Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2008

Την συνέλαβαν γιατί δολοφόνησε το avatar του!
O νέος τύπος chat room Maple story(αυτό παρουσιάζεται πιο πολύ σαν παιχνίδι ρόλων), Second life, και άλλα. Πλέον δεν είναι μερικές λέξεις σε μαύρο ή άσπρο φόντο σε κάποιο script στο irc, έγινε η εξέλιξη, τώρα οι χαρακτήρες δεν είναι μόνο ένα nick name αλλά έχουν και μορφή τα γνωστά πλέον σε όλους avatars.
Το πιο εξελιγμένο απ' όλα είναι το second life, που συνδιάζει gαme και chat μαζί. Μπορείς να φτιάξεις έτσι το avatar σου ώστε να σου μοιάζει, ή ακόμα να το φτιάξεις έτσι όπως θα ήθελες να είσαι, οι χαρακτήρες των avatars μπορούν να γίνουν πολύ αληθοφανείς.
Κάτι αντίστοιχο με avatars αλλά πιο κατρουνίστικα είναι το maple story.

Τι γίνεται όμως όταν ο εικονικός κόσμος μπλέκεται με την πραγματικότητα;

Γιαπωνέζα συνελήφθη για τον εικονικό φόνο του εικονικού πρώην συζύγου της


Τόκιο

Μια 43χρονη δασκάλα πιάνου στην Ιαπωνία συνελήφθη όταν εισέβαλε στον λογαριασμό του εικονικού πρώην συζύγου της σε διαδικτυακό παιχνίδι και δολοφόνησε τον ψηφιακό χαρακτήρα του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η παίκτρια του παιχνιδιού Maple Story εξοργίστηκε όταν ο άνδρας με τον οποίο είχε παντρευτεί στον εικονικό κόσμο τη χώρισε χωρίς προειδοποίηση.

Για εκδίκηση συνδέθηκε στο λογαριασμό του, χρησιμοποιώντας τον κωδικό που της είχε αποκαλύψει όταν ήταν ευτυχισμένοι μαζί, και διέγραψε τον χαρακτήρα του από τους διακομιστές του παιχνιδιού.

«Έμεινα ξαφνικά διαζευγμένη χωρίς προειδοποίηση. Αυτό πραγματικά με εξόργισε» φέρεται να δήλωσε η εικονική δολοφόνος σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας που διατηρεί την ανωνυμία του.

Όταν το θύμα κατήγγειλε ότι ο ψηφιακός του χαρακτήρας ήταν νεκρός, η γυναίκα συνελήφθη ως ύποπτη για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστή και για πλαστογράφηση ψηφιακών δεδομένων. Μέχρι στιγμής πάντως δεν της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ούτε υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζε εκδίκηση και στον πραγματικό κόσμο.

Σε περίπτωση καταδίκης, η 43χρονη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών και επιβολή χρηματικού προστίμου έως και 5.000 δολαρίων.

Οι παίκτες του Maple Story δημιουργούν εικονικούς χαρακτήρες που ονομάζονται άβαταρ και επιδίδονται σε κοινωνικές συναναστροφές, στην εξόντωση ψηφιακών τεράτων, ή σε άλλες εικονικές δραστηριότητες.

Τα τελευταία χρόνια, οι ενέργειες των άβαταρ έχουν ορισμένες φορές επιπτώσεις και στον πραγματικό κόσμο: Τον Αύγουστο μια γυναίκα στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ συνελήφθη κατηγορούμενη ότι σχεδίαζε την πραγματική δολοφονία του φίλου της που είχε γνωρίσει στο Second Life, ενώ στο Τόκιο ένας 16 χρονος κατηγορείται για κλοπή ψηφιακής περιουσίας η οποία ισοδυναμεί με 360.000 (αληθινά) δολάρια.πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: