Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Το συντονιστικό όργανο των μαθητών αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων.



Συνεδρίασε απόψε το Συντονιστικό Όργανο Μαθητών και αποφάσισε για τις επόμενες κινήσεις των μαθητών:

Αύριο Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν στις 12:00 καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς και έξω από αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Επίσης, θα προχωρήσουν σε καταλήψεις δρόμων στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων, θα κλείσουν απροειδοποίητα δρόμους στο υπουργείο Παιδείας, στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, την Πλατεία Καλογήρων, στην οδό Θηβών, στην οδό Θησέως και Δαβάκη στην Καλλιθέα, καθώς και στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις και θα ενημερώσουν για τα αιτήματα και τους αγώνες τους την κοινή γνώμη και κυρίως τους γονείς και τους εργαζόμενους.

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου το απόγευμα, θα συμμετάσχουν σε διαδήλωση στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια, μαζί με το ΠΑΜΕ. Στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Δεκεμβρίου.

Επίσης, φοιτητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κλείσιμο των σχολών μέχρι τις 19/12, συγκέντρωση - συλλαλητήριο μαζί με τα Συντονιστικά των μαθητών την Πέμπτη 18/12 στις 12:00 στην Ομόνοια και τέλος, συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 17/12, στις 6:00 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Περισσότερα από 200 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια, κι άλλα τόσα βρίσκονται αυτή την ώρα στην πλατεία της Πετρούπολης με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς τα αστυνομικά τμήματα των δύο περιοχών.

Ο κλεφτοπόλεμος με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζεται στο Πολυτεχνείο, όπου παραμένουν περίπου 200 αντιεξουσιαστές. Άλλοι 100 βρίσκονται αυτή την ώρα στη Νομική, ενώ δεκάδες παραμένουν «οχυρωμένοι» στην ΑΣΣΟΕ.

Στο μεταξύ, σήμα στην Interpol έστειλε η Αστυνομία, καθώς υπάρχει πληροφορία ότι Ισπανοί και Ιταλοί αναρχικοί ετοιμάζονται να έρθουν στην Ελλάδα.

Από τις 86 προσαγωγές που έγιναν κατά τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα, συνελήφθησαν τελικά μόνο 2 Αλβανοί, με την κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, καθώς συμμετείχαν σε πλιάτσικο.

Στις ομάδες των ταραξιών που προκάλεσαν μεγάλης έκτασης ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα, συμμετείχαν πολλοί αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί και Ρουμάνοι.

Πηγή: zougla.gr και madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: