Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Επεισόδια χθες μετά την πορεία.



Για άλλη μία φορά μία ειρηνική πορεία κατέληξε σε πετροπόλεμο και χημικά...





Ούτε η ηλικιωμένη γυναίκα δεν γλύτωσε από την τυφλή βία, που ασκήθηκε πάνω της.
Η εντολή που είχαν ήταν να λειτουργήσουν στο πλαίσιο της νομιμότητας, προστασία των πολιτών, και εφαρμογή του νόμου σε όσους προσπαθούν να διαταράξουν την ομαλότητα, και να δημιουργήσουν έκτροπα, η γιαγιά έτυχε να φοράει μπουφάν που διαθέτει κουκούλα, άρα γι αυτούς δεν ηταν πολίτης, αυτό είδαν.
Μπράβο λεβέντες τον πιάσατε τον κουκουλοφόρο, τον επικίνδυνο εγκληματία.

Προσοχή! Αν και χειμώνας , δεν πρέπει να φοράμε μπουφάν, παλτά και όλα τα συναφή που διαθέτουν κουκούλα, επίσης απαγορεύονται κασκόλ (κρύβουν το πρόσωπο και θα τα περάσουν για μάσκα), για γάντια χμ ίσως νομίσουν ότι κρύβουν σιδηρογροθιές να βγούνε και αυτά από την γκαρνταρόμπα μας, με το μαγιώ παιδιά στις πορείες με το μαγιώ, γιατί με τα σώβρακα θα πούνε για προσβολή της δημοσίας αιδούς μετά. Την πνευμονία δεν την γλυτώνει κανείς αλλά δεν θα τον περάσουν για κουκουλοφόρο και θα γλυτώσει το ξύλο.
Ε ρε καραγκιοζιλίκια!

Στο www.TVXS.gr έχει ανέβει video που δείχνει με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα.

Άγριο δόγμα από την ΕΛ.ΑΣ.

Με δεκάδες προσαγωγές υπόπτων στην Ασφάλεια - ανάμεσά τους και ομάδα δώδεκα δικηγόρων- εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων «με την πρώτη πέτρα», ξύλο και τραυματισμούς προκειμένου να μην καταγραφούν οι επιχειρήσεις συλλήψεων, εφαρμόσθηκε στην πράξη χθες το απόγευμα το «νέο δόγμα» της έως πριν από λίγες μέρες «αμυνόμενης».

To αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν τα επεισόδια και οι μάχες στα στενά των Εξαρχείων, όπου οι φωτιές, ο πετροπόλεμος και τα δακρυγόνα συνεχίζονταν έως αργά το βράδυ.

Για μία ακόμη φορά στο κέντρο της Αθήνας στήθηκε σκηνικό έντασης. Λίγο πριν από τη λήξη του μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, κουκουλοφόροι έριξαν πέτρες και μπογιά εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ έξω από τη «Μεγάλη Βρετάνια». Ηταν το έναυσμα για να ξεσπάσουν εκτεταμένα επεισόδια καθώς οι αστυνομικοί απάντησαν αμέσως με χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και σε δευτερόλεπτα η περιοχή του Συντάγματος πνιγόταν από τα δακρυγόνα. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν τους διαδηλωτές προς την Πανεπιστημίου, απ΄ όπου οι τελευταίοι αποχώρησαν, αλλά οι κουκουλοφόροι- που ήταν μερικές εκατοντάδες- επέστρεψαν στα Προπύλαια χρησιμοποιώντας για μία ακόμη φορά τον χώρο του πανεπιστημίου ως ορμητήριο. Για περίπου δύο ώρες η Πανεπιστημίου ήταν πεδίο μάχης με ανταλλαγή μολότοφ και ισχυρών δακρυγόνων. Σε μία έφοδο της Αστυνομίας, όμως, ένα μεγάλο μέρος των κουκουλοφόρων- που είχε επιχειρήσει να σπάσει τις σιδερένιες πόρτες και να εισβάλει στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνώνέφυγε με κατεύθυνση τη Νομική Σχολή, στη Σόλωνος, που τελεί υπό κατάληψη. Στην Ασκληπιού, όμως, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ τούς απέκλεισαν και προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές, κάνοντας παράλληλα χρήση δακρυγόνων και σωματικές έρευνες.

Ομάδα περίπου εβδομήντα διαδηλωτών μπήκε σε μια πολυκατοικία στην Ασκληπιού που στη συνέχεια αποκλείσθηκε από την Αστυνομία με σκοπό να προσαχθούν όλοι στην Ασφάλεια.




Το γεγονός προκάλεσε την παρέμβαση ομάδας δικηγόρων που ζήτησαν από την Αστυνομία να αποχωρήσει, υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχαν σχέση με τους κουκουλοφόρους. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν αφενός να επιτεθεί εναντίον των δημοσιογράφων και των φωτογράφων που κατέγραφαν τα γεγονότα και αφετέρου να συλλάβει τους δώδεκα δικηγόρους, μαζί με τους εγκλωβισμένους διαδηλωτές.

Αργά το βράδυ οι 12 δικηγόροι αφέθηκαν ελεύθεροι. Όλα αυτά εκτυλίσσσονταν με παράλληλη, εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων: είναι χαρακτηριστικό ότι το οδόστρωμα στην Ασκληπιού και στη συνέχεια και στους άλλους δρόμους των Εξαρχείων, όπου επεκτάθηκαν τα επεισόδια ήταν λευκό από τη σκόνη που άφηναν τα δακρυγόνα, όταν κατακάθονταν.

Για λίγα λεπτά η κατάσταση έδειξε ότι έβαινε προς εκτόνωση, όταν αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ επιβιβάσθηκαν στις κλούβες και φάνηκε ότι απομακρύνονταν από την περιοχή της έντασης.

Ωστόσο μετά από λίγο ξεκίνησε ένα άγριο κυνηγητό στα στενά των Εξαρχείων με τους αστυνομικούς να χτυπούν αδιακρίτως όποιον τύχαινε να περνά, ενώ περνούσαν από σωματικό έλεγχο όποιον θεωρούσαν ύποπτο. Δεκάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν χτυπημένοι και με κομμένη την ανάσα λόγω των δακρυγόνων, από την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα άναβαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και στήνονταν οδοφράγματα. Κουκουλοφόροι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Πολυτεχνείο, όπου όμως υπήρχαν ισχυρές ομάδες περιφρούρησης και οι μάχες με την αστυνομία είχαν επίκεντρο την οδό Νοταρά, λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της δολοφονικής απόπειρας με θύμα τον αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη.

Βρέθηκε όπλο.

Λίγο πριν από την έναρξη του συλλαλητηρίου, όμως, προβληματισμό προκάλεσε ο εντοπισμός αεροβόλου όπλου στην πρασιά έξω από το πολυκατάστημα «Άττικα», στην οδό Πανεπιστημίου.




«Μας έσερναν και μας χτυπούσαν»

«Μας συνέλαβαν ενώ κρατούσαμε τις δικηγορικές μας ταυτότητες στα χέρια. Εμένα άρχισαν να με χτυπούν και να με σέρνουν στην κλούβα όταν τους είδα να χτυπούν δύο περαστικές και ηλικιωμένες γυναίκες.

Ήμουν κάτω από το γραφείο μου».

Η δικηγόρος Έφη Μουγγαράκη είναι μεταξύ των δώδεκα δικηγόρων που οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια χθες το απόγευμα. Όπως περιγράφει, η ίδια και οι συνάδελφοί της προπηλακίστηκαν και χτυπήθηκαν από τους άνδρες των ΜΑΤ, ενώ στη ΓΑΔΑ, παρά το γεγονός ότι όλοι δήλωσαν πως εκπροσωπούνται από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Δ. Παξινό, επί ώρες δεν επιτρεπόταν ούτε σε εκείνον ούτε στα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ να τους επισκεφθεί.

«Δεκάδες συνάδελφοί μας συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο και η Αστυνομία- οι παρατεταγμένες διμοιρίες- τους υποδέχθηκε με δακρυγόνα που έριξαν εναντίον τους, αλλά και εναντίον του υπόλοιπου κόσμου που ήρθε να διαμαρτυρηθεί», πρόσθεσε η κ. Μουγγαράκη.

Μετά τις δεκάδες προσαγωγές, πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το αστυνομικό μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας, όπου γρήγορα ξέσπασαν νέα βίαια επεισόδια, παράλληλα με τα αυτά που συνέβαιναν στα Εξάρχεια.

Ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ

«Άγρια επίθεση» των αστυνομικών κατά των εκεκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καταγγέλλει η Έννωση Συντακτών.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ζητώντας να μην παρεμποδίζονται οι δημοσιογράφοι στο έργο τους. Ζητεί ακόμη να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι για την επίθεση κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Πηγή βίντεο: TV χωρίς σύνορα
,ΤΑ NEA On line -ΜEGA TV

1 σχόλιο:

everything53 είπε...

Δυστυχώς πάμε από το κακό στο χειρότερο. Αλλά από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι. Αν δεν κάνει κάτι η κυβέρνηση να τα αλλάξει όλα αυτά, θα δούμε κι άλλες τέτοιες καταστάσεις, ίδιες ή χειρότερες.