Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Σχολείο γι' αγριοκάτσικα " η αετοράχη"


Φυσικά τα αγριοκάτσικα είναι σχήμα λόγου, δεν πρόκειται για τα συμπαθή τετράποδα, αλλά για κανονικούς μαθητές.
Ένα σχολείο κτισμένο στην κυριολεξία σε γκρεμό, όχι σε κάποια χώρα τριτοκοσμική, αλλά σε μια χώρα που μας απασχολεί συνέχεια τελευταία, με τα περίεργα και επιβλαβή της προϊόντα για την υγεία των κατοίκων, που έχει γεμίσει την ίδια, αλλά και τις αγορές άλλων χωρών.
Μια χώρα, που πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσε την τρίτη επανδρωμένη αποστολή της στο διάστημα.Την χώρα που φιλοξένησε φέτος τους Ολυμπιακούς αγώνες. Την Κίνα, με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, 1.323.313.812 άτομα.
Σε μία τόσο αχανή χώρα χάθηκαν οι εκτάσεις, και έπρεπε οι μαθητές αυτού του χωριού να κάνουν ορειβασία σε καθημερινή βάση, και να παίζουν και αυτοί και η δασκάλα τους την ζωή τους κορώνα γράμματα, για τα "γράμματα";
Αν είναι έτσι... γάμα τα.
Και πάλι δεν θέλετε "κύριοι" να τους κτίσετε ένα σχολείο της προκοπής στο ίσωμα, βάλτε ένα καγκελάκι ρε στο μονοπάτι, επειδή έχετε υπερπληθυσμό, αυτά τα καημένα πρέπει να χορέψουν τον χορό του Ζαλόγγου;


Ριψοκινδυνεύουν την ζωή τους για να πάνε σχολείο!


Μαθητές σε ένα απομακρυσμένο μέρος της Κίνας παίζουν με την ζωή τους για να πάνε στο σχολείο αφού περνάνε από μια απότομη βουνοπλαγιά και δίπλα σε γκρεμό!

Το σχολείο, στο χωριό Gulu, βρίσκεται στο μέσον μιας βουνοπλαγιάς και η αναρρίχηση από την βάση του χρειάζεται πέντε ώρες!

Το εν λόγω σχολείο έχει μόνο μια δασκάλα που διδάσκει εκεί 26 ολόκληρα χρόνια.

Οι κάτοικοι του χωριού λένε πως η διαδρομή για το σχολείο είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη αφού το μονοπάτι έχει πλάτος ένα μέτρο ενώ από κάτω υπάρχει γκρεμός!

Μάλιστα η διαδρομή από το μονοπάτι δημιουργεί ίλιγγο στα παιδιά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα.

Η δασκάλα, κυρία Shen Qijun, έχει επανειλημμένως απειλήσει να παραιτηθεί αλλά κάθε φορά οι κάτοικοι την μεταπείθουν αφού της λένε πως δεν θα υπάρξει άλλος που να δεχτεί να διδάξει τα παιδιά τους εκεί.

πηγή:Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: