Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Αλέξης Γρηγορόπουλος. Αυτοψία για δεύτερη φορά επιχειρούν σήμερα στο σημείο που δολοφονήθηκε.



Αυτοψία στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος επιχειρεί για δεύτερη φορά σήμερα η Αστυνομία, έπειτα από παραγγελία του ανακριτή, προκειμένου να απαντηθούν κρίσιμα ερωτηματικά που αφορούν τις ακριβείς συνθήκες του φόνου.


Ταυτόχρονα, εξελίσσεται σε θρίλερ η βαλλιστική εξέταση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η σφαίρα, πριν καρφωθεί στο σώμα του παιδιού, εξοστρακίσθηκε σε επιφάνεια τοιχοποιίας, σε ύψος 40- 50 εκατοστών από το έδαφος.

Το στοιχείο αυτό- ακόμα κι αν επιβεβαιωθείδεν φαίνεται να αλλάζει και πολύ τα δεδομένα για τον κατηγορούμενο Επαμεινώνδα Κορκονέα, αφού το χαμηλό ύψος του αντικειμένου στο οποίο φέρεται ότι έγινε ο εξοστρακισμός δείχνει ότι δεν στόχευσε στον αέρα. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με νομικούς κύκλους ο εξοστρακισμός στον οποίο φέρεται να καταλήγει η βαλλιστική έρευνα δεν αθωώνει και ούτε αναιρεί την πρόθεση του 37χρονου ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα να σκοτώσει τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Η βαλλιστική έκθεση ολοκληρώνεται σήμερα και στη συνέχεια θα παραδοθεί στον ανακριτή της υπόθεσης Φώτη Βλάχο. Για το έως χθες αποτέλεσμα ήδη έχει ενημερωθεί η οικογένεια του 15χρονου, η οποία έχει ζητήσει να εξετασθούν όλες οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη δολοφονία του Αλέξη. Για τον λόγο αυτό προχωρά και η διαδικασία της βλητικής διερεύνησης, η οποία έχει ζητηθεί από τον δικηγόρο της οικογένειας Δημήτρη Τσοβόλα και εγκρίθηκε από τον ανακριτή κ. Φώτη Βλάχο. Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η σφαίρα που σκότωσε τον Αλέξη δεν βρήκε ούτε πάνω ούτε κάτω, όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ο ειδικός φρουρός, αλλά σε πλαϊνή επιφάνεια σε σχέση με το σημείο όπου βρισκόταν ο 15χρονος.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι από τις αναλύσεις προκύπτει πως η σφαίρα χτύπησε σε επιφάνεια τοιχοποιίας, η οποία βρίσκεται σε ύψος 40-50 εκατοστών από το έδαφος, και ήταν είτε στα αριστερά είτε στη δεξιά πλευρά από τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Η ανάλυση της σφαίρας έδειξε πως έχει χτυπηθεί στην αριστερή της πλευρά, όχι όμως από το σημείο της κεφαλής της, κάτι που εξηγεί και το κυκλικό σχήμα που είχε αφήσει η σφαίρα στο σώμα του 15χρονου.

Ίχνη χαλκού και μολύβδου

Κατά τη βλητική διερεύνηση θα αναζητηθούν ίχνη χαλκού και μολύβδου σε αυτή την επιφάνεια. Όμως, όπως επισημαίνουν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ., είναι πιθανόν τα ίχνη αυτά να έχουν σβηστεί από τις βροχές που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν τα στοιχεία της χημικής σύνθεσης αυτού του αντικειμένου, τα οποία έχουν προκύψει από την υψηλή ανάλυση στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο του Δημόκριτου.

Οι εξαντλητικές εργαστηριακές εξετάσεις που διήρκεσαν 6 ημέρες και πραγματοποιήθηκαν τόσο στα εργαστήρια του Δημόκριτου όσο και στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. έδειξαν πάνω στη σφαίρα υπολείμματα διαφόρων ουσιών που μπορούσαν να εξηγηθούν από το σώμα του 15χρονου, εκτός από μια ουσία. Βρέθηκαν υπολείμματα δέρματος, θραύσματα οστών, ασβέστιο, η παρουσία του οποίου δικαιολογείται από τη σύσταση των οστών, νάτριο, το οποίο δικαιολογείται από τον ιδρώτα του σώματος. «Η υψομετρική διαφορά που υπάρχει μεταξύ του σημείου όπου πυροβόλησε ο ειδικός φρουρός σε σύγκριση με το σημείο όπου χτυπήθηκε ο Αλέξης, αλλά και η γωνία από την οποία η σφαίρα μπήκε στο σώμα του απαιτούν απαντήσεις για το πού πραγματικά σκόπευε ο αστυνομικός. Η πορεία πάντως της σφαίρας δεν τον αθωώνει», επισημαίνουν κύκλοι της οικογένειας Γρηγορόπουλου. Στη βλητική διερεύνηση θα δοθούν και οι απαντήσεις για την απόσταση που χώριζε τον δράστη και το θύμα, με τον Κορκονέα να υποστηρίζει πως η μεταξύ τους απόσταση ήταν 15 μέτρα, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως ήταν 25 μέτρα. Επίσης θα δοθεί και η απάντηση για το πού είχε στραμμένο το όπλο του ο ειδικός φρουρός.

Πιθανή η αναπαράσταση

Απαντήσεις στην ανακριτική έρευνα θα δώσει και η αυτοψία που θα πραγματοποιηθεί στον τόπο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν να μεταφερθούν από τις φύλακες Δομοκού οι δύο ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης προκειμένου να γίνει η αναπαράσταση της δολοφονίας, αν και το ενδεχόμενο αυτό βρίσκει αντίθετη την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η οποία δεν θέλει να ρίξει «λάδι στη φωτιά», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Η πρώτη αυτοψία η οποία είχε επιχειρηθεί μία ώρα ύστερα από τη δολοφονία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων βρήκαν γρήγορα απέναντι τους ομάδες αντιεξουσιαστών και υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο του εγκλήματος. Το μοναδικό τους εύρημα ήταν δύο κάλυκες από το όπλο του Κορκονέα.

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θεωρω απαραδεκτο το γεγονος
να σπιλωνεται η μνημη του νεκρου μαθητη και με τα οσα αναφερονται απο την υπερασπιση τουν δολοφονου
οι μαθητες φακελωνονται
και παρακολουθουνται στενα απο το κρατος πραγμα το ποποιο σημαινει πως δεν εχουμε δημοκρατια

www.arelis.gr
περιεχει το λογοκριμενο ερωτονομικον που σοκαρε την ελληνικη κοινη γνωμη με τον ανατρεπτικο του χαρακτηρα

Ανώνυμος είπε...

θεωρω απαραδεκτο το γεγονος
να σπιλωνεται η μνημη του νεκρου μαθητη και με τα οσα αναφερονται απο την υπερασπιση τουν δολοφονου
οι μαθητες φακελωνονται
και παρακολουθουνται στενα απο το κρατος πραγμα το οποιο σημαινει πως δεν εχουμε δημοκρατια

www.arelis.gr
περιεχει το λογοκριμενο ερωτονομικον που σοκαρε την ελληνικη κοινη γνωμη με τον ανατρεπτικο του χαρακτηρα