Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Mobile World Congress



Οι συσκευές που ενσωματώνουν πολλές λειτουργίες μαζί χωρίς να υστερούν σε ποιότητα μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας.Στο φετινό παγκόσμιο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας πλέον οι κατασκευαστές οδηγούνται και προς την ενσωμάτωση και υπηρεσιών μέσα στις συσκευές τους.
Τα μίνι πολυμηχανήματα είναι εδώ!

"Νέα περιβάλλοντα χρήσης που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των οθονών αφής αλλά και προσθήκη επιπλέον χαρακτηριστικών με έμφαση στο GPS, ήταν οι δύο τάσεις που χαρακτήρισαν τα κινητά τηλέφωνα που παρουσιάστηκαν στο Mobile World Congress, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Το MWC, γνωστό μέχρι πέρυσι ως 3GSM World Congress, αποτελεί το μεγαλύτερο συνεδριακό και εκθεσιακό γεγονός του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως και η εκδήλωση που οι μεγάλοι κατασκευαστές επιλέγουν για να παρουσιάσουν τα νέα μοντέλα τους.

Το φετινό MWC δεν αποτέλεσε εξαίρεση και ένα από τα συμπεράσματα είναι ότι οι κατασκευαστές κινούνται πλέον προς την ενσωμάτωση και υπηρεσιών μέσα στις συσκευές τους, κάτι που φάνηκε με τη συμφωνία της Google με τη Nokia με την τελευταία να λανσάρει και το νέο portal της ονόματι Οvi.

Επίσης, είδαμε αρκετές συσκευές που προσπαθούν να διαφοροποιηθούν στο κομμάτι του μενού πλοήγησης, όπως τα LG KF600 και Samsung F490. Το πρώτο έχει μία «διαιρούμενη» οθόνη στο κάτω μέρος της οποίας εμφανίζονται πλήκτρα ανάλογα με την εφαρμογή που είναι ο χρήστης, ενώ το δεύτερο έχει ένα «σταυροειδές» μενού για ταχύτερη μετακίνηση ανάμεσα στις διάφορες εφαρμογές και λειτουργίες της συσκευής.

Οι συνεργασίες
Το GPS είναι ένα χαρακτηριστικό που ενσωματώνεται σε όλο και περισσότερες συσκευές, όπως και οι κάμερες ανάλυσης 5 megapixels.

Αίσθηση δημιούργησαν και οι παρουσιάσεις της νέας πλατφόρμας της Google, ονόματι Android, αν και θα πρέπει να επισημανθεί ότι πρόκειται για αρχικές υλοποιήσεις και όχι για προϊόντα σε χρήση.

Από τις ειδήσεις που ξεχώρισαν σε επίπεδο συσκευών ήταν και η συνεργασία της Sony Ericsson με τη Microsoft.

Η πρώτη παρουσίασε το Xperia Χ1, την πρώτη συσκευή της με Windows Mobile, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση 6 του λειτουργικού συστήματος της αμερικανικής εταιρείας έλαβε το βραβείο της καλύτερης εφαρμογής στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας για το 2007.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από πολλούς συμμετέχοντες στο κομμάτι των δικτύων επόμενης γενιάς, καθώς έγιναν αρκετές ζωντανές επιδείξεις δικτύων LTE (Long Term Evolution) με τις ταχύτητες διακίνησης δεδομένων να ξεπερνούν ακόμη και τα 100 Μbps.

Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν και η ελληνική παρουσία, καθώς συμμετείχαν η Intracom Telecom, η Velti , η Cognity και η ATS Solutions.

πηγή άρθρου :www.ethnos.gr "

2 σχόλια:

everything53 είπε...

Αν σκεφτείς πως ήταν τα πρώτα κινητά όταν πρωτοβγήκαν και πως είναι τώρα, σίγουρα είναι μια πολύ εντυπωσιακή αλλαγή σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα.
Επίσης, αν έλεγες σε κάποιον τότε, τα χαρακτηριστικά ενός σημερινού κινητού, θα έπαιρνες σαν απάντηση ότι βλέπεις πολύ Σταρ Τρεκ! :)

kakos lykos είπε...

Πράγματι αν σκεφτώ το πρώτο μου κινητό Nokia το 1996 την παντόφλα μου με κωδικό 2120 που δεν είχε καν Ελληνικό menu, και όταν για πρώτη φορά ξεκίνησε η δυνατότητα να στέλνουμε sms πόση χαρά είχα κάνει (στην αρχή ήταν και δωρεάν η υπηρεσία για να κερδίσει χρήστες)που μπορούσα όποια στιγμή ήθελα κάτι να ειδοποιήσω χωρίς να ανησυχώ αν θα μιλάει η γραμμή ή αν θα είναι κλειστό το τηλέφωνο του άλλου, τώρα 12 χρόνια μετά το Νokia "παντόφλα" που έχω ξανά μόνο καφέ δεν κάνει, πολύ μικρό διάστημα για πολύ μεγάλη εξέλιξη.:)))