Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

"Nip tuck". Η άλλη όψη



Αυτή είναι η άλλη όψη της πλαστικής ομορφιάς.Όταν το κυνήγι για την αιώνια νεότητα και την ομορφιά καταλήγει να γίνεται ψύχωση.
Από τον χώρο των διασημοτήτων τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Michael Jackson,η μεταμόρφωση απέκτησε στο πρόσωπό του την έννοια της παραμόρφωσης.
Πολλοί είναι αυτοί όμως που καταλήγουν στο νυστέρι γιατί δεν τους ικανοποιεί ο εαυτός τους, χωρίς να υπάρχει κάποιο αισθητικό πρόβλημα στο σώμα τους ή το πρόσωπό τους.
Αυτές οι περιπτώσεις δεν χρειάζονται έναν πλαστικό χειρούργο, αλλά ένα ψυχολόγο ή ψυχίατρο, να τους βοηθήσει να αποδεχτούν τον εαυτό τους, πριν φτάσουν στο μαχαίρι, αλλιώς τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά.

Παραμορφώθηκε κάνοντας ένεση λαδιού



Η εμμονή της με τις πλαστικές επεμβάσεις, την οδήγησε στην αυτοκαταστροφή. Η 48χρονη Κορεάτισα Χανγκ Μιόκου έκανε ένεση με μαγειρικό λάδι στο πρόσωπό της, επειδή της τελείωσε η σιλικόνη.

Η Μιόκου έκανε την πρώτη πλαστική επέμβαση στα 28 της χρόνια. Στη συνέχεια, μετακόμισε στην Ιαπωνία, όπου ακολούθησαν και άλλες επεμβάσεις, κυρίως στο πρόσωπο.



(Η Μιόκου πριν τις πλαστικές επεμβάσεις)

Με τον καιρό, η όψη της αλλοιώθηκε πλήρως, αλλά η ίδια πίστευε ότι ήταν όμορφη. Κάποια στιγμή, οι γιατροί αρνούνταν πλέον να της κάνουν και άλλες εγχειρήσεις και μάλιστα, της επεσήμαναν ότι έχει κάποιου είδους ψυχολογική διαταραχή, που θα πρέπει να εξετάσει.

Έτσι επέστρεψε στην Κορέα, όπου ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς της δεν την αναγνώρισαν από την παραμόρφωση. Τρομαγμένοι, την πήγαν σε ψυχιάτρους και άρχισε μία θεραπευτική αγωγή. Λόγω όμως του υψηλού κόστους της, η 48χρονη τη σταμάτησε και σύντομα υποτροπίασε.

Για κακή της τύχη, βρήκε ένα γιατρό, ο οποίος της χορήγησε ενέσεις σιλικόνης, για να της κάνει μόνη της στο σπίτι. Όταν όμως μια μέρα η σιλικόνη της τελείωσε, η εθισμένη γυναίκα έβαλε στη θέση της μαγειρικό λάδι. Σαν συνέπεια, πρήστηκε απίστευτα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό.



(Η Χανγκ Μιόκου πριν και μετά την τελευταία επέμβαση)

Η Χανγκ Μιόκου, απευθύνθηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές, για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να τη βοηθήσει με δωρεές. Τελικά, συγκεντρώθηκε αρκετό ποσό, ώστε να κάνει επεμβάσεις, για να «μικρύνει» το κεφάλι της.

Στις πρώτες εγχειρήσεις οι γιατροί της αφαίρεσαν 60 γραμμάρια λαδιού από το πρόσωπο και 200 γραμμάρια από το λαιμό. Πάντως, παρά την εμφανή μείωση μεγέθους που επιτεύχθηκε, οι ειδικοί λένε ότι η Μιόκου θα μείνει παραμορφωμένη χωρίς περιθώριο άλλης πλαστικής επέμβασης.



πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: