Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Online game...αν κάνεις ζαβολιές θα το πληρώσεις με αίμα.



Διάβασα την είδηση στο Pathfinder(tech.pathfinder.gr), ναι μιλάμε για πραγματικό αίμα, όσοι παίκτες έχουν φάει ban επειδή έκλεβαν στο παιχνίδι, για να ξαναμπούν θα το πληρώσουν με το αίμα τους!!!

"Ένα online παιχνίδι απαιτεί από τους παίκτες, των οποίων οι λογαριασμοί έχουν προσωρινά μπλοκαριστεί, να πληρώσουν με αίμα προκειμένου να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Η κινεζική εταιρεία "Moliyo", δημιουργός του τρισδιάστατου online παιχνιδιού Cabal, προχώρησε σε αυτού του είδους την πρωτοφανή αίτηση πληρωμής, όταν γύρω στους 120.000 παίχτες προσπάθησαν να παρατείνουν με ένα πειρατικό λογισμικό την παραμονή τους στο παιχνίδι.

Πάνω από 100 παίκτες έχουν ήδη εγγραφεί για να δώσουν μισό λίτρο αίματος (μία μπουκάλα), προκειμένου να ενεργοποιηθούν και πάλι οι λογαριασμοί τους και να μπορέσουν να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Η εταιρεία προσφέρει ακόμα και δωρεάν λογαριασμούς στους τακτικούς δότες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, οι παίκτες θα πρέπει να παρευρεθούν σε μία δημόσια αιμοδοσία, στην πόλη Nanjing, προκειμένου να δουν τους λογαριασμούς τους να επανενεργοποιούνται μέσα σε 3 ημέρες.

Τα νοσοκομεία της Κίνας αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ως προς την προσέκλυση αιμοδοτών τα τελευταία χρόνια, λόγω των αναρίθμητων σκανδάλων με αιμοδότες και αιμολήπτες που μολύνονται με τον ιό του AIDS. Οι αιμοδότες στην ασιατική χώρα αμείβονται με περίπου 12 δολάρια ανά αιμοδοσία.

Η "Moliyo" υιοθέτησε αυτή τη λύση σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει μία πολιτισμένη κοινωνία και να εξυμνήσει την κοινωνική ευθύνη των online παικτών της."

Αλήθεια τι γίνεται αν κάποιοι παίκτες δεν είναι Κινέζοι αλλά κάνουν ζαβολιές;Μάλλον γι' αυτούς θα ισχύει μόνιμο ban. Φαντάζομαι οι hackers των παιχνιδιών θα βρούν σύντομα κάποιο παραθυράκι έτσι ώστε και να γλυτώνουν το μπλοκάρισμα του λογαριασμού τους, αλλά και την πληρωμή με αίμα.

2 σχόλια:

everything53 είπε...

Φαντάσου κάποια στιγμή να γίνονται διάφορες αγορές δίνοντας όχι χρήματα, αλλά αίμα... Μπρρρ!!!

- Πόσο κάνει αυτό το μπλουζάκι;
- 2 σύρριγες αίμα παρακαλώ.
- Κι αυτό το παντελόνι;
- 5 σύρριγες αίμα παρακαλώ.
- Εντάξει, δώστα μου και ρούφα μου το αίμα!


Ή, μια άλλη περίπτωση κλασσικού λαϊκισμού στις πρωϊνές εκπομπές:

- Μας πίνουν κυριολεκτικά το αίμα για δυο μαρούλια!

- Χρειάστηκα δυο χαστούκια για να 'ρθω στα ίσα μου με τόσο αίμα που χρειάστηκε να δώσω για το μεσημεριανό τραπέζι!


Κτλ κτλ... Ιστορίες τρέλας :Ρ

kakos lykos είπε...

Ο καιρός γαρ εγγύς για την ώρα των βρυκολάκων, πάντως να ξέρεις και εδώ στην Ελλάδα έχουμε κάτι αντίστοιχο, αν ένας υπάλληλος πάει να δώσει αίμα(σαν εθελοντής αιμοδότης) παίρνει 2 μέρες άδεια από την υπηρεσία του.

Και αφού μιλάμε για αίμα να μην ξεχνιώμαστε, ως γνήσιο σαρκοφάγο που είμαι την μπριζολίτσα μου και γω με το αιματάκι της την θέλω :[ :PPP