Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Όταν είμασταν παιδιά ποιος δεν χρεωκόπησε, ποιος δεν έγινε εκατομμυριούχος...

Όταν είμασταν παιδιά ποιος δεν χρεωκόπησε, ποιος δεν έγινε εκατομμυριούχος, ποιος δεν πήγε φυλακή, ποιος δεν απέκτησε την εταιρεία υδάτων, ποιος δεν έκτισε σπίτια και ξενοδοχεία...
Όλα αυτά φυσικά στην Μonopoly,ένα από τα πιο αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια όλων των εποχών, που μαζευόμασταν στο σπίτι η παρέα και παίζαμε ώρες ατέλειωτες αφού το παιχνίδι κρατούσε τόσο πολύ.




Η νέα Monopoly θα είναι παγκόσμια θα περιέχει πόλεις από πολλά κράτη πλέον, και μέσω του internet πριν κυκλοφορήσει σαν παιχνίδι μπορούμε εμείς να επιλέξουμε με ψηφοφορία τις πόλεις που θα περιέχει...



"Από τις 22 Ιανουαρίου 2008 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2008, οι φίλοι της Monopoly σε όλο τον κόσμο θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να διαμορφώσουν οι ίδιοι το νέο ταμπλό του αγαπημένου τους παιχνιδιού, συμμετέχοντας σε μία διεθνή ηλεκτρονική ψηφοφορία που διενεργείται μέσω της ιστοσελίδας www.monopoly.com.

Με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο, το κοινό καλείται να επιλέξει τις 22 πόλεις από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στη συλλεκτική έκδοση της Monopoly, «MONOPOLY World Edition», την πρώτη παγκόσμια έκδοση του επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας έχουν το δικαίωμα πολλαπλής συμμετοχής στην ψηφοφορία, επιλέγοντας καθημερινά μέχρι και 10 από τις 68 υποψήφιες πόλεις. Η πόλη που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, θα καταλάβει τον τίτλο της ιδιοκτησίας με το μεγαλύτερο ενοίκιο στο ταμπλό του παιχνιδιού.

Παράλληλα, δύο θέσεις του ταμπλό, θα καταλάβουν 2 πόλεις μπαλαντέρ οι οποίες θα προταθούν αυθόρμητα από τους ψηφοφόρους, πέραν των 68 επισήμων υποψηφιοτήτων, συμπληρώνοντας τις 22 πόλεις που θα κερδίσουν μία θέση στην ιστορία της Monopoly.

Η ανακοίνωση των 22 πόλεων-νικητών θα γίνει τον Αύγουστο του 2008 ενώ η συλλεκτική έκδοση «MONOPOLY World Edition» αναμένεται να κυκλοφορήσει στη διεθνή αγορά το φθινόπωρο του 2008.

Οι 68 πόλεις που διεκδικούν μία θέση στο ταμπλό της «MONOPOLY World Edition» είναι οι εξής: Άμστερνταμ, Αθήνα, Βαρκελώνη, Πεκίνο, Βελιγράδι, Βερολίνο, Μπογκοτά, Βοστόνη, Μπρατισλάβα, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Μπουένος Άιρες, Κάιρο, Κέιπ Τάουν, Καράκας, Κάρντιφ, Σικάγο, Κοπεγχάγη, Ντουμπάι, Δουβλίνο, Εδιμβούργο, Φρανκφούρτη, Ελσίνκι, Χόνγκ Κόνγκ, Κωνσταντινούπολη, Ιερουσαλήμ, Κίεβο, Κουάλα Λουμπούρ, Λας Βέγκας, Λισσαβόνα, Λιουμπλιάνα, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Λυών, Μαδρίτη, Μελβούρνη, Πόλη του Μεξικού, Μόντρεαλ, Μόσχα, Μουμπάι, Μόναχο, Νέα Υόρκη, Όσλο, Παρίσι, Πράγα, Κοουίνσταουν, Ρίγα, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Ρώμη, Σαντιάγο, Σεούλ, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Σόφια, Αγία Πετρούπολη, Στοκχόλμη, Σίδνεϋ, Ταλίν, Τόκιο, Τορόντο, Βανκούβερ, Βιέννη, Βίλνιους, Βαρσοβία, Ουάσιγκτον DC, Ζάγκρεμπ, Ζυρίχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1935 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η Monopoly έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 200 διαφορετικές εκδόσεις σε 37 γλώσσες, πραγματοποιώντας πωλήσεις μεγαλύτερες των 250 εκατομμυρίων αντιγράφων στις 103 χώρες που κυκλοφόρησε.

πηγή: www.kathimerini.gr "

Για ψηφοφορία να μπει και η Αθήνα στην νέα Monopoly εδώ

2 σχόλια:

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

θα γελάσουμε πάλι. Εδώ δεν μπήκε η ακρόπολη στα 7 νέα θαύματα του κόσμου. λες να μπεί η αθήνα στη Μονόπολη?

kakos lykos είπε...

Ποτέ δεν ξέρεις στην κατάταξη που μπηκα και είδα ειναι δέκατη προς το παρόν:)))