Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Changeling - Η Ανταλλαγή

Είδα προχθές αυτή την ταινία με την Angelina Jolie και τον John Malkovich, είναι από τις ταινίες που έχουν προταθεί στα φετινά Oscar, πρώτου γυναικείου ρόλου, φωτογραφίας και σκηνικών, δυστυχώς για σκηνοθεσίας δεν προτάθηκε.
Βασίζεται στην αληθινή ιστορία μίας μητέρας που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της στη δεκαετία του 1920...



Μία μέρα γυρνώντας από την δουλειά βλέπει ότι ο γιος της δεν έχει γυρίσει στο σπίτι από το σχολείο, καθώς περνούν οι ώρες δηλώνει εξαφάνιση, μετά από μερικούς μήνες την ειδοποιούν ότι βρέθηκε και είναι καλά, τρέχει να τον συναντήσει αλλά αυτός που συναντά δεν είναι αυτός που περίμενε...



Μία τραγική ιστορία με έντονες σκηνές και καταπληκτικές ερμηνείες, που και τους πιο απαιτητικούς θεατές δεν θα αφήσει ασυγκίνητους.
Η φωτογραφία ρεαλιστική και αποδίδει απόλυτα την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, η σκηνοθεσία ανήκει στον Clint Eastwood, που μας έχει συνηθίσει πλέον να υπογράφει αριστουργήματα.

9 σχόλια:

everything53 είπε...

Από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει. Παρόλο που ήταν μεγάλη σε διάρκεια, δεν ήθελα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από την οθόνη!

kakos lykos είπε...

Φέτος έχει να γίνει μεγάλη μάχη στα oscar, οι ταινίες είναι η μία καλύτερη από την άλλη, δεν μπορείς να τις ξεχωρίσεις.

Theogr ο κηπουρός είπε...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου έκανες, να βραβεύσεις τον κήπο μου. Να είσαι καλά και να έχεις μια καλή εβδομάδα.

Mikros Alitis είπε...

Ναι επική μάχη θα έλεγα... Είδα την Περίεργη ιστορία του Μπεντζαμιν Μπάτον και ήταν τέλεια, και ο δρόμος της Επανάστασης με τον Λεονάρντο ήταν πολύ καλό... Ελπίζω μόνο να μην μου χαλάσει την διάθεση όπως τα προηγούμενα δύο... πάλι καλά που μου την θύμησες γιατί την είχα ξεχάσει...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ.ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ.

kakos lykos είπε...

Καλή βδομάδα και σε σένα κηπουρέ, να σαι πάντα καλά και να μας προσφέρεις όμορφα λουλούδια απ'τον κήπο σου.

kakos lykos είπε...

Μικρέ αλήτη τον δρόμο της επανάστασης δεν τον έχω δει ακόμα αλλά σκοπεύω να τον δω σύντομα.
Όσο για την ανταλλαγή, θα σε στεναχωρήσω, είναι υπέροχη ταινία αλλά σαν δράμα που είναι θα μελαγχολήσεις, ειδικά αν σκεφτούμε ότι είναι και αληθινή ιστορία.

kakos lykos είπε...

Φίλε Sκρουτζάκο, πολύ δύσκολη η επιλογή αφού όλες είναι δυνατές ταινίες, με υπέροχες ερμηνείες και ενδιαφέρουσες υποθέσεις.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.