Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Τηλεπαιχνίδια...η απόλυτη ξεφτίλα!



Η Ελληνική τηλεόραση από την αρχή της ακόμα, έφερε και τα ξενόφερτα (τις περισσότερες φορές)τηλεπαιχνίδια.
Οι παλιοί θα θυμούνται το Bingo με τον Ν. Μαστοράκη για παρουσιαστή, ακολούθησαν κι'άλλα όπως τα τετράγωνα των αστέρων με την Μ. Αλιφέρη που σε κάθε κλείσιμο της εκπομπής μας διαβεβαίωνε ότι μας αγαπά, ο τροχός της τύχης με τον Πολυχρονίου και την γλάστρα Κρίστα και άλλα πολλά που όλα είχαν ένα κοινό, την ανάγκη του ατόμου για γρήγορο χρηματικό κέρδος.

Τα τελευταία χρόνια τα παιχνίδια έχουν αγριέψει, σε κάποια το άτομο παίχτης δέχεται να γίνεται καραγκιόζης για να κερδίσει, μέσα από εξεφτελιστικές προσωπικές ερωτήσεις, ή παίρνει μέρος σε παιχνίδια διαρκείας όπως είναι τα τύπου big brother, survivor, φάρμα κλπ, που πρέπει να παραμείνει σε κάποιο χώρο να βιώσει καταστάσεις μαζί με άλλους, να ξεφτελιστεί και εκεί τις περισσότερες φορές, αφού μια κάμερα καταγράφει τα πάντα σε 24ωρη βάση, να λάβει μέρος σε κάποια παιχνίδια(πως αλλιώς θα δικαιολογήσει η εκπομπή ότι όλα είναι παιχνίδι),κι αν δεν κερδίσει το μεγάλο έπαθλο θα κερδίσει σίγουρα τα λίγα λεπτά(αρνητικής) δημοσιότητας.

Υπάρχουν και τα παιχνίδια ταλέντων, εδώ είναι το μεγάλο δράμα και το μεγάλο γέλιο, γίνονται ξεφτίλα οι ατάλαντοι, αλλά φέρνουν γέλια μέχρι δακρύων στο κοινό που τους παρακολουθεί, το χειρότερο στην περίπτωσή τους είναι που πιστεύουν ότι αδικούνται κιόλας από τις επιτροπές που δεν αναγνωρίζουν το ταλέντο τους!
Ευτυχώς αυτές οι εκπομπές έχουν αναδείξει και μερικά πραγματικά ταλέντα που με άλλο τρόπο δύσκολα θα είχαν καταφέρει να αναγνωριστούν, και έτσι τα συγκεκριμένα talent show όπως το fame story δικαιολογούν λίγο την ύπαρξή τους.

Παιχνίδια όμως όπως το παρακάτω είναι το λιγότερο χυδαία, και σκοπό έχουν να κάνουν τον παίχτη να φτάσει μέχρι πάτο για να κερδίσει,κι αν κερδίσει τελικά, το σίγουρο "κέρδος" που έχει είναι ότι έχει γίνει ρόμπα ξεκούμπωτη.
Αλλά θα πεις το ήξερε έτσι κι αλλιώς, ήταν προετοιμασμένος, δεν φταίνε μόνο οι εκπομπές, αυτοί την δουλειά τους κάνουν, και εκεί ποντάρουν, όσο πιο σούργελο είναι ένας παίχτης τόσο μεγαλύτερη τηλεθέαση έχουν.





"-«ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ για τα 100.000 δολάρια! Εχεις κάνει σεξ με το αφεντικό σου για να πάρεις προαγωγή;»
- «Ναι».
- «Σωστά, μόλις κέρδισες!»
Το τηλεπαιχνίδι του καναλιού FOX «The moment of truth» (η στιγμή της αλήθειας) κάνει πάταγο στην Αμερική. Παρακαλάει ο κοσμάκης να παίξει και να βγάλει τ' άπλυτά του στη φόρα. Για να κερδίσεις, πρέπει να πεις την αλήθεια σε ό,τι κι αν σε ρωτήσει ο κουτσομπόλης παρουσιαστής. Αν κάνεις τον εξυπνάκια και πεις ψέματα, ο ανιχνευτής ψεύδους, με τον οποίο σε έχουν καλωδιώσει, θα το καταλάβει και τότε... τα χάνεις όλα!

ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΙ η Lauren, που είπε όλη την αλήθεια μπροστά στους γονείς και τον άντρα της για να κερδίσει 200.000 δολάρια. Οι ερωτήσεις στην αρχή ήταν πιο λάιτ: -«Εχεις βγάλει ποτέ τη βέρα σου για να φαίνεται ότι είσαι ελεύθερη;»
Δαγκώθηκε λίγο η Lauren, το σκέφτηκε καλά, και απάντησε θετικά. Ο άντρας της -ένα ήσυχο αγοράκι με γυαλιά, γύρω στα 25- χαμογελούσε αμήχανα. Οι γονείς της, δίπλα, του χτύπαγαν τον ώμο για να τον ενθαρρύνουν. Δεν ήξεραν τι θα επακολουθούσε...

ΜΕ ΒΛΟΣΥΡΟ ΥΦΟΣ, ο παρουσιαστής τής έκανε την επόμενη ερώτηση για τα 50.000 δολάρια: -«Ησουν ερωτευμένη με κάποιον πρώην σου την ημέρα του γάμου σου;»
Εδώ σε θέλω, Lauren!
Το ξανασκέφτεται αυτή, παίρνει βαθιές ανάσες και με απολογητικό ύφος απαντάει θετικά. Ο πιτσιρικάς, ο γυαλάκιας, ήθελε να τη σκοτώσει live από τα νεύρα του. Και ενώ όλοι λέγανε ότι δεν θα γίνουμε άλλο ρόμπα, σκάει ο πρώην γκόμενός της, ο Φρανκ, και ρωτάει: -«Πιστεύεις ότι έπρεπε να παντρευτείς εμένα;»

ΚΟΙΤΑΖΕΙ Η LAUREN μια το τεκνό, τον πρώην της, και μια τον γυαλάκια.
-«Φοβάμαι πως ναι, έπρεπε να σε είχα παντρευτεί».
Ο ανιχνευτής ψεύδους επιβεβαιώνει την απάντηση και όλη η οικογένεια μένει άφωνη. Η μάνα τής Lauren σαν να ήθελε να την αρπάξει από το μαλλί, ενώ ο πατέρας μάλλον αναλογιζόταν όλα τα έξοδα που έκανε για το γάμο με τον γυαλάκια. Αλλά η κορούλα τους -που ήθελε διακαώς τα 200.000 δολάρια- δεν κώλωσε σ' αυτά. Οταν ο παρουσιαστής τη ρώτησε αν είχε σεξουαλικές επαφές με άλλους άντρες όσο ήταν παντρεμένη, εκείνη δεν δίστασε να πει ξανά το ηχηρό «ναι»! Ο κερατάς (και επίσημα) γυαλάκιας φαινόταν πως το πήρε απόφαση ότι θα τη σκοτώσει την ατιμασμένη, ενώ ο πατέρας της δεν ήξερε από πού να φύγει...

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, αυτή που θα της έδινε τα πολυπόθητα 200.000, ήταν η πιο ειρωνική: -«Πιστεύεις ότι είσαι καλός άνθρωπος;»
- «Ναι, πιστεύω ότι είμαι καλός άνθρωπος» δηλώνει ευθαρσώς η ξετσίπωτη Lauren. Περιμένουν όλοι με αγωνία την απάντηση του ανιχνευτή ψεύδους. Για λίγα δευτερόλεπτα δεν μιλάει κανείς. Παγωμάρα. Η φωνή του ανιχνευτή έβγαλε το αποτέλεσμα: «ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑ!» Τα έχασε όλα η Lauren κι έγινε και ρόμπα σε πανεθνικό δίκτυο. Απ' το αστυνομικό δελτίο δεν προκύπτει -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- ότι ο γυαλάκιας την έχει τεμαχίσει...

Πληροφορίες από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "

4 σχόλια:

everything53 είπε...

Μπήκε σε όλη τη διαδικασία της ντροπής, μόνο και μόνο για τα χρήματα και στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει ούτε αυτά :Ρ
Θεία Δίκη...!

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Webcam, I hope you enjoy. The address is http://webcam-brasil.blogspot.com. A hug.

kakos lykos είπε...

Θεία δίκη δεν θα πει τίποτα:))))
Ας πρόσεχε!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.