Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Ο έρωτας βλάπτει σοβαρά τον υπολογιστή.


Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει, χαζή γιορτή θα μου πείτε, αυτή τη μέρα περιμένεις να δείξεις τα αισθήματά σου;
Όχι φυσικά, όλες τις μέρες δείχνω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το τι αισθάνομαι για το ταίρι μου, απλώς όλοι μας λίγο ή πολύ, αυτή τη μέρα κάνουμε κανένα extra δωράκι έτσι για το καλό και στέλνουμε μαζί κάποια όμορφη ηλεκτρονική κάρτα, ή συνοδεύουμε το δωράκι μας με την παραδοσιακή χάρτινη όπου θα έχουμε γράψει με στυλό τρυφερά λόγια αγάπης.
Καλύτερα να προτιμήσουμε την παραδοσιακή χάρτινη καρτούλα, είναι πιο προσωπική πιο άμεση πιο τρυφερή...Και δεν βλάπτει ούτε τον υπολογιστή μας ούτε τον υπολογιστή του παραλήπτη...


Οι πρώτες επιθέσεις malware για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου

Καθώς η 14η Φεβρουαρίου πλησιάζει, οι προμηθευτές ασφάλειας αρχίζουν να ανιχνεύουν δεκάδες τύπους malware που στοχεύουν στην μόλυνση των υπολογιστών των χρηστών, χρησιμοποιώντας την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου ως δόλωμα. Ο πρώτος που εμφανίστηκε φέτος είναι το worm Waledac.C. Όπως γίνεται συνήθως σε αυτόν τον τύπο επίθεσης, το Waledac.C διαδίδεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσπαθώντας να μοιάζει με ευχετήρια κάρτα που αποστέλλεται για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου στο στοχοθετημένο χρήστη.

- Το ηλεκτρονικό μήνυμα περιλαμβάνει μια σύνδεση για την μεταφόρτωση της κάρτας. Εντούτοις, εάν οι χρήστες πατήσουν την σύνδεση και αποδεχτούν την επακόλουθη μεταφόρτωση του αρχείου, στην πραγματικότητα θα αφήνουν το worm Waledac.C να εισχωρήσει στον υπολογιστή τους.

Αυτά τα κακόβουλα αρχεία έχουν ρομαντικά ονόματα σχετικά με την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου όπως:

youandme.exe
onlyyou.exe
you.exe
meandyou.exe


Μόλις μολύνει τον υπολογιστή, το worm χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του προσβεβλημένου χρήστη για την αποστολή spam. Για να το κάνει αυτό, συγκεντρώνει όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή του χρήστη, και στέλνει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα όπως τα προαναφερθέντα ώστε να εξαπατήσει και άλλους χρήστες στη μεταφόρτωση αυτού του τύπου malware.

Πηγή:tech.pathfinder.gr

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΓΩ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟΣ.ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ.

kakos lykos είπε...

Μία φορά την είχα πατήσει με έναν ιό που μεταφερόταν μέσω της υπηρεσίας του msn messenger, άτομο που ήταν στη λίστα φίλων, είχε κολλήσει ένα ιό, ο ιός άνοιγε παράθυρο σε όλες τις επαφές,χωρίς να το ξέρει το άτομο, και έστελνε το αρχείο που τον περιείχε, αν έκανες accept το αρχείο και το αποθήκευες στον υπολογιστή σου πιστεύοντας ότι προέρχεται από αξιόπιστη πηγή, κόλλαγε αμέσως και ο υπολογιστής σου τον ιό, και άρχιζε και εκείνος να στέλνει τον ιό στις δικές σου επαφές.
Άσε θέλει πολύ μεγάλη προσοχή με τα αρχεία.