Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Big ben από σοκολάτα.


Ξεφεύγοντας από τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν την χώρα μας, πάμε σε μια γλυκιά εικόνα που ταιριάζει με το εορταστικό κλίμα των ημερών που έρχονται, από την γειτονική μας Ιταλία.

Ένα από τα πιο διάσημα ρολόγια του κόσμου, μια γλυκιά απομίμηση του Big Ben, υψώθηκε στα 10 μέτρα στην καρδιά της Ιταλίας από τους ζαχαροπλάστες της περιοχής.

Για την κατασκευή του μοντέλου του πύργο του ρολογιού, χρειάστηκαν 8 τόνοι σοκολάτας και η επιδεξιότητα του καλλιτέχνη Angelo Feduzzi.

Ο εκθαμβωτικός πύργος ανεγέρθη στην κοινότητα Macerata Feltria της κεντρικής Ιταλίας, στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εορτασμών.

Ο σοκολατένιος πύργος χρειάστηκε δυο εβδομάδες για να ετοιμαστεί, ενώ ο Feduzzi δήλωσε: «Κατέληξε να είναι το εντυπωσιακότερο έκθεμα της γιορτής. Οι άνθρωποι ταξίδεψαν από μακριά για να δουν το Big Ben μου. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανός που δημιούργησα κάτι τόσο επιτυχημένο.»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέρουν ότι με τη θερμοκρασία στην περιοχή να μη ξεπερνά τους 3οC, ο πύργος δεν κινδυνεύει να λιώσει. Οι τουρίστες λοιπόν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για μια ακόμα εβδομάδα τη θέα του σοκολατένιου πύργου, αφού από τις επόμενες εβδομάδες θα έχουν την ευκαιρία να τον γευτούν στο πιάτο τους.


Πηγή: pathfinder

2 σχόλια:

everything53 είπε...

"Από τις επόμενες εβδομάδες θα έχουν την ευκαιρία να τον γευτούν στο πιάτο τους".

Να μάθουμε ακριβώς την ημερομηνία, ώστε να φροντίσουμε να είμαστε εκεί :Ρ

kakos lykos είπε...

Χμ σκέψου λίγο τα παρακάτω...

..."Θα έχουν την ευκαιρία να τον γευτούν στο πιάτο τους"

ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ Ή ΣΚΟΝΕΣ.

:PPPPPPPP