Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Αναβάλλεται ο ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών. Πότε θα γίνει τελικά;

Αναβάλλεται η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών, ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ.

Σε ανακοίνωσή της, η ανεξάρτητη αρχή αναφέρει ότι «λόγω της γενικότερης αναταραχής των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα στο χώρο της Παιδείας, και των αντικειμενικών δυσκολιών, που έχουν ανακύψει, η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ αποφάσισε την αναβολή της διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων τριών χιλιάδων διακοσίων εξήντα (3260) θέσεων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2008».

Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού θα κοινοποιηθεί από το ΑΣΕΠ στις αρχές Ιανουαρίου.

Ανανέωση του άρθρου με νεώτερα στοιχεία για τις ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Σε δύο φάσεις ο Διαγωνισμός



Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα λυθεί ο «γρίφος» για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των διαγωνισμών για τους εκπαιδευτικούς. Περισσότεροι από 80.000 υποψήφιοι θα κληθούν να εξεταστούν σε δύο φάσεις: η πρώτη αναμένεται να διεξαχθεί στο τέλος Ιανουαρίου και η δεύτερη στα μέσα Φεβρουαρίου.

Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του ΑΣΕΠ, μετά την αναβολή του πρώτου διαγωνισμού των εκπαιδευτικών που είχε προγραμματιστεί για το περασμένο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, στελέχη του ΑΣΕΠ ανέφεραν πως έως τις 10 Ιανουαρίου 2009 θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των διαγωνισμών. Αν και αναμένουν το «πράσινο φως» και από το υπουργείο Παιδείας- ανάλογα και με την εξέλιξη των κινητοποιήσεων στα σχολεία- το επικρατέστερο σενάριο είναι σε πρώτη φάση να πραγματοποιηθούν την ίδια ημερομηνία οι διαγωνισμοί για τις προκηρύξεις 2Π και 3Π των εκπαιδευτικών.

Ως ημερομηνία προτείνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, όπου οι υποψήφιοι για τις δύο προκηρύξεις θα εξεταστούν εναλλάξ, δηλαδή Σάββατο πρωί οι υποψήφιοι για την προκήρυξη 2Π και Σάββατο απόγευμα οι υποψήφιοι της 3Π (ή αντιστρόφως), ενώ ανάλογο πρόγραμμα θα ισχύσει και για την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι η προκήρυξη 2Π αφορά την πλήρωση 3.260 θέσεων των κλάδων δασκάλων, φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, καλλιτεχνικών και οικιακής οικονομίας, για τις οποίες έχουν υποβάλει αιτήσεις 33.785 υποψήφιοι.

Αντιστοίχως, η προκήρυξη 3Π αφορά 1.441 θέσεις κλάδων νηπιαγωγών, θεολόγων, καθηγητών ξένων γλωσσών, οικονομολόγων, κοινωνιολόγων, φυσικής αγωγής, νομικών και πολιτικών επιστημών, πληροφορικής ΑΕΙ- ΤΕΙ, θεατρικών σπουδών, καθώς και μεθοδολογίας ιστορίας και θεωρίας της επιστήμης. Για τις θέσεις αυτές δήλωσαν συμμετοχή 38.882 υποψήφιοι.

Οι αίθουσες

«Περιμένουμε από το υπουργείο Παιδείας να μας ενημερώσει για τα εξεταστικά κέντρα που θα χρησιμοποιηθούν για τον διαγωνισμό της προκήρυξης 3Π», επισημαίνουν στελέχη του ΑΣΕΠ, εκτιμώντας πως θα χρειαστούν περίπου 250 κέντρα σε όλη τη χώρα.

Με την οριστικοποίηση των κέντρων αυτών- λένε από την Ανεξάρτητη Αρχή- «θα πρέπει επίσης να μας ανανεώσουν από το υπουργείο Παιδείας την εντολή ότι για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, που θα αποφασιστεί, ισχύουν και τα εξεταστικά κέντρα τα οποία είχαν υποδειχθεί αρχικώς για την άλλη προκήρυξη, τη 2Π».

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό για τη διενέργεια του διαγωνισμού της συγκεκριμένης προκήρυξης- πριν δηλαδή αποφασιστεί η αναβολή του - είχε ανακοινωθεί η λειτουργία 242 εξεταστικών κέντρων. Στο μεταξύ, στα γραφεία του ΑΣΕΠ επιχειρούν να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν την ταξινόμηση των αιτήσεων που έχουν φτάσει από τα κατά τόπους γραφεία εκπαίδευσης. Η διαδικασία αυτή έχει ολοκληρωθεί ήδη για την προκήρυξη 2Π, αλλά εκκρεμεί ακόμη για την 3Π καθώς και για τις άλλες δύο προκηρύξεις των τεχνικών ειδικοτήτων. Προτεραιότητα δίνεται στις αιτήσεις για την προκήρυξη 3Π, με δεδομένο τον σχεδιασμό για εξέταση των υποψηφίων στα τέλη Ιανουαρίου.

Σε δεύτερη φάση, το ΑΣΕΠ επιδιώκει να μπορέσει περί τα μέσα Φεβρουαρίου να πραγματοποιήσει τους διαγωνισμούς για τις προκηρύξεις τεχνικών ειδικοτήτων (4Π και 5Π). Μέσω των διαγωνισμών αυτών θα καλυφθούν 351 θέσεις, τις οποίες θα διεκδικήσουν 7.736 υποψήφιοι.



Ποδαρικό με 5 γραπτούς διαγωνισμούς για 5.949 θέσεις

Ανανέωση ενημέρωσης 5-1-2009 πηγή: Τα Νέα

Tέλος στην αγωνία περισσοτέρων από 106.900 υποψηφίων φέρνει το 2009. Τις επόμενες ημέρες το ΑΣΕΠ θα ανακοινώσει τις οριστικές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των διαγωνισμών των εκπαιδευτικών αλλά και αυτή για τον γραπτό διαγωνισμό του υπουργείου Οικονομίας.

Θέσεις μάχης παίρνουν με τη νέα χρονιά οι υποψήφιοι για 5.949 θέσεις, συγκεκριμένα 5.072 θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και 877 θέσεις στο υπουργείο Οικονομίας. Έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση, οι υποψήφιοι θα κληθούν τελικά να εξεταστούν το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Για τις προκηρύξεις 2Π και 3Π
Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει με τη διεξαγωγή των γραπτών διαγωνισμών για τις προκηρύξεις 2Π και 3Π των εκπαιδευτικών, για τις οποίες το ΑΣΕΠ φιλοδοξεί να διενεργηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίουστα σχέδιά του δηλαδή τοποθετεί τη διεξαγωγή τους το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου.

Κλειδί για τη διεξαγωγή των γραπτών διαγωνισμών παραμένει η επικύρωση από το υπουργείο Παιδείας των εξεταστικών κέντρων, που θα χρησιμοποιηθούν. Τα κέντρα για την προκήρυξη 2Π- αναβλήθηκε και αφορά 3.260

θέσεις και 33.785 υποψηφίους- έχουν ανακοινωθεί και σύμφωνα με στελέχη της ανεξάρτητης Αρχής θα παραμείνουν τα ίδια. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 242 κέντρα σε όλη τη χώρα, στα οποία θα γίνουν οι εξετάσεις. Εκκρεμεί ακόμη η οριστικοποίηση των εξεταστικών κέντρων για την προκήρυξη 3Π, η οποία παρότι αφορά 1.461 θέσεις συγκεντρώνει το ενδιαφέρον 38.882 υποψηφίων. «Περιμένουμε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα μας έχουν δώσει τα κέντρα από το υπουργείο Παιδείας» επισημαίνουν στο ΑΣΕΠ, διευκρινίζοντας ότι θα ισχύσει το «κάθε κλάδος και εξεταστικό κέντρο». Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Αρχής, θα απαιτηθούν περίπου 250 εξεταστικά κέντρα.

Ακολουθούν η 4Π και η 5Π
Λίγες εβδομάδες αργότερα- μετά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τις προκηρύξεις 2Π και 3Π- τοποθετεί το ΑΣΕΠ και τη διεξαγωγή των εξετάσεων για τις άλλες δύο προκηρύξεις εκπαιδευτικών, δηλαδή την 4Π και την 5Π. Για τις 351 θέσεις των προκηρύξεων αυτών, στις οποίες έχουν υποβάλει αίτηση 7.736 υποψήφιοι, δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική παρέκκλιση από τον αρχικό προγραμματισμό- ο διαγωνισμός προβλεπόταν εξαρχής για τα μέσα έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ποιους κλάδους αφορούν
Αναλυτικά, οι προκηρύξεις για τους εκπαιδευτικούς αφορούν τους ακόλουθους κλάδους:

* Προκήρυξη 2Π: Δασκάλων, Φιλολόγων, Μαθηματικών, Φυσικών, Καλλιτεχνικών μαθημάτων, Οικιακής Οικονομίας.

* Προκήρυξη 3Π: Νηπιαγωγών, Θεολόγων, Αγγλικής γλώσσας, Γαλλικής γλώσσας, Γερμανικής γλώσσας, Ιταλικής γλώσσας, Οικονομολόγων, Κοινωνιολόγων, Φυσικής αγωγής, Νομικών και Πολιτικών επιστημών, Πληροφορικής ΑΕΙ, Πληροφορικής ΤΕΙ, Θεατρικών σπουδών, Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της επιστήμης.

* Προκήρυξη 4Π: Ιατρών, Οδοντιάτρων, Φαρμακοποιών, Νοσηλευτικής, Γεωπόνων- Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.

* Προκήρυξη 5Π: Πολιτικών μηχανικών- αρχιτεκτόνων- τοπογράφων, Μηχανολόγων- ναυπηγών & μηχανικών παραγωγής και διοίκησης, Ηλεκτρολόγων μηχανικών, Ηλεκτρονικών μηχανικών- φυσικών ραδιοηλεκτρολόγων, Χημικών μηχανικών- μεταλλειολόγων, Πολιτικών τοπογράφων, Μηχανολόγων- ναυπηγών & τεχνολόγων ενεργειακής τεχνικής, Ηλεκτρολόγων & τεχνολόγων ενεργειακής τεχνικής, Ηλεκτρονικών & τεχνολόγων ιατρικών οργάνων, Μηχανικών εμπορικού ναυτικού, Διοίκησης επιχειρήσεων- λογιστικής- τουριστικών επιχειρήσεων & εμπορίας και διαφήμισης, Οχημάτων ΤΕΙ.

Όπως σημειώνουν από το ΑΣΕΠ, η διενέργεια όλων των διαγωνισμών βρίσκεται υπό αίρεση σε περίπτωση που υπάρξει νέο κύμα κινητοποιήσεων και καταλήψεων στα σχολεία, το οποίο ενδεχομένως θα προκαλούσε εκ νέου προβλήματα- όπως συνέβη με την αναβολή του διαγωνισμού για την προκήρυξη 2Π, ο οποίος είχε αρχικώς προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο, εκτός από την μεγάλη αναταραχή που θα προκαλούσε στους υποψηφίους, θα σήμαινε σοβαρές καθυστερήσεις τόσο στην έκδοση των αποτελεσμάτων για τους εκπαιδευτικούς όσο και στον διορισμό τους, δεδομένου ότι πρέπει να έχουν τοποθετηθεί πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 16-1-09

ΑΣΕΠ: Γραπτός διαγωνισμός εκπαιδευτικών - Ημερομηνίες

Το ΑΣΕΠ ανακοινώνει το πρόγραμμα διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών βάσει της προκ. 3Π/2008 (ΦΕΚ 516/8.10.2008), καθώς και τις νέες ημερομηνίες και ώρες του αναβληθέντος διαγωνισμού βάσει της προκ. 2Π/2008 (ΦΕΚ 515/8.10.2008).

Οι υποψήφιοι όλων των κλάδων θα εξετασθούν στην Α΄ Θεματική Ενότητα το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009 και στη Β΄ Θεματική Ενότητα την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009 κατά τις ώρες που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:



Οι υποψήφιοι οφείλουν να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο μία ώρα πριν την έναρξη της κάθε εξέτασης.

Οι Πίνακες με τα Εξεταστικά Κέντρα των ανωτέρω γραπτών διαγωνισμών αποστέλλονται για ανάρτηση σε όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορηθούν το εξεταστικό τους κέντρο και στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα εξεταστικά κέντρα της προκήρυξης 2Π/2008 παραμένουν τα ίδια με αυτά που είχαν ήδη ανακοινωθεί από το ΑΣΕΠ με σχετικό δελτίο τύπου στις 5 Δεκεμβρίου 2008.

Αναζήτηση εξεταστικών κέντρων 2Π/2008 και 3Π/2008

Ενημέρωση 22-1-09

ΑΣΕΠ: Γραπτός διαγωνισμός εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, οι υποψήφιοι των γραπτών διαγωνισμών για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βάσει των προκηρύξεων 2Π/2008 και 3Π/2008 που εμπίπτουν στις ειδικές διατάξεις για τα άτομα με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων (ΔΙΠΠ/Φ.ΑΣ.2.1/οικ.10344, Φ.Ε.Κ. 594/21.5.2001/τ. Β') και των οποίων οι αιτήσεις έγιναν δεκτές από την Ειδική Επιτροπή Διαγωνισμού θα διαγωνισθούν στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών στο Μεταξουργείο (Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου [είσοδος από πεζόδρομο Γιατράκου] τηλέφωνο 210-5221158 210-5225189), ανεξαρτήτως της Νομαρχίας για την οποία δήλωσαν προτίμηση εξέτασης.

Οι υποψήφιοι των οποίων οι αιτήσεις για την παραπάνω ειδική εξέταση δεν έγιναν δεκτές μπορούν να λάβουν μέρος στο γραπτό διαγωνισμό μαζί με τους λοιπούς υποψηφίους, σύμφωνα με τη δήλωση προτίμησής τους και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα και τον πίνακα των εξεταστικών κέντρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Όλοι οι υποψήφιοι (δεκτοί και αποκλειόμενοι) έχουν ήδη ενημερωθεί εγγράφως και τηλεφωνικώς. Εάν κάποιος από τους υποψηφίους της παραπάνω κατηγορίας δεν έχει λάβει σχετική ειδοποίηση, παρακαλείται να απευθυνθεί στο ΑΣΕΠ (τηλ. 213-1319364 και 213-1319414 ).

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα τουλάχιστον μία (1) ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εξέτασης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤΑ ΝΕΑ, madata.gr, ΑΣΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: