Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

Ευτυχισμένο το 2008



Καλή Χρονιά!!!Για τον καινούριο χρόνο εύχομαι μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση, τέλος των πολέμων σε κάθε γωνιά της γης, και σεβασμό σε κάθε μορφή ζωής που υπάρχει σ'αυτόν τον τόσο ταλαιπωρημένο πλανήτη!!!...

Ζητάω πολλά ε;;;

Φταίει μάλλον το κλίμα των ημερών οι φιέστες σε κάθε γωνιά της γης, αυτές οι ώρες που μας κάνουν έστω και για λίγο να ξεχνάμε τα όποια προβλήματα μας.

Η Αθήνα δεν θα μπορούσε να λήψει από την φιέστα των πυροτεχνημάτων...

"Αθήνα

Στην Αθήνα, το επίκεντρο της γιορτής ήταν η πλατεία Κοτζιά, όπου ο Φ Πλιάτσικας, οι Οναρ και οι Μπλε πρωταγωνίστησαν στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων. Κι όταν η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώθηκε, τον ουρανό φώτισαν δεκάδες πυροτεχνήματα.

Γαλλία

Στο Παρίσι, το επίκεντρο της γιορτής ήταν η διάσημη λεωφόρος Σανζ Ελιζέ και ο Πύργος του Αϊφελ, όπου συνέρευσαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Οι Γάλλοι, μαζί με το 2007, αποχαιρέτισαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και το κάπνισμα στα μπαρ και τα κλαμπ, καθώς άρχισε η εφαρμογή της απαγόρευσης καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Βρετανία - Σκωτία

Στο Λονδίνο, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Τραφάλγκαρ Σκουέαρ και κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Τάμεση, για να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα και να ακούσουν τον Μπιγκ Μπεν να χτυπάει την έλευση του νέου χρόνου. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συνέρρευσαν στους δρόμους του Εδιμβούργου σε ένα μεγάλο πάρτι στους δρόμους της πόλης.

Γερμανία

Στο Βερολίνο στήθηκε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτι από την Πύλη του Βρανδεμβούργου έως την δυτική πλευρά της πόλης. Οι διοργανωτές είχαν στήσει τρεις εξέδρες, όπου έπαιξαν μουσική 13 συγκροτήματα. Παράλληλα, υπήρχαν δεκάδες περίπτερα, όπου η μπύρα έρεε άφθονη και προσφέρονταν σνακς.

ΗΠΑ

Στη Νέα Υόρκη, η Τάιμς Σκουέαρ γιόρτασε την 100η της επέτειο, με βροχή από κομφετί, που έγραφαν μηνύματα και ευχές από όλον τον κόσμο. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Αυστραλία

Το Σίδνεϊ ήταν μια από τις πρώτες πόλεις που υποδέχθηκαν το νέο έτος και τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι γιόρτασαν το γεγονός στους δρόμους. Σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας, η γιορτή μεταφέρθηκε στις παραλίες.

Ρωσία

Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας περίπου 50.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το μεγάλο υπαίθριο κοντσέρτο, να κάνουν πατινάζ στο πάγο και να ακούσουν τις καμπάνες του Κρεμλίνου να αναγγείλουν το 2008.

Βραζιλία

Στην Βραζιλία, περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι υποδέχθηκαν το νέο έτος με πάρτι στις παραλίες του Ρίο ντε Ζανέιρο και ειδικότερα στην Κόπα Καμπάνα. Οι επισκέπτες στο Ρίο ξεπέρασαν τον αριθμό ρεκόρ των 600.000 φέτος, με την πληρότητα των ξενοδοχείων να φθάνει στο 98%.

Ιράκ

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια γιόρτασε την Πρωτοχρονιά η Βαγδάτη. Η «εμπόλεμη» ζώνη ήταν σχετικά ήσυχη, επιτρέποντας στους προσκεκλημένους να περάσουν καλά στις αίθουσες χορού των δύο μεγάλων ξενοδοχείων Πάλεσταϊν και Σέρατον.

Κίνα

Η Κίνα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή χρονιά παραδοσιακά: με πυροτεχνήματα, χορό και τραγούδι.

www.kathimerini.gr"

4 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Καλη χρονια να εχουμε και καλα να περναμε!!!!

kakos lykos είπε...

Καλή χρονιά και σε σένα πρεζα tv, καλά να 'μαστε να τα χώνουμε όταν κάτι είναι στραβό :)

roadartist είπε...

Καλη χρονιά!! Καλως σε βρηκα :)

everything53 είπε...

Καλή χρονιά, πάντα με χαρά και υγεία!