Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Οι φυλές των οδηγών των τεσσάρων τροχών

Τι κίνηση έξω σήμερα πάλι!Μάλλον για να το πω πιο σωστά τι ακινησία σήμερα πάλι και αυτή!
Ολες οι φυλές των οδηγών είχαν ξεχυθεί για άλλη μια μέρα στους δρόμους της ταλαίπωρης πρωτεύουσας.Ας δούμε όμως λίγο τις φυλές και τα "γνωρίσματά" τους, κάπου σε κάποια από αυτές ανήκουμε και μεις.

Κυρίαρχη φυλή οι "επαγγελματίες", έχουν ΠΑΝΤΑ δίκιο ο δρόμος τους ΑΝΗΚΕΙ και φτιάχτηκε αποκλειστικά γι αυτους (αυτό πιστεύουν ακόμα και αν δεν το παραδέχονται ευθέως).Επαγγελματίες είναι οι οδηγοί των μέσων συγκοινωνίας, λεωφορεία taxi κλπ, αυτοί που οδηγούν πούλμαν και φορτηγά.

Οι μεγαλύτεροι αντάρτες της φυλής έχουν δικιά τους κατηγορία θα μπορούσαν να ονομάζονται και "κίτρινη φυλή" με τέσσερεις ρόδες (εδώ στην Αθήνα).
Η κίτρινη φυλή λοιπόν οδηγεί ταυτόχρονα και στις δύο λουρίδες του δρόμου(αν επέτρεπε το μέγεθος του οχήματος θα οδηγούσε και σε τρεις)για να μπορεί ανάλογα να πιάνει ανά πάσα στιγμή την λουρίδα που την εξυπηρετεί.
Τα φλας και τα αλάρμ συνήθως τα έχουν για διακοσμητικά φωτάκια, που είναι απαραίτητα μόνο στο look του αυτοκινήτου, καμιά φορά τα αλάρμ τα χρησιμοποιούν αφού έχουν σταθεί κοκκαλώνοντας απότομα το όχημα μπροστά σου (για το καλό σου γίνεται βρε να μη ξέρεις αν έχεις αγοράσει αμάξι που έχει καλά φρένα; Χώρια που σου κάνουν και test αντανακλαστικών).
Πηγαίνουν αργά αργά ψαρεύοντας πελάτες και με τέτοιο τρόπο που δεν σου αφήνουν περιθώρεια προσπέρασης(πάλι για το καλό σου γίνεται λες ομμμμμ ομμμμμμ και κάνεις ασκήσεις ηρεμίας).
Αν τους πεις και τίποτα η απάντηση έρχεται αποστομωτική και όλο ευγένεια: " τι θες ρε biiip τι δουλειά μου κάνω, άντε και biiip πρωί πρωί, εγώ είμαι επαγγελματίας ρε".

Μάλιστα ο δρόμος είναι για τους επαγγελματίες, τ'ακούς εσύ που το δίπλωμα σου γράφει ερασιτεχνικό; Δεν έχεις δικαίωμα να κυκλοφορείς γιατί τους εμποδίζεις, τι είπες;
Μα και συ δεν το έχεις για βόλτα το ρημάδι αλλά πας στη δουλειά σου;
Κακώς είσαι αχάριστος τόσα μέσα συγκοινωνίας έχουμε γιατί δεν τα χρησιμοποιείς; Φτου σου.
Τι η δουλειά σου απέχει 15km από τον τόπο της κατοικίας σου και θέλεις τρεις συγκοινωνίες να φτάσεις;
Ξύπνα στις τέσσερεις να δεις πως θα προλάβεις, θα δεις και το ρομαντικό ξημέρωμα ανάμεσα στις κεραίες, άντε που μου θες να ξεκινάς με το πάσο σου.
Και στο κάτω κάτω γιατί να απέχει τόσο η δουλειά σου μετακόμισε κοντά της, πάλι φρικάρισες γιατί;
Τι είναι δικό σου το σπίτι και δεν γίνεται, πούλα το, για όλα υπάρχει λύση εσύ δεν θες.
Δεν θέλω όχι όλο κόντρα μου πας τι θα πει μεγάλωσες σε αυτό, έχεις τόσες αναμνήσεις και η δουλειά σου είναι σε περιοχή που δεν θα ήθελες να ζήσεις, για μία καλύτερη Αθήνα χωρίς κίνηση θα το κάνεις, αχάριστε ε αχάριστε.

Και για να δούμε τώρα εσύ φυλή του ερασιτεχνικού διπλώματος όταν είσαι στο τιμόνι πως τα πας; Εσύ είσαι ο τέλειος οδηγός;

Και σ'αυτή τη φυλή έχουμε πολλές κατηγορίες.

"Η φυλή του μακιγιάζ", ο καθρέπτης για την συγκεκριμένη φυλή έχει την γνωστή χρήση για το μακιγιάρισμα η για να βγάλουμε την πρωινή τσίμπλα, απαραίτητη η Ιώβια υπομονή σε όποιον άτυχο βρεθεί πίσω από οδηγό της φυλής, η ταχύτητα μόλις και ξεπερνάει τα 10km την ώρα και τα οκτάρια είναι δεδομένα, ε τι τώρα τον δρόμο θα κοιτάμε η αν θα βάλουμε σωστά το κραγιόν;
Αποτελέσματα... πιθανό τρακάρισμα βέβαιο μποτιλιάρισμα.
Η φυλή αυτή συνήθως χρησιμοποιεί το όχημα για να πάει super market στο διπλανό τετράγωνο, αλλά χάνεται καθώς δεν βλέπει τον δρόμο και έτσι κάνει κύκλους στην πρωτεύουσα.

Αλλη συμπα8ής φυλή ειναι η "ξέχασε να με πάρει ο χάρος γι αυτό οδηγώ για να του το θυμίσω". Κάτι παππούδες μεταξύ 90 και τάφου με ληγμένο δίπλωμα από τον προηγούμενο αιώνα (και αν δεν έληξε λάδωσαν για την ανανέωσή του) και συνήθως με οχήματα ανάλογα της ηλικίας τους.
Πάνε αργά αργά καμαρωτά στον δρόμο σαν να κάνουν παρέλαση αρμάτων στις εθνικές εορτές, απαγορεύεται να τους κορνάρεις, γιατί πρώτον ή δεν θα καταλάβουν ότι κορνάρεις σε αυτούς (γιατί άραγε νομοταγείς είναι δεν κάνουν μαγκιές, δεν ντρέπεσαι που θες να πας γρήγορα), η θα πάθουν καμία ανακοπή από την κόρνα, ή θα τρομάξουν τόσο που θα τους φύγει το τιμόνι από τα χέρια και λόγω μηδενικών αντανακλαστικών θα πάρουν κανένα στο λαιμό τους και μετά εσύ θα έχεις το κρίμα πάνω σου.

Μια άλλη απίστευτη για την ασχετοσύνη της φυλή είναι η "της κοιμήσεως", οδηγοί διαφόρων ηλικιών την αποτελούν, ονομάζεται της κοιμήσεως και από τον τρόπο που οδηγεί (τα ζώα μου αργά και είμαι αναποφάσιστος από που να στρίψω, ε ας περιμένουν λίγο δεν χάλασε και ο κόσμος)αλλά και γιατί συνήθως βγαίνουν στους δρόμους σαββατοκύριακα και αργίες.

Για να δούμε όμως και την φυλή "με γαργαλάει το πόδι μου όταν το χω στο γκάζι".
Γνωστή φυλή της παραλιακής των ανοιχτών δρόμων και όχι μόνο, αγαπημένη ασχολία τα "πειραγμένα" αυτοκίνητα και οι αυτοσχέδιοι αγώνες ανάμεσα σε ανυποψίαστους οδηγούς, αποτελείται κυρίως από νεαρές ηλικίες, συχνοί πελάτες του νοσοκομείου Κ.Α.Τ, ο οδηγός γίνεται ένα με το αυτοκίνητο είναι γι αυτόν η προέκταση του εαυτού του( σε περίπτωση ατυχήματος γίνεται ένα έτσι και αλλιώς, αλίμονο στον κακομοίρη που θα τρακάρει μαζί του).

Υπάρχει φυσικά και η κατηγορία "ρίχνω μπινελίκια σε όλους τους άσχετους που κατάφεραν να πιάσουν τιμόνι στα χέρια" αυτή η κατηγορία ευτυχώς είναι η πιο συνηθισμένη, έχουν το αμάξι για να πηγαίνουν στην δουλειά τους και για καμία εκδρομούλα να ξεφεύγουν από το τρελοκομείο που λέγεται δρόμοι της Αθήνας.
Δεν είναι αλάνθαστοι (μα κανείς δεν είναι) κάνουν και αυτοί τις παραβάσεις τους αλλά δεν οδηγούν επιθετικά και ακολουθούν τον κώδικα όσο μπορούν, αν ο παπάς στην κολυμπήθρα τους είχε ρίξει αγιασμό στο στόμα θα ήταν ακόμα καλύτεροι.

Τι δεν σας είπα εγώ σε ποια φυλή ανήκω; Μα τόση ώρα μπινελίκια ρίχνω δεν το καταλάβατε;...Και όπως έλεγε σε ένα παλιό τραγουδάκι η αξέχαστη Αλίκη..."όταν πιάνει το τιμόνι που και που να φασκελώνει"... Εγώ φασκελώνω πιο συχνά αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία...

4 σχόλια:

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Νομίζω ότι σου χρειάζεται βρεγμένη λουρίδα! :-P

Το αλλο το λενε λΩρίδα!

kakos lykos είπε...

Εσύ στο θέμα προφοράς κόλλησες αν θα το πούμε ποτάτος ή ποτέιτος;Οταν στην ιατρική κάποιος πει "του έκοψαν μία λεπτή λωρίδα δέρματος" τότε η λωρίδα είναι δρόμου; και δεν λέμε βρεγμένη λουρίδα αλλά βρεγμένη σανίδα.και λουρίδα και λωρίδα την ίδια σημασία έχουν υποδηλώνουν στενή ταινία, είτε αυτό ειναι ζώνη, δρόμος, δέρμα, ύφασμα κλπ .
λωρίδα:(υποκ. του μτγν λώρος)(η)ουσ.(λωρίς-ίδος)λουρίδα

λουρίδα:(υποκ. του μτγν λώρος/λώρον/latin lorum
Η απόδειξη βρίσκεται και στο μείζον Ελληνικό λεξικό :p

everything53 είπε...

Πολύ καλό! Έκλαιγα απ' τα γέλια όταν το διάβασα! Κορυφαίο!

Ανώνυμος είπε...

Poli kalo!