Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2008

Το αστέρι του Βορρά-THE GOLDEN COMPASSΜετά τον Άρχοντα των δακτυλιδιών άλλη μία τριλογία ήρθε στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Το αστέρι του Βορρά είναι το πρώτο μέρος της "τριλογίας του κόσμου" του Φίλιπ Πούλμαν.

...Σε ένα παράλληλο σύμπαν, η 12χρονη Λίρα Μπελάκουα ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι στο Βορρά για να βρει το χαμένο φίλο της Ρότζερ. Μαζί της μεταφέρει μυστικά το τελευταίο αληθειόμετρο, το οποίο αναζητά το πανίσχυρο κυβερνητικό σώμα του Διευθυντηρίου...

Η εικόνα, τα εφέ, και το καστ των ηθοποιών(η Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της κακιάς!) είναι τα μεγάλα συν της ταινίας, η υπόθεση όμως είναι μπερδεμένη και αφήνει πολλά ερωτηματικά, ίσως ακριβώς επειδή πρόκειται για τριλογία, γι' αυτό με το τέλος της ταινίας ο θεατής μένει με την αίσθηση, ότι η ταινία αυτή έχει κενά σε μερικά σημεία και πολύ φλυαρία σε άλλα, εμένα για παράδειγμα μου γεννήθηκε η απορία ποιος ο λόγος να χωρίσουν τα παιδιά από τα δαιμόνια τους;( το δαιμόνιο ήταν ένα ζώο που λειτουργούσε σαν alter ego σε κάθε κάτοικο εκείνου του πλανήτη).

Ας ελπίσουμε στα επόμενα δύο μέρη να ξεκαθαρίσει το τοπίο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε εξίσου την εικόνα με την υπόθεση, να μπορούν να μας καθηλώσουν και τα δύο.

1 σχόλιο:

everything53 είπε...

Όντως αφήνει πολλά ερωτηματικά... Εις αναμονή του επόμενου μέρους λοιπόν :)