Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Πάει ο παλιός ο χρόνος...



Πάει έφυγε και το 2008, γιορτάσαμε γι'αυτό, το "κάψαμε" και τα κάψανε, εμ όχι που θα τ'αφήνανε.
Πίσω από τα φώτα της γιορτής ο νέος χρόνος συνεχίζει να γράφει την ιστορία που άφησε στη μέση ο παλιός.
Νέος χρόνος αλλά ίδια γεύση, κι αν κρίνω την γεύση που έχει από τις πρώτες του στιγμές θα είναι πικρή σαν το καφεδάκι της παρηγοριάς, ή σαν το κώνειο που ήπιε ο Σωκράτης.

Κι ενώ γλεντάγανε σ'ολο τον κόσμο...

Σε όλον τον κόσμο;
Είμαστε σίγουροι;
Γιατί κάτι πήρε το αυτί μου ότι στη Γάζα ψάχνουν για γάζες...

Μέχρι τώρα, συνολικά οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας φτάνουν τους 400 και οι τραυματίες τους 1.600.

Μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών υπάρχει άμαχος πληθυσμός, που πολλά από αυτούς είναι μικρά παιδιά.
Ο ΟΗΕ, η ΕΕ και η Ρωσία κάλεσαν τη Χαμάς και το Ισραήλ να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, ενώ οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Ισραήλ να αποφύγει τις επιθέσεις σε άμαχο πληθυσμό.

Σήμερα...

Στους δρόμους της Ραμάλα για να διαμαρτυρηθούν για το σφυροκόπημα του Ισραήλ βγήκαν χιλιάδες Παλαιστίνιοι αμέσως μετά τη λήξη προσευχής της Παρασκευής.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χαμάς και δήλωσαν έτοιμοι να "θυσιάσουν το αίμα τους για τη Γάζα"

Οι μαχητές της Χαμάς ζητησαν από τον κόσμο να βγει στους δρόμους και ονόμασαν τη σημερινή ημέρα, «ημέρα της οργής».

Στην Ν. Υόρκη το διασκέδασαν στην Times Square , "μεγάλη επιτυχία", ο Κλίντον με την Κλίντενα αγκαλίτσα να χορεύουν το Νew York- New York.
Όταν τέλειωσε το γλέντι φάνηκαν οι "οικολογικές ανησυχίες" των Νεοϋορκέζων, είτε έκοβες βόλτες στη χωματερή των Άνω Λιοσίων την άλλη μέρα, είτε στο Κέντρο της Νέας Υόρκης, ένα και το αυτό.

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε το κέντρο της Νέας Υόρκης, λίγες ώρες μετά τους εορτασμούς για την έλευση της νέας χρονιάς από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς, καθώς τα σκουπίδια που χρειάστηκε να μαζέψουν οι καθαριστές έφτασαν τους 40 τόνους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καθαριστές είναι να απομακρύνουν για όσο το δυνατόν περισσότερο τον κόσμο που συρρέει στο κέντρο της πόλης για δουλειές, έτσι ώστε να καταφέρουν καθαρίσουν το σημείο.

Συνολικά δουλεύουν 163 άτομα. Το έργο τους δε βοηθάει ο αέρας που έχει σκορπίσει τα κομφετί σε πολλά άλλα σημεία της πόλης.


Στο δε Παρίσι και στην Γαλλία γενικότερα, είπαν να το "γλεντήσουν" Ελληνικά...Το "κάψανε" για τα καλά, μισό εκατομμύριο Παριζιάνοι περίμεναν την αλλαγή του χρόνου στη Sans Elysee, και άλλοι έβαζαν στοιχήματα για το ποιος θα κάψει τα πιο πολλά αυτοκίνητα.

Την ώρα που στα Ηλύσια Πεδία περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Γάλλοι γιόρταζαν τον ερχομό του νέου έτους με πυροτεχνήματα, κάποιοι στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, στο Στρασβούργο, σε επαρχιακές πόλεις και χωριά έκαιγαν αυτοκίνητα.

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν 1.147 αυτοκίνητα, 30,64% περισσότερα από πέρυσι, σε ένα θλιβερό «έθιμο» που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και αναστατώνει τη Γαλλία.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν 288 άτομα για τους εμπρησμούς των αυτοκινήτων.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε αποφασισμένος να πατάξει αυτό το φαινόμενο και ζήτησε την ανάκληση της άδειας οδήγησής όσων συμμετείχαν στους εμπρησμούς αυτοκινήτων έως ότου αποζημιώσουν πλήρως τα θύματά τους.

Πέρυσι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Παρίσι κάηκαν 878 αυτοκίνητα.


Κάτι αντίστοιχο είχαμε και στην Αθήνα, πολλοί αλλοδαποί και ημεδαποί περίμεναν την αλλαγή του χρόνου στην πλατεία Συντάγματος, περικυκλωμένοι από δυνάμεις της αστυνομίας, να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.



Σε όλη την υπόλοιπη Αθήνα το "κάψανε" και δω...


Με σωρεία εμπρησμών σε τράπεζες, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και άλλους στόχους, υποδέχθηκαν άγνωστοι το νέο χρόνο.

Το μπαράζ εμπρησμών στην Αθήνα άρχισε πέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε στη 1:45 τη νύχτα.

Στο στόχαστρο των εμπρηστών μπήκαν συνολικά έξι τράπεζες, τρεις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, καθώς και σταθμευμένα αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία.

Οι εμπρησμοί ξεκίνησαν από το υποκατάστημα της Citibank στην οδό Αγίου Δημητρίου 97, στον Αγιο Δημήτριο και συνολικά πυρπολήθηκαν η Εμπορική Τράπεζα , στη διασταύρωση Σαγκαρίου και Θηβών, στο Περιστέρι, η Εθνική Τράπεζα , στην Ακτή Θεμιστοκλέους, στη Φρεατίδα, η Τράπεζα Πειραιώς στην ίδια περιοχή και τα υποκαταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας στη διασταύρωση Πλαστήρα και Αγίων Αναργύρων, στους Αγίους Αναργύρους και Παπαδιαμαντοπούλου 44, στα Ιλίσια.

Οι μεγαλύτερες ζημιές, ωστόσο, προκλήθηκαν από αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου 19, στην Ηλιούπολη, όπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε η πυρκαγιά που κατέστρεψε αυτοκίνητα και προξένησε ζημιές στο υποκατάστημα, ενώ ταυτόχρονα στη 1:45 εκδηλώθηκαν εμπρηστικές επιθέσεις σε δύο αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στη λεωφόρο Τσαλδάρη 82 και 63, αντίστοιχα, στο Πολύγωνο.

Έξι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, τέλος, άγνωστοι πυρπόλησαν τρία σταθμευμένα ΙΧ στην οδό Ιωάννου Χρυσοστόμου 6, στη Νέα Σμύρνη.

Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία.

Μέσα στο τρικούβερτο γλέντι της αλλαγής του χρόνου, εκεί που λέει το τραγουδάκι... ήρθε το νέος με τα "δώρα"... Αμ ήρθε που να μην έσωνε και έφερε και ένα μποναμά !!!

Μεταμφίεστηκε ο Αλογοσκούφης με κόκινο σκουφί Αη Βασίλη και μας το σκασε το ποιηματάκι :

"Ένα αγγουράκι για τον κοσμάκη!!!!" ή αλλιώς "Σας γ@μ@με και γελάμε"

Μόνο που αυτό δεν είναι αγγουράκι αλλά ένα αγγούρι νααααα μετά συγχωρήσεως.

Καλά τα δωρεάν φάρμακα τα ξεχάσαμε εδώ και λίγο καιρό, να όμως που ξαφνικά εξαφανίστηκε όλη η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Βιβλιάριο Δημοσίου;
Τι είναι αυτό;
Τι κι αν γίνονται κρατήσεις βαρβάτες στους μισθούς μας γι αυτόν τον λόγο, στην ουσία ανασφάλιστοι μένουμε μετά από αυτό, το βιβλιάριο σαν ιστορικό μόνο θα είναι για το ποιές παθήσεις έχουμε ή είχαμε περάσει.
Ξέρουν ότι έχουμε γερή κράση και δεν αρωσταίνουμε εύκολα βρε, γι αυτό το θεώρησαν περιττό, εμ βέβαια με τόσα παγωμένα ντους που μας κάνουν συνέχεια και αντέχουμε ακόμα, μάλλον θα την έχουμε την γερή κράση δεν μπορεί.

Το κερασάκι στην τούρτα η ηθικοπλαστική διαφήμιση για την πληρωμή φόρων.

Εμ, τα χάλια εμείς θα τα πληρώσουμε ποιος θα τα πληρώσει η τσέπη τους;
Και πως θα πάρουν καινούργια βουλευτική και υπουργική μερσέντες μετά, πως θα πάνε ταξιδάκια, πως θα ζητάνε αναδρομικά στον "μίζερο" μισθό τους, αφού τα ζήτησαν οι δικαστικοί, αυτοί να μην τα πάρουν, όχι πολλά, "ψιλοπράγματα" 260000 Ευρώ μόνο, αν δεν δώσουμε "λίγα" από τα "πολλά" που παίρνουμε για να γεμίσουν τα ταμεία τους;
Φυσικά και όποιος άλλος ζητήσει αναδρομικά, πάλι θα βρουν ευκαιρία να ζητήσουν και οι 300.
Ο λόγος;
Γιατί χρειάζεται σοβαρός λόγος για να ζητήσουν κι άλλα, το ότι αυτοί φτιάχνουν τους νόμους είναι αρκετό, αυτοί έχουν το μαχαίρι αυτοί και το καρπούζι.

Ωραία μας "μπήκε" το 2009 αλλά λίγο έτσουξε, άλλη φορά για να μας "μπαίνει" πιο εύκολα να μοιράζουν στο Σύνταγμα και από ένα βαζάκι βαζελίνη σε συσκευασία δώρου.

Πληροφορίες από madata.gr και zougla.gr

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

everything53 είπε...

Φαίνεται ότι τώρα πια ισχύει το ρητό "κάθε πέρυσι και καλύτερα"...
Δυστυχώς τα γεγονότα του παλιού χρόνου μας ακολουθούν και στον νέο.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά εύχομαι, με την ελπίδα να σταματήσουν όλα τα άσχημα που συμβαίνουν.

Σου εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη με αγάπη, υγεία, ευτυχία... Κι οτιδήποτε άλλο ποθεί η καρδιά σου :)