οι ήρωες είχαν αλλάξει άλλα πρόσωπα μόνο το όνομα USS Enterprise είχε μείνει να με συνδέει με το παρελθόν.

Από το 1979- 2002 δέκα ταινίες κυκλοφόρησαν στους κινηματογράφους.

Η ενδέκατη θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2009.
Η ταινία αυτή θα μας δείξει πως ξεκίνησαν όλα.
Ο κυβερνήτης Κερκ στην πρώτη του αποστολή μαζί η χαρακτηριστική φιγούρα του κυρίου Σποκ, νέοι ηθοποιοί αλλά οι ήρωες γνώριμοι σαν φιλαράκια από το παρελθόν.
Είδα στο τρέιλερ και τον παλιό Σποκ τον γνήσιο να ενσαρκώνει ρόλο, οι ρυτίδες του προσώπου του μου δείχνουν ότι μεγάλωσα και γω πολύ, αλλά παρ' όλα αυτά ανυπομονώ να δω την ταινία και ν' ακούσω τον Κέρκ να λέει : "Σκότυ διακτίνισέ μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: