Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Τι συμβαίνει πια με τα Κινέζικα προϊόντα;



H Αγορά έχει γεμίσει με Κινέζικα προϊόντα, καθημερινά διαβάζουμε όμως ότι τα περισσότερα από αυτά είναι αμφιβόλου ποιότητας και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία, από παιδικά παιχνίδια, ρούχα, μέχρι σκόνη σοκολάτας.Μέχρι και οι αθλητές μας με Κινέζικα προϊόντα βρέθηκαν ντοπαρισμένοι, πόσοι από αυτούς γνώριζαν ότι ντοπάρονται και δεν ξεγελάστηκαν από τα περίεργα Κινέζικα σκευάσματα θεωρώντας τα αθώα, με τις χίλιες δυό χημικές αηδίες στα συστατικά τους;
Πολλά από τα Κινέζικα προϊόντα(παιχνίδια) που πωλούνται στην Ελληνική αγορά βρίσκονται στα καταστήματα jumbo, μάλιστα το φθηνό σε βάρος της υγείας μας.Και κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια.
Καθημερινά γίνονται έλεγχοι και αποσύρονται παρτίδες τέτοιων προϊόντων.

"Προσοχή! Απόσυρση παιχνιδιού

Την απαγόρευση κυκλοφορίας και απόσυρση από την αγορά του παιχνιδιού "τρελοπίστολο Party Success Blaster" με barcode 0718762051153" ανακοίνωσαν η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η προέλευση του παιχνιδιού είναι η Κίνα και από το συνδυασμό των εργαστηριακών ελέγχων του παιχνιδιού τόσο από τον ΕΛΟΤ και όσο και από το Γενικό Χημείο του Κράτους επιβεβαιώνεται ότι εξαιτίας του "ασυμβίβαστου" της χρήσης του σπρέι σε παιδικό παιχνίδι δεν μπορεί να διατίθεται στην αγορά ως παιχνίδι σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ 6342/863/24-3-1989 (ΦΕΚ223/Β/89) για την "ασφάλεια των παιχνιδιών", επειδή δεν είναι δυνατό να τηρηθεί η αναγραφόμενη προφύλαξη "φυλάξτε το μακριά από παιδιά".

πηγή:ΑΠΕ - ΜΠΕ - madata.gr "

"Αποσύρονται άμεσα επικίνδυνα παιχνίδια



Επικίνδυνες ουσίες εντοπίστηκαν και πάλι σε 850.000 παιχνίδια κινεζικής κατασκευής αναγκάζοντας την κατασκευάστρια εταιρία στην άμεση ανάκλησή τους από την παγκόσμια αγορά.
Είναι η τρίτη φορά σε διάστημα πέντε εβδομάδων που εξαρτήματα κινέζικων παιχνιδιών ενοχοποιούνται για υπερβολικά επίπεδα βλαβερών χρωστικών ουσιών και αποσύρονται από τα ράφια των καταστημάτων. Χθες ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα μολύβδου σε 10 σετ παιχνιδιών, από τα οποία τα 8 κυκλοφορούν και στη χώρα μας.

Ετσι η Mattel, κατασκευάστρια εταιρία των εν λόγω παιχνιδιών, ανακάλεσε αμέσως και από την ελληνική αγορά επτά αξεσουάρ των προϊόντων της σειράς Barbie (όχι την ίδια την κούκλα) και ένα εξάρτημα από το τρενάκι της σειράς «Geotrax» της Fisher-Price.

Στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων από τις αρχές Ιανουαρίου βρίσκονταν περισσότερα από 23.850 τεμάχια των συγκεκριμένων παιχνιδιών, ενώ η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εκτιμά ότι μέχρι τη στιγμή της ανάκλησης είχαν πουληθεί περίπου 14.800. Ο ΕΤ επικοινώνησε χθες με τις αλυσίδες «Jumbo-Babyland», «Μουστάκας» και «Ζαχαριάς», οι οποίες διαβεβαίωσαν ότι ήδη προχώρησαν στην απόσυρση των επικίνδυνων παιχνιδιών από τα καταστήματά τους.

Η Mattel, μεγαλύτερη κατασκευάστρια παιχνιδιών στον κόσμο, ζήτησε συγγνώμη από τους καταναλωτές και επέρριψε την ευθύνη στα κινέζικα συνεργαζόμενα εργοστάσια. «Η νέα ανάκληση συνδέεται με την πρόσφατη ενίσχυση των ελέγχων ποιότητας από την εταιρεία μας. Ελπίζουμε πως οι πελάτες μας θα εκτιμήσουν την ειλικρίνειά μας και θα μας κρίνουν με βάση τις πράξεις μας κι όχι επειδή κάποιοι συνεργάτες μας δεν έπραξαν το σωστό», δήλωσε στέλεχος της Mattel στο Associated Press. Συνολικά ανακλήθηκαν 522.000 παιχνίδια από την αμερικανική αγορά και 322.000 τεμάχια που διατέθηκαν εκτός ΗΠΑ.

Ο μόλυβδος, η ουσία που έβγαλε ακατάλληλα τα κινεζικά παιχνίδια, «ανήκει στα βαρέα μέταλλα που έχουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία», αναφέρει στον ΕΤ η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών κ. Αννα Στεφανίδου. «Συσσωρεύεται στον ανθρώπινο οργανισμό και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να δημιουργήσει αιματολογικά, νευρολογικά και άλλα προβλήματα». Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Γ. Οικονόμου επεσήμανε πως «η Ευρωπαϊκή Ενωση θα έπρεπε να αποκτήσει πιο αυστηρές προδιαγραφές, και οι έλεγχοι να γίνουν πιο τακτικοί, συχνότεροι και πιο ουσιαστικοί».

Η κινεζική απάντηση
Μετά την πρώτη μαζική ανάκληση κινέζικων προϊόντων (1η Αυγούστου) ο διευθυντής του κινεζικού εργοστασίου όπου κατασκευάζονταν τα συγκεκριμένα παιχνίδια αυτοκτόνησε από ευθιξία. Οι εκπρόσωποι των κινεζικών αρχών πέρασαν όμως, γρήγορα, στην αντεπίθεση. Τα ελαττωματικά προϊόντα που εντοπίστηκαν τους τελευταίους μήνες «αποτελούν αμελητέο ποσοστό των δισεκατομμυρίων αγαθών που παράγονται στη χώρα ετησίως», απαντάνε. Και καταγγέλλουν ότι η Κίνα γίνεται στόχος μιας άδικης, πλην συντονισμένης επίθεσης από τη Δύση και δη τις ΗΠΑ, που έχει πολιτικά κίνητρα. Χθες ο νέος υπουργός Υγείας κ. Τσεν Ζου ύψωσε ακόμη περισσότερο τους τόνους: «Η υπερευαισθησία που δείχνουν οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ της Δύσης στην εικόνα των κινεζικών και μόνο προϊόντων μοιάζει με περίεργη αλλεργία», επισημαίνουν δηκτικά.

Οι ανακλήσεις

Εξαρτήματα (μινιατούρες) από 7 σετ παιχνιδιού/έπιπλα με το σήμα Barbie:

J9486
Σπιτάκι για το γατάκι – καφέ τμήμα στη γατούλα μινιατούρα. Ανακαλούνται 554 τεμάχια.

J9485
Σπιτάκι για το κουταβάκι – πορτοκαλί τμήμα στο σκυλάκι μινιατούρα. Ανακαλούνται 554 τεμάχια.

K8606
Τραπέζι και καρέκλες – κίτρινο τμήμα στο φαγητό των πιάτων δείπνου, καφέ τμήμα στο σκυλάκι μινιατούρα, κίτρινο και πορτοκαλί τμήμα στο μπολ με πατατάκια, πορτοκαλί τμήμα στη σαλατιέρα. Ανακαλούνται 7.773 τεμάχια.

K8607
Μπανιέρα και τουαλέτα – καφέ τμήμα στη γάτα μινιατούρα. Ανακαλούνται 3.887 τεμάχια.

K8608
Καναπεδάκι και τραπέζι - καφέ τμήμα στη γάτα-μινιατούρα. Ανακαλούνται 3.887 τεμάχια.

K8609
Τραπέζι και καρέκλα - καφέ τμήμα στο σκυλάκι-μινιατούρα. Ανακαλούνται 3.887 τεμάχια.

K8613
Καναπές και τραπέζι – κίτρινο λουλούδι στην τσαντούλα μινιατούρα. Ανακαλούνται 3.307 τεμάχια.

H5705
Η μηχανή τρένου από το σετ συμπληρωματικών αξεσουάρ της σειράς Geotrax της Fisher-Price, λόγω υπέρβασης επιτρεπτού ορίου μολύβδου στο κίτρινο τμήμα των φώτων και της σκάλας-μινιατούρας της μηχανής. Διατέθηκαν 288 τεμάχια, αγοράστηκαν 30.

* Η Mattel διευκρινίζει πως δεν αποσύρονται κούκλες Barbie, παρά μόνο τα συγκεκριμένα εξαρτήματα, ενώ δίνεται η δυνατότητα αντικατάστασής τους κατόπιν επικοινωνίας απευθείας με την εταιρία.

πηγή:e-tipos.com"

"Αποσύρεται υγραντήρας από την αγορά

Την απόσυρση από την από τη αγορά του κινεζικής προελεύσεως υγραντήρα με ονομασία Air Humidifier MV-003, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και συστήνει στους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη συσκευή να μην τη χρησιμοποιούν καθώς υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Συγκεκριμένα, μετά από εργαστηριακές δοκιμές διαπιστώθηκε, ότι το φις της συσκευής δεν είχε γείωση και οι αντιστάσεις, που ήταν σε επαφή με το νερό δεν ήταν μονωμένες. Το προϊόν εισάγεται από την Jumbo ΑΕ.(Αυτή η απόσυρση είναι από το 2006)

πηγή:gowest.gr"

Το κερασάκι στη τούρτα ήταν η είδηση για τη πασίγνωστη σοκολάτα Cadbury αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους (και σε μένα).Ας ελπίσουμε οι παρτίδες που έρχονται στη χώρα μας να μην είναι με γάλα Κινέζικης προέλευσης.

"Υψηλά ποσοστά μελανίνης σε δύο προϊόντα της Cadbury

Σήμερα, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανήγγειλαν ότι 2 προϊόντα σοκολάτας της Cadbury έχουν ήδη αποσυρθεί καθώς βρέθηκαν να έχουν υψηλά επίπεδα της μελαμίνης.Η βιομηχανική χημική ουσία έχει βρεθεί πρόσφατα στα κινεζικά- γαλακτοκομικά προϊόντα έχοντας μολλύνει σχεδόν 53.000 παιδιά στην Κίνα, ενώ τέσσερα από αυτά πέθαναν. Έκτοτε, οι χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν απαγορεύσει την εισαγωγή των κινεζικών προϊόντων που περιέχουν γάλα, ή έχουν αποσύρει τα προϊόντα που έχουν παρασκευαστεί με γάλα από την Κίνα , όπως η καραμέλα και άλλα.Την προηγούμενη εβδομάδα, η βρετανική βιομηχανία Cadbury απέσυρε όλα τα είδη ζαχαρωτών, γλυκών και σοκολάτας που είχαν παρασκευαστεί με γάλα από την Κίνα αφότου στα προκαταρκτικά τεστ έδειξαν ότι περιείχαν ίχνη μελαμίνης.Η Cadbury έλαβε μέτρα επειδή «κανένα επίπεδο μελαμίνης δεν είναι κατάλληλο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Tony Bilsborough στο CNN.Τα επίπεδα μελαμίνης στα δείγματα των προϊόντων που εξετάστηκαν ήταν περισσότερο από δύο φορές υψηλότερα από όσα προβλέπει ο νόμος.

Πηγή:madata.gr
"

Και ο κατάλογος δυστυχώς συνεχίζεται...

ΡΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΩ ΚΙ ΑΣ Μ'ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ "ΓΟΥΟΝ-ΤΟΝ" ΚΑΙ ΤΟ "ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ"...΄ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ!!!

1 σχόλιο:

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Νομίζω ότι είναι ώρα να μάθουμε Κινέζικα. Επειδή δεν καταλαβαίνουμε τις οδηγίες χρήσης συμβαίνουν όλα! :-P