Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετικά με τον βασανισμό ζώου από φοιτητή

Οι υποδομές Ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής, κρίνονται απαραίτητες για μια πανεπιστημιακή κοινότητα. Το περιστατικό με τον βασανισμό ζώου από φοιτητή, στάθηκε αφορμή να διατυπώσει την ανάγκη αυτή η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παράλληλα με τις αποφάσεις που πήρε γι’ αυτό καθ’ αυτό το περιστατικό. Το παρακάτω ενημερωτικό υπογράφει ο πρύτανης Ανδρέας Τρούμπης.
«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μετά την επίσημα ενημέρωσή της για τον απεχθή βασανισμό ζώου από νέο άνθρωπο και κατά τις συγκλίνουσες ενδείξεις φοιτητή μου:
1. Εκφράζει ομοφώνως τον αποτροπιασμό για το ανηλεές αυτό γεγονός.
2. Προσκαλεί την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα την ακαδημαϊκή κοινότητα σε σοβαρό προβληματισμό για τη συνεχή ανάπτυξη λόγου και πράξεων βίας στο εσωτερικό της.
3. Αναμένει σε άμεσο χρόνο, την οριστική και έννομη ταυτοποίηση του φυσικού προσώπου που διέπραξε το βασανισμό καθώς και την σχετική απόφαση του τμήματος στο οποίο θα αποδειχθεί ότι ανήκει ο δράστης.
4. Ο Πρύτανης θα εξετάσει την εισήγησή στα πλαίσια των θεσμικών προβλέψεων των Άρθρων 66, 67 και 68 – ΔΝ 954/42, όπως αναφέρονται στο ν. 1268/82.
5. Η προσπάθεια για την οργάνωση και συστηματική λειτουργία Υποδομών Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής, συνεχίζεται με συστηματικό τρόπο, με την ελπίδα όπως τα άθλια αυτά περιστατικά πείσουν εκ των υστέρων για την ανάγκη χρηματοδότησης των σχετικών υποδομών από την πολιτεία.

πηγή: www.madata.gr-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Αυτά είναι τα νεώτερα για το γνωστό θέμα. Ας ελπίσουμε να υπάρξει καιρός όπου άνθρωποι και ζώα θα μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά σ'αυτό το πλανήτη που ανήκει σε όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: