Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας



Σε κυνηγητό και σε σοβαρά επεισόδια στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας εξελίχθηκε η συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία μαθητών και καθηγητών προς τη Βουλή.

Όταν η διαδήλωση διαλυόταν και η κεφαλή της πορείας είχε πια στραφεί προς την οδό Πανεπιστημίου, ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες και νεράντζια στους παραταγμένους αστυνομικούς. Λίγο μετά, κουκουλοφόροι άρχισαν να εκσφενδονίζουν μολότωφ, γεγονός που προκάλεσε την «απάντηση» της Αστυνομίας με δακρυγόνα.

Οι νεαροί οπισθοχώρησαν και ξεκίνησε κυνηγητό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αποτέλεσμα ορισμένοι από αυτούς να αναζητήσουν καταφύγιο στη Νομική Σχολή, όπου και παραμένουν, ενώ κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια.

Αντίθετα, η διαδήλωση, που οργανώθηκε από το συντονιστικό όργανο των μαθητών στην Ομόνοια, εξελίχθηκε ομαλά.

Στις σημερινές πορείες και τα επεισόδια που ακολούθησαν στο κέντρο της Αθήνας, 3 άτομα συνελήφθησαν για επιθέσεις κατά των αστυνομικών με ρίψη αντικειμένων, σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας.

Εξάλλου, το απόγευμα, επεισόδια εξελίχθηκαν στην οδό Ακαδημίας, στο ύψος της Νομικής, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και ομάδας νεαρών ατόμων. Οι νεαροί πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Περιπετειώδης έμελλε να είναι η φετινή παρουσία του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου της Αθήνας στο Σύνταγμα. Τη βραδιά που ήταν προγραμματισμένο να ανάψει αρχικά, κάηκε από μολότοφ διαδηλωτών. Εννιά μέρες αργότερα, άναψε τελικά με μουσικές και πυροτεχνήματα. Σήμερα κινδύνεψε εκ νέου από το μένος των διαδηλωτών αλλά το προστάτεψε διμοιρία των ΜΑΤ.

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: