Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Ποιος είναι τ'αφεντικό;



Όλοι ξέρουμε ότι κάποια είδη παπαγάλων, μιμούνται πάρα πολύ καλά την ανθρώπινη φωνή, και μπορούν να απομνημονεύσουν πολλές λέξεις.
Πολλοί νομίζουν ότι απλώς επαναλαμβάνουν λέξεις χωρίς να τις χρησιμοποιούν για κάποιο σκοπό.
Ναι μπορεί να επαναλαμβάνουν χωρίς να γνωρίζουν πολλές φορές την πραγματική τους σημασία, αλλά δεν τις χρησιμοποιούν χωρίς λόγο.
Είχα 26 χρόνια έναν παπαγάλο "αρά-αρά", μεγάλωσα μαζί του.
Ο παπαγάλος αντέγραφε φράσεις ή λέξεις δικές μου, και πολλές φορές τις ανακάτευε με τις κραυγές του.
Μία λέξη του ήταν χαρακτηριστική, όταν άκουγε θόρυβο από μαχαιροπίρουνα άρχιζε να φωνάζει "πατέραααααα", μιμούμενος εμένα και δεν σταμάταγε αν δεν του δίναμε μεζέ από αυτό που τρώγαμε.
Είχε συνδυάσει αυτή τη λέξη με το φαγητό, τώρα πως την συνδύασε μη με ρωτάτε, μόνο αυτός ήξερε.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που τον έπιανε ακατάσχετη φλυαρία σε λάθος χώρο λάθος ώρα.
Γιατί το λέω αυτό, σαν παιδί είχα γίνει ρεζίλι στη γειτονιά εξ αιτίας του παπαγάλου μου.

Είχε ένα πολύ μεγάλο κλουβί που το βάζαμε την ημέρα τα καλοκαίρια στη βεράντα, το κλουβί δεν φαινόταν από τα απέναντι διαμερίσματα από τις φυλλωσιές που το πλαισίωναν, εγώ όμως φαινόμουν που καθόμουν στην πολυθρόνα και έτρωγα καρπουζάκι...
Και άρχιζε το show...

Πατέεεεερααααααα πατέεεεεραααααααα ωωωωωωωωωωωω κραααααααααααααα χαχαχαχαχαχαχαχ νιαααααααουυυυυυυυ σκουεκκκκκκκ κραααααααα γαβ γαβ γαβ χαχαχαχαχαχαχα.

Καταλαβαίνετε το αποτέλεσμα...
Την άποψη των απέναντι για μένα, την έμαθα τυχαία από μία φίλη μου, η μητέρα της είχε πάει να φτιάξει το μαλλί-λάχανο στον γνωστό χώρο του κοινωνικού σχολιασμού, που αλλού στο κομμωτήριο της γειτονιάς.
Εκεί αρχίζει το κουτσομπολιό...
Της λέει κάποια στιγμή η απέναντι, αφού είχαν πιάσει και έθαβαν όλη την γειτονιά...

-Που λες χρυσή μου, απέναντι ζουν ένα δράμα, τι χαριτωμένο παιδάκι που έχουν, αλλά τι κρίμα που έχει νοητική στέρηση.

Φυσικά δεν είπε νοητική στέρηση αλλά άλλη έκφραση καθόλου κομψή.
Αν και Ρόιτερ της γειτονιάς (καλή χρυσή αλλά είναι), η μητέρα της φίλης μου ευτυχώς έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

-Τι λες χρυσή μου μια χαρά είναι το παιδάκι, ο παπαγάλος που έχουν σκούζει και φωνάζει έτσι!

Υ.Γ
Αυτό το "χρυσή μου" πάντα αναγουλίαση μου έφερνε, μπλιαχ!

Αυτά με τον παπαγάλο μου τον φωνακλά, αρκετά με τον πρόλογο για να σας πω μια είδηση που διάβασα και μου έκανε εντύπωση, για έναν άλλο παπαγάλο...

Ένας παπαγάλος... αφεντικό!

Ο Μπάρνι, ένας αφρικανικός γκρι παπαγάλος, φωνάζει τα τρία σκυλιά της αφεντικίνας του, Μάργκαρετ Σάλιβαν, με τα ονόματά τους -Χάρι, Τίλι και Μπλούι.

Ο παπαγάλος, ηλικίας 10 ετών, διατάζει τα σκυλιά να πλησιάσουν, ενώ δεν παραλείπει να τα επαινεί, αποκαλώντας τα «καλά σκυλάκια.»

Η 65χρονη κυρία Σάλιβαν, η οποία διαμένει στο Τρέντουορθ με τον 62χρονο σύντροφό της, Κεν Κέρσεϊ, παραδέχεται ότι ο Μπάρνι έχει «πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.»

«Ο Μπάρνι είναι ένας πολύ αυταρχικός παπαγάλος. Πολλές φορές μάλιστα μου αντιμιλάει και βρίζει όταν του φωνάζω. Είναι θρασύτατος,» λέει χαρακτηριστικά η κυρία Σάλιβαν.

«Προσπαθεί συνέχεια να αντιγράψει τη φωνή μου και συνέχεια βελτιώνεται σε αυτό από τότε που τον αγόρασα. Ο Μπάρνι έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και σίγουρα του αρέσει να πιστεύει πως είναι το πιο αγαπημένο μου κατοικίδιο. Μεταξύ μας, όμως, δεν είναι, αλλά δεν τολμάω να του το πω.»

Η κυρία Σάλιβαν και ο κύριος Κέρσεϊ έχουν τρία σκυλιά, τον 12χρονο Χάρι, που είναι διασταύρωση κόλεϊ με Αλσατίας, την Τίλι, ένα τεριέ, και τον γιό της, τον Μπλούι, ο οποίος είναι 8 μηνών.

Η κυρία Σάλιβαν, η οποία έχει 7 εγγόνια, αγόρασε τον Μπάρνι το 1998 και από τότε ο παπαγάλος προσπαθεί συνέχεια να τελειοποιήσει τη χροιά της φωνής της αφεντικίνας του.

Το αγαπημένο του παιχνίδι είναι να φωνάζει τη γάτα, που ονομάζεται Σάντοου. Στη συνέχεια, όταν η γάτα υπακούσει, την επαινεί και αυτή με τη σειρά της πάει και κάθετε πάνω από το κλουβί του Μπάρνι.

«Ο Μπάρνι λέει συνέχεια «έλα δω», «άντε» και «καλό σκυλάκι» στα ζώα μας και δίνει συνέχεια διαταγές με τη φωνή της Μάργκαρετ,» λέει ο κύριος Κέρσεϊ. «Είναι παράξενος. Μιμείται τέλεια τη φωνή της και τα σκυλιά υπακούν τις διαταγές του, πλησιάζοντας το κλουβί του. Όλα τα ζώα νομίζουν ότι τα φωνάζει η Μάργκαρετ όταν μιλάει ο παπαγάλος. Τρελαίνεται να τα φωνάζει και να τους δίνει διαταγές. Είναι εκπληκτικό. Δεν τον φοβίζει τίποτα.»

πηγή:pathfinder.gr

4 σχόλια:

everything53 είπε...

Τελικά αυτοί οι παπαγάλοι βάζουν σε μεγάλους μπελάδες τα αφεντικά τους! :Ρ

kakos lykos είπε...

Μεγάλους δεν λες τίποτα!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Η μάνα μου λέει να πάρουμε έναν "ρουφιάνο" και όλο το αποφεύγω.

χαχα

Την πολύ καλημέρα μου.

Κώστας
vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

kakos lykos είπε...

Αν και φωνακλάδες είναι αξιαγάπητοι οι παπαγάλοι, αν και πάνε κοντά 10 χρόνια που έχει πεθάνει ο δικός μου, πονάω το ίδιο όταν τον σκέφτομαι και δακρύζω.