Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Beowulf: The Curse



Χθες το βράδυ στο Village του Ρέντη πήγα και είδα αυτό το μεσαιωνικό λυρικό παραμύθι, βασισμένο σε ένα ποίημα, το έργο μας βάζει από τις πρώτες του στιγμές μέσα στην γοτθική ατμόσφαιρα των θρύλων.Διάσημοι ηθοποιοί βρίσκονται στο καστ της ταινίας, Αντζελίνα Τζολί, Άντονι Χόπκινς, Τζων Μάλκοβιτς, Ρόμπιν Ράιτ Πεν κ.ά....Αλλά όχι όπως τους ξέρουμε, έχει χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία όλης της ταινίας η τεχνική "PERFORMANCE CAPTURE". Ένα επί πλέον ατού της ταινίας είναι η 3D έκδοσή της, όποιος έχει την ευκαιρία να την δει σε αυτήν την ειδική τρισδιάστατη προβολή, θα φύγει μαγεμένος από το αποτέλεσμα.Τα γυαλιά που παίρνεις για να την παρακολουθήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιού τύπου χάρτινα με ζελατίνα φακό, είναι από πλαστικό και θυμίζουν στο χρώμα του φακού γυαλιά ηλίου.

Η τεχνική "PERFORMANCE CAPTURE" είναι μία ψηφιακή καταγραφή κίνησης, καταγράφει την κίνηση του ηθοποιού και η κίνηση αυτή ενσωματώνεται σε ένα 3D animation μοντέλο, που έχει γίνει μέσα από έναν υπολογιστή, το μοντέλο αυτό κάνει τις κινήσεις ακριβώς όπως θα τις έκανε ο ηθοποιός.

...Και το παραμύθι ξεκινά...
Στη μεσαιωνική Δανία, ο Γκρέντελ, ένας πανίσχυρος γίγαντας, σπέρνει τον τρόμο στο βασίλειο του άρχοντα Ρόθγκαρ. Ο γενναίος πολεμιστής Beowulf έρχεται για να τον αντιμετωπίσει, χωρίς όμως να γνωρίζει το μυστικό που κρύβει αυτός και η εκδικητική μητέρα του...

2 σχόλια:

everything53 είπε...

Καταπληκτική ταινία! Και η 3D εμπειρία είναι μοναδική! Πολύ ευχαρίστως θα την ξαναέβλεπα! :)

kakos lykos είπε...

"Πολύ ευχαρίστως θα την ξαναέβλεπα! :)"


Επίσης!!! ;) :))