Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Χιόνι+Ήλιος=Λιωμένο χιόνι.Κρύο+λιωμένο χιόνι=Πάγος->Πατινάζ,τσουλίθρα.



Ξέρω κάποιο στενό που δεν βλέπει ουρανό
που δεν βλέπει τις νύχτες τ' αστέρια
ξέρω κάποιο στενό σκοτεινό, μακρινό
που το ξέχασαν τα καλοκαίρια...

Τέτοια ανήλιαγα στενά διάλεξε αυτές τις μέρες να εγκατασταθεί και να μην λέει να φύγει το χιόνι και το alter-ego του ο πάγος.
Τι κι αν η γειτονιά μου είναι στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στις κεντρικές λεωφόρους, τι κι αν ο ήλιος χάιδευε με στοργή την πόλη σήμερα, στους εσωτερικούς δρόμους τα ψηλά κτήρια κρύβουν το φως του, με αποτέλεσμα το ευχάριστο παιχνίδι με το χιόνι που είχαμε 2 μέρες, να δώσει τη θέση του σε παγίδες πάγου για πεζούς και αυτοκίνητα.

Κάποιοι οδηγοί υπερεκτιμούν και τις δυνατότητες τους αλλά και τις δυνατότητες των οχημάτων τους, και έτσι δεν άργησαν να έρθουν οι μάγκες και στην γειτονιά μου, ένα τρίστρατο με επικίνδυνες κατηφοριές, ένας ένας κατέβαιναν όλο χαρά την κατηφόρα για να κολλήσουν λίγο μετά ο ένας πιο βιαστικός από τον άλλο, έτσι δεν άργησαν να αρχίσουν και τα κορναρίσματα, ποιός είπε ότι η μ@λ@κί@ δεν είναι μεταδοτική;

Έβλεπαν ότι μπροστά τους υπήρχε κατηφόρα με έντονη κλίση γεμάτη χιόνι και πάγο και ότι οδηγούσε ελαφρώς λοξά σε άλλη κατηφόρα με ακόμα μεγαλύτερη κλίση και πάγο, που ήθελαν να πάνε; Από τις 4 το απόγευμα είναι κολλημένα 5 αυτοκίνητα και κατά τα φαινόμενα θα είναι για πολλές ώρες ακόμα ...

Την άνοιξη παιδιά όταν λιώσουν τα χιόνια θα τα πάρετε... και που είστε πάρτε και καμία αλυσίδα έτσι να σας βρίσκεται κέντρο Αθήνας είναι αυτό ποτέ δεν ξέρεις!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: