Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Nieuwe film Coca-Cola: Happiness Factory - The Movie



Νέο διαφημιστικό spot έγινε για το ίσως πιο αγαπημένο αναψυκτικό σε όλο τον κόσμο.
Την Δευτέρα στις 9 το βράδυ θα γίνει η επίσημη πρώτη ταυτόχρονα σε πολλά Ελληνικά κανάλια, θα δούμε κατά πόσο θα παρουσιαστεί το συγκεκριμένο διαφημιστικό ή αν θα κόψουν σκηνές για να το συντομεύσουν.
Η διαφημιστική εταιρεία που έχει αναλάβει την προώθηση του προϊόντος έχει αφήσει μέχρι τώρα τις καλύτερες εντυπώσεις από τις διαφημίσεις της για την Coca-Cola.



Η ιστορία της Coca-Cola

Την πρώτη συνταγή της Coca-Cola την ανακάλυψε στο Columbus, της Γεωργίας, ο κ. John Pemberton Stith, αρχικά ήταν cocawine κι ονομάστηκε Pemberton's French Wine Coca το 1885. Μπορεί να είναι εμπνευσμένη από την τεράστια επιτυχία της Ευρωπαικής Angelo Mariani cocawine-Vin Mariani.

Το 1885, οταν η Atlanta και η επαρχία Fulton πέρασαν νομοθετικά απαγόρευση, ο Pemberton απάντησε με την Coca-Cola, ουσιαστικά ένα ανθρακούχο, μη αλκοολούχο της γαλλικής έκδοσης του Κρασιού Cola.

Οι πρώτες πωλήσεις έγιναν στο φαρμακείο του Jacob's στην Atlanta το 1886.
Αρχικά την πωλούσαν σαν πατέντα φαρμάκου με σόδα στο ποσό των 5 cents.
Απέκτησε γρήγορα δημοσιότητα γιατί εκείνη την εποχή πίστευαν ότι το ανθρακούχο νερό κάνει πολύ καλό στην υγεία.
Ο Pemberton ισχυρίστηκε ότι η Coca-Cola θεραπεύει πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων του εθισμού στη μορφίνη, την δυσπεψια, την νευρασθένεια, την κεφαλαλγία και την αδυναμία. Ο Pemberton έβαλε την πρώτη διαφήμιση για το ποτό στις 29 Μαϊου του ίδιου έτους στην Εφημερίδα της Ατλάντα. Τους πρώτους 8 μήνες 9 ποτά πουλιούνταν την μέρα.

Το 1888 ο Pemberton πώλησε τα δικαιώματα στον Asa Griggs Candler και ιδρύεται η Coca Cola Company, έτσι αρχίζει η μεγάλη άνοδος του διάσημου αναψυκτικού που στην εποχή μας ονομάζεται απλά Coke και έχει επικρατήσει στην αγορά αναψυκτικών σε όλον τον κόσμο.

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: