Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Γιατί;







Τα πάντα δανεικά είναι για μας σ'αυτό τον πλανήτη, ας τα προστατέψουμε για να τα βρουν και οι επόμενες γενεές.
Ας επιτρέψουμε και στα υπόλοιπα πλάσματα που υπάρχουν να ζήσουν, δεν δημιουργήθηκε η γη μόνο για τον άνθρωπο.Οσο είναι ακόμα καιρός και η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Καθημερινά εξαφανίζονται είδη ζώων και φυτών που ζουν στον πλανήτη μας.
Με την άνοδο της θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων αλλάζει και η μορφολογία εδαφών, φέτος το καλοκαίρι καταγράφηκαν θερμοκρασίες 21 βαθμών στην Αρκτική τον Ιούλιο.
Η ανθρώπινη δραστηριότητα επηρεάζει άμεσα το περιβάλλον, στο κοντινό μέλλον εκτάσεις που τώρα ακόμα είναι εύφορες θα ερημοποιηθούν και το κλίμα που έχουν τώρα θα μετατοπιστεί σε άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα καταστροφής στην τοπική χλωρίδα και πανίδα.
Η αυξανόμενη υγρασία δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και η ζέστη γίνεται πιο αποπνικτική σαν να είναι μια γιγάντια σάουνα.
Δημιουργούνται ακραία καιρικά φαινόμενα, ξεσπούν πυρκαγιές(είτε από αυτανάφλεξη, είτε από χέρι ανθρώπου), οι αποθήκες πόσιμου νερού ελλατώνονται,οι υδροφόροι ορίζοντες μολύνονται από χημικά και φυτοφάρμακα, η μόλυνση της ατμόσφαιρας στις πόλεις καθημερινά αυξάνεται.
Πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα εναλλακτικές μορφές ενέργειας παντού φιλικές προς το περιβάλλον, για να περιοριστούν όλα αυτά τα φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: