Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Kλείδωσε την πόρτα όταν βγείς...με το δάκτυλο



Adel LA9-3 Biometric thumbprint keypad lock

Κάποτε το βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, με το αποτύπωμα του ήρωα της ταινίας ανοιγαν οι πόρτες, έγινε και αυτό πραγματικότητα.

Το μοντέλο κλειδαριάς LA9-3 Fingerprint Lock από την Adel, κοστίζει $189, και είναι ένα αυτόνομο σύστημα κλειδαριάς που μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να συμπεριλαμβάνει έως και 120 χρήστες.



Τα κλειδιά θα μπουν σιγά σιγά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, και ο κάθε ξεχασιάρης πλέον δεν θα μείνει να περιμένει τον κλειδαρά να του ανοίξει στην πόρτα ξανά.

Το σύστημα θυμίζει μια συνηθισμένη κλειδαριά, έχει όμως ενσωματωμένο σκάνερ κρυμμένο κάτω από την κλειδαρότρυπα, το σκάνερ καταγράφει τα δεδομένα του χρήστη, και τον αναγνωρίζει κάθε φορά που θέλει να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει την πόρτα, άσχετα αν κάποια στιγμη πάθει κάποιο μικρό ατύχημα και αλλοιωθούν λίγο τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Κατά πόσο το σύστημα αυτό καθιστά την πόρτα και απαραβίαστη καθώς υπάρχει μοναδικότητα στα "κλειδιά" άγνωστο, ως γνωστό έναν αποφασισμένο διαρρήκτη δεν τον εμποδίζουν ούτε οι πόρτες ασφαλείας, ούτε οι συναγερμοί ούτε τα κάγκελα απλώς τον δυσκολεύουν, το θέμα είναι να μην σε βάλουν οι κλέφτες στο μάτι, γιατί έτσι και σε βάλουν, η αίσθηση του ρημαγμένου σπιτιού όταν το αντικρίσεις είναι σαν βιασμός, αισθάνεσαι σαν να μαγάρισαν την ζωή σου, και χλεύασαν τους κόπους σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: