Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Mona lisa ...από φύκια



Τον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι κατά καιρούς τον έχουμε δει να τον έχουν αναπαραγάγει διάφοροι καλλιτέχνες με τα πιο απίθανα υλικά, τώρα και με φύκια!!!

Διάσημοι πίνακες από λαχανικά!


Μία καλλιτέχνης, στην Κίνα, δημιουργεί τις δικές της εκδόσεις διάσημων πινάκων ζωγραφικής κατασκευασμένα από λαχανικά!

Η κυρία Ju Duoqi, εκθέτει τα έργα με τίτλο "Vegetable Museum" (μουσείο λαχανικών) στη πρωτεύουσα Beijing.

Στην έκθεση περιλαμβάνεται και το γνωστό έργο του Leonardo da Vinci η «Mona Lisa» που το έχει δημιουργήσει χρησιμοποιώντας διάφορα φύκια.

Η καλλιτέχνης δήλωσε πως σκοπός της είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δουν τα καθημερινά αντικείμενα με άλλη ματιά.

«Θέλω να δώσω ζωή σε ασήμαντα λαχανικά με σκοπό να ξεχωρίσουν μέσα στην καθημερινότητα της ρουτίνας,» είπε η 35-χρονη, κυρία Ju Duoqi.

πηγή: Έθνος

Μέσα σε όλες αυτές τις αναπαραγωγές της Mona Lisa δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και η Mona Lisa φτιαγμένη σε υπολογιστή, συγκεκριμένα στο ταπεινό paint της Microsoft! Πως την έφτιαξε ο δημιουργός της;'Οχι φυσικά με το ποντίκι, αλλά με την βοήθεια ταμπλέτας με μεγάλη ευαισθησία στη γραφίδα, και και πολύ πιθανόν με το πλεονέκτημα της διάφανης μεμβράνης κάτω από την οποία μπορεί κάποιος να τοποθετήσει ένα σχέδιο ή μία εικόνα και να την "ξεσηκώσει", αυτό που λέγαμε σαν παιδιά ξεπατηκούρα ;)

2 σχόλια:

everything53 είπε...

Στο βίντεο αυτό, μια άλλη πιθανότητα είναι να άνοιξε την πραγματική φωτογραφία του πίνακα της Μόνα Λίζα, και σιγά σιγά να την άδειαζε, και πλέον να έχει βάλει το βίντεο να παίζει ανάποδα για να μοιάζει ότι στην ουσία την γέμιζε... Ποτέ δεν ξέρεις :-)

kakos lykos είπε...

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου, μπορεί να παίζει και κάτι τέτοιο!