Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Εσένα που "λερώνει" ο σκύλος σου; Το DNA του μπορεί να σε προδώσει






Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα, πέρασε ακριβώς ένας χρόνος που δημιουργήθηκε αυτό το blog.
Δεν θα μπορούσε να λείψει μια τέτοια μέρα ένα σχετικό άρθρο για τους αγαπημένους μας φίλους.

Πολλοί ζωόφιλοι όταν βγάζουν βόλτα τους μικρούς τους φίλους φροντίζουν να έχουν τα απαραίτητα για να μην αφήσει την "στάμπα" του, αυτό εξάλλου είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού στο περιβάλλον ή στους συνανθρώπους μας, δεν είναι ότι καλύτερο να γλυστρήσεις και να προσγειωθείς πάνω σε ακαθαρσίες,κι ας λένε μερικοί γούρι-γούρι θα πάρεις λεφτά, λάθος αστικός μύθος, θα δώσεις...στο καθαριστήριο.
Άλλοι όμως;Τί γίνεται όταν τετράποδο και κάτοχος θεωρούν "όπου γη πατρίς";

Μία πόλη στη Βόρεια Ιταλία αποφάσισε να πάρει την βοήθεια της επιστήμης, αφού δεν υπήρχε η βοήθεια του κοινού σε αυτό το θέμα.
Θα δημιουργήσουν τράπεζα γεννετικών δεδομένων και μέσω του dna του ζώου θα οδηγούνται στον κάτοχο,και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά.

Σε εξετάσεις DNA θα υποβάλλονται... οι ακαθαρσίες των σκύλων στους δρόμους και θα κοστίζουν ακριβά στους ιδιοκτήτες τους

Οι ακαθαρσίες των σκύλων στους δρόμους μπορεί να είναι ενοχλητικές, ενίοτε και ολισθηρές για τους απρόσεκτους πεζούς, τώρα όμως πρόκειται να αποδειχθούν ακριβές για τους ιδιοκτήτες των συμπαθών τετράποδων που δεν μπαίνουν στον κόπο να τις απομακρύνουν και τις αφήνουν εκτεθειμένες σε κοινή θέα.

Οπως έγραψε πριν λίγες μέρες η εφημερίδα Λα Στάμπα, το δημοτικό συμβούλιο του Βερτσέλι, μιας πόλης της βόρειας Ιταλίας με πληθυσμό 45.000 κατοίκων κοντά στο Τορίνο, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει στον τομέα αυτό με τη βοήθεια της επιστήμης.

Αφού δημιουργήσει μία τράπεζα γενετικών δεδομένων όλων των καταγεγραμμένων σκύλων, θα υποβάλει σε εξετάσεις DNA τις ακαθαρσίες που παραμένουν στο δρόμο και στα δημόσια πάρκα, προκειμένου να εντοπίσει την "πηγή" του προβλήματος και θα επιβάλει πρόστιμα στους αδιάφορους ιδιοκτήτες.

Οι εξετάσεις DNA θα κοστίζουν γύρω στα 13 ευρώ, ποσό που θα υπερκαλύπτεται από τα πρόστιμα, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Στην πόλη Πέταχ Τίκβα του Ισραήλ, ο δήμος εφάρμοσε στις αρχές του μήνα ένα παρόμοιο πιλοτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου οι ιδιοκτήτες σκύλων υποχρεώνονται να οδηγήσουν τα ζωάκια τους σε ένα κτηνίατρο συμβεβλημένο με το δήμο, προκειμένου να ληφθεί δείγμα σιέλου από το στόμα τους και να περιληφθεί σε μία τράπεζα των γενετικών δεδομένων δια παν ενδεχόμενον.

πηγή:ΑΠΕ ΜΠΕ - pathfinder

1 σχόλιο:

everything53 είπε...

Αν γινόταν ένα τέτοιο σύστημα εδώ στην Ελλάδα, από τα πρόστιμα θα είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα της Κυβέρνησης! :Ρ