Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

Hearts in Athens



Mετά από τις πολύχρωμες αγελαδίτσες που είχαν κατακλύσει την Αθήνα, σειρά έχουν τώρα πάνω από 60 καρδιές που θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία.Η έκθεση αυτή που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες θα κρατήσει μέχρι τον Μάρτιο.



Η Hearts in Athens, είναι η πρώτη Διεθνής Εκθεση Τέχνης της Hearts in the World, μια Υπαίθρια διοργάνωση, που στην τελική της φάση υποστηρίζει τους σκοπούς της ένωσης φιλανθρωπικών σωματείων, «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», προσφέροντάς τους το 50% των εισπράξεων της δημοπρασίας.



Το εργαστήρι των καλλιτεχνών έχει στηθεί στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του polo στο Φάληρο,οι καρδιές θα είναι κατασκευασμένες από μέταλλο ή από fibreglass



Αυτή η υπαίθρια έκθεση υπολογίζεται ότι θα είναι το μεγαλύτερο δρώμενο στην Αθήνα κατά την διάρκεια του χειμώνα, αφού θα έρθουν σε επαφή με τα έργα εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ

6 σχόλια:

everything53 είπε...

Σίγουρα θα είναι πολύ εντυπωσιακή η Αθήνα γεμάτη καρδιές! :)

(Προσωπικά τις προτιμώ περισσότερο από τις αγελάδες) :Ρ

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Οι αγελάδες ήταν ΑΙΣΧΟΣ, το ίδιο φαντάζομαι θα είναι και οι καρδιές.

kakos lykos είπε...

Όταν κάνουμε μία κριτική για κάτι, ειδικά όταν αυτό το κάτι αφορά τέχνη, καλο θα είναι να βάζουμε μια μικρή φρασούλα πριν από την κριτική μας, και να μην αρχίζουμε τους αφορισμούς.
Η φρασούλα αυτή μπορεί να διατυπωθεί ως εξής:"κατά την προσωπική μου άποψη..." ή "εγώ πιστεύω..." ή "εμένα δεν με ικανοποιεί αυτό το είδος έκφασης τέχνης...".
Έτσι αυθαίρετα δεν μπορείς να πεις αίσχος χωρίς να το αιτιολογήσεις, "αίσχος μπορεί να ήταν για σένα, για μένα και σαν θεατή και σαν καλλιτέχνη μου άρεσαν, τις βρήκα πρωτότυπες σαν ιδέα, έδωσαν χρώμα σε κάποια σημεία της πόλης που είχαν μπει, ήταν ένα ευχάριστο διάλλειμα στο γκρίζο της πρωτεύουσας κατά την άποψή μου.
Όσο αφορά τις καρδιές μπες στο site που παραθέτω και χωρίς πλέον να φαντάζεσαι μπορείς να τις δεις και να κρίνεις, δύο από αυτές εξ άλλου τις έχω βάλει στην ανάρτηση.

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

φυσικά και είπα την προσωπική μου άποψη. λες να έχω διχασμό προσωπικότητας και να μην το ξέρω? γιατί να πλατιάζω λοιπόν γράφοντας "κατά την προσωπική μου άποψη..." ή "εγώ πιστεύω..." ή "εμένα δεν με ικανοποιεί αυτό το είδος έκφασης τέχνης..." και τέτοιες μπούρδες?
οσο για το χρώμα στην πόλη, μπορεί να δοθεί με ένα γερό βάψιμο σε όλα τα κτίρια και όχι με πολύχρωμες αγελάδες, καρδιές και ξέρω εγώ τι΄αλλο θα τους προκύψει αργότερα.
το site το έχω δει πολλές μέρες πριν βάλεις την ανάρτηση.

kakos lykos είπε...

Βρε πιπι μου εικαστικό δρώμενο είναι, δεσ το σαν μια μορφή χάπενινγκ, δεν είναι μόνιμα εκθέματα, ούτε διαχρονικά γλυπτά. Να μου έλεγες για το κατά την γνώμη μου ανοσιούργημα τον "δρομέα" που και μόνο το υλικό του είναι ότι πιο ακατάλληλο για μια πόλη γεμάτη νέφος, αφού από πράσινος πλέον έχει πάρει μια σκατί απόχρωση να πω μάλιστα, αυτά τα καϊμένα έχουν χαρούμενα χρώματα και έρχονται να δώσουν για λίγο μια ευχάριστη νότα στην πόλη.

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

λεπόν τις είδα σήμερα. είδα 2 μία έξω από το μετρό στο μέγαρο και μία στον πεζόδρομο Κοραή επί της Πανεπιστημίου.
δεν πίστευα ποτέ ότι θα το έλεγα, αλλά 1000 φορές οι αγελάδες. τουλάχιστον ήταν σε φυσικό μέγεθος.
οι καρδιές μοιάζουν με μεγάλα μπαλόνια γεμάτα με ήλιο.
αν κάποιος κιτσοσυλλέκτης ενδιαφερθεί αυτές μπαίνουν και στο μπαλκόνι σε αντίθεση με τα γελάδια που ήταν μόνο για μεγάλα χλοερά λιβάδια.
μουυυυυυυυυυ
μουυυυυυυυυυ