Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Μία κιθάρα έγινε ποδήλατο



Φυσικά δεν πρόκειται για μία κανονική κιθάρα με την οποία μπορείς να παίξεις μουσική, αλλά για μία γιγάντια κιθάρα με μήκος 40 μέτρα, ύψος 4, και βάρος μισό τόνο, που κατασκεύασε ένας ευρηματικός Γερμανός φιλοδοξώντας να μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.Η κιθάρα αυτή λειτουργεί σαν οροφή για ένα ποδήλατο, και χρειάστηκε 6 μήνες για την κατασκευή της.

Ο Dieter Senft, έτσι λέγεται ο κατασκευαστής της δεν είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζει ένα περίεργο ποδήλατο, την προηγούμενη φορά με αφορμή τους εορτασμούς για το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου είχε φτιάξει ένα ποδήλατο με μία γιγάντια ρόδα μπροστά και δύο μικρές πίσω.



Εκτός από κατασκευαστής περίεργων ποδηλάτων είναι λάτρης της ποδηλασίας, παρακολουθεί όσο πιο συχνά μπορεί σε διάφορα μέρη του κόσμου αγώνες και ξαφνιάζει με την αγαπημένη του εμφάνιση (όπως στο γύρο της Γαλλίας το 2006) σαν δαίμονας.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Hello Barbie...Heil Hitler



Από την Barbie και τον John-John σε διάφορες παραλλαγές, περάσαμε στους Transformers , μετά σε διάφορα ομοιώματα από ήρωες ταινιών, από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, και τον Jack Sparrow των Πειρατών της Καραϊβικής, στον Predator από το Alien.

Μία νέα φιγούρα ήρθε να προσθεθεί ανάμεσά τους, ευτυχώς όχι στην Ελληνική αγορά(προς το παρόν).
Η φιγούρα του Hitler, κυκλοφόρησε από ένα εργοστάσιο παιχνιδιών στην Ουκρανία, σε 16 παραλλαγές (περίπου 40cm ύψος) με διαφορετικές στολές, από την καφέ στολή του πρώτου καιρού, μέχρι την μαύρη της εποχής του πολέμου, κινούν τα χέρια και χαιρετούν με την χαρακτηριστική κίνηση του ναζιστικού χαιρετισμού,αυτή που λέει "πάρτα", με κλειστά τα δάκτυλα, πειράζει να χαιρετίσω τον εμπνευστή της κούκλας με ανοιχτά τα δάκτυλα εγώ;



Αν και οι πιο πολλές απεικονίσεις των Ναζί ειναι παράνομες στην Ουκρανία η κούκλα αναμένεται να βγει επίσημα στην αγορά το καλοκαίρι, αν και κάποια καταστήματα έχουν αρχίσει ήδη να την πουλάνε.Διάφορες αντιφασιστικές οργανώσεις κατηγορούν την κυβέρνηση της χώρας ότι προάγει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.


Σε λίγο θα δούμε και κανένα άλλο τρελό χασάπη της Ιστορίας να γίνεται παιχνίδι,άντε σχεδιαστές παιχνιδιών τι αργείτε υπάρχουν πολλοί πολιτικοί στη λίστα να παίρνουν σειρά, πως θα παραμορφώσετε τις ψυχές των παιδιών;
Άντε φτιάξτε κι άλλα αρθρωπόμορφα τέρατα, μη ξεχάσετε όμως μαζί με αυτούς τους "Καλούς πολιτικούς" να φτιάξετε και κούκλες αντίγραφα των παραμορφωμένων ανθρώπων από τις έξυπνες βόμβες και τα χημικά, που τους σκότωσαν ή τους άφησαν ανάπηρους, για να υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος...Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος:(


πληροφορίες από εδώ και από εδώ

Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Παγκόσμια μέρα της Γης.



Παγκόσμια μέρα της Γης σήμερα και εμείς τι κάνουμε γι'αυτό, σαν πολίτες και σαν χώρα;Κατά πόσο έχουμε συνειδητοποιήσει την τραγική κατάσταση που έχει φτάσει το περιβάλλον που ζούμε;

Εξαγγελίες του κράτους για περιβαλλοντική συνείδηση, κάδοι ανακύκλωσης και λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας από τη μία, αποβολή της Ελλάδας από το Κιότο, κόκκινη κάρτα, με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον έως το καλοκαίρι από το χρηματιστήριο ρύπων έδωσε ο ΟΗΕ από την άλλη όπως διαβάζουμε στα Νέα.
Καταγγελίες πολιτών με περιβαλλοντική συνείδηση βγαίνουν καθημερινά στην επιφάνεια από τον τύπο.
Ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν τοποθετηθεί στους ειδικούς κάδους καταλήγουν στις χωματερές και όχι εκεί για όπου προορίζονται.

Υπάρχουν τρόποι για να σώσουμε ή να παρατείνουμε την βιωσιμότητα αυτού του πλανήτη, αρκεί να συνεργαστούμε πραγματικά όλοι και όχι μόνο στα λόγια ή στα χαρτιά.
Η ξηρασία ήδη μας έχει κτυπήσει τη πόρτα, εικόνες σαν αυτές του video του BBC με το περιβάλλον μας όλο ζωή θα γίνουν μια μακρινή ανάμνηση αν δεν κάνουμε κάτι γι'αυτό.

Tα πολλά πρόσωπα της Mona lisa


(Self Portrait as Mona Lisa Salvador Dali 1954)

Κατά καιρούς πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες ασχολήθηκαν με το αναπαραγάγουν τον γνωστό πίνακα του Leonardo da Vinci και να τον προσαρμόσουν σύμφωνα με την δικιά τους οπτική γωνία για την τέχνη, ο Salvador Dali, ο Fernand Leger, ο Andy Warhol, και πολλοί άλλοι διάσημοι.Η Mona lisa έγινε μέχρι και περιτύλιγμα για σοκολατάκια, ναι τα γνωστά του Παυλίδη, μπήκε σε πόστερ και καπνίζει "μπάφο", έγινε κολάζ με εξαρτήματα από κομπιούτερ, και συνεχίζονται οι μεταμορφώσεις της όσο θα υπάρχουν καλλιτέχνες που θα ασχολούνται μαζί της.


(Mona Lisa with the Keys Fernand Leger 1930)


(Mona Lisa - το χαμόγελο της τεχνολογίας)

Σήμερα διάβαζα στο pathfinder ότι ένας άλλος καλλιτέχνης ο Andrew Nicholls έδωσε και αυτός το προσωπικό του στίγμα στον διάσημο πίνακα, "αγάπη μου συρίκνωσα την Μona Lisa" θα μπορούσε να είχε φωνάξει όταν τελείωσε το έργο του...





Μικροσκοπική Μόνα Λίζα

Ένας καλλιτέχνης από το Hampshire σχεδίασε το μικρότερο πορτραίτο της Mona Lisa, το οποίο έχει μέγεθος λιγότερο από το ένα τέταρτο των διαστάσεων ενός γραμματοσήμου.

Η μικροσκοπική αντιγραφή του διάσημου πίνακα του Da Vinci έχει μήκος 11 χιλιοστά και πλάτος 7 χιλιοστά.

Ο Andrew Nicholls, 44 ετών από το Farnborough, ο οποίος επιμελήθηκε του μικρού κομψοτεχνήματος, ζωγράφισε το πίνακα της Mona Lisa σε κλίμακα 70:1 αφού διάβασε για τον προκάτοχο του στο διαδίκτυο.

Για την κατάρριψη του προηγούμενου ρεκόρ, ο κύριος Nicholls θα έπρεπε να ζωγραφίσει όλο τον πίνακα με τη βοήθεια ενός μεγεθυντικού φακού.

«Ζωγραφίζω μικροσκοπικές εικόνες για κουκλόσπιτα εδώ και 5 χρόνια, σήμερα μπορώ να τελειώσω ένα τέτοιο έργο μέσα σε μια ώρα. Όμως η λεπτομέρεια του πίνακας της Mona Lisa ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και ήθελα να γίνουν όλα σωστά. Χρησιμοποίησα μια πολύ λεπτή βούρτσα ωστόσο δεν πιστεύω ότι είναι πιθανό το έργο αυτό να αναπαραχθεί σε μικρότερη κλίμακα χωρίς να χαθεί η λεπτομέρεια,» σχολιάζει ο κύριος Nicholls.

Τα προηγούμενο ρεκόρ των 9 x 13 χιλιοστών κατέχει ο Yves Gerard από το Λουξεμβούργο, του οποίου τα έργα στεγάζονται στο Musee de la Miniature στη Ντρομ της Γαλλίας.

Ο κύριος Nicholls προσθέτει τελειώνοντας: «Δεν έχω δει ποτέ από κοντά τον αυθεντικό πίνακα αλλά θα ήθελα να επισκεφτώ το Παρίσι για να τον δω. Θα ήταν εκπληκτικό εάν μπορούσαν να τοποθετήσω δίπλα στον αυθεντικό πίνακα το δικό μου έτσι ώστε να γίνει κατανοητό το μέγεθος της κλίμακας.»

πηγή:pathfinder

Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Kλείδωσε την πόρτα όταν βγείς...με το δάκτυλο



Adel LA9-3 Biometric thumbprint keypad lock

Κάποτε το βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, με το αποτύπωμα του ήρωα της ταινίας ανοιγαν οι πόρτες, έγινε και αυτό πραγματικότητα.

Το μοντέλο κλειδαριάς LA9-3 Fingerprint Lock από την Adel, κοστίζει $189, και είναι ένα αυτόνομο σύστημα κλειδαριάς που μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να συμπεριλαμβάνει έως και 120 χρήστες.



Τα κλειδιά θα μπουν σιγά σιγά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, και ο κάθε ξεχασιάρης πλέον δεν θα μείνει να περιμένει τον κλειδαρά να του ανοίξει στην πόρτα ξανά.

Το σύστημα θυμίζει μια συνηθισμένη κλειδαριά, έχει όμως ενσωματωμένο σκάνερ κρυμμένο κάτω από την κλειδαρότρυπα, το σκάνερ καταγράφει τα δεδομένα του χρήστη, και τον αναγνωρίζει κάθε φορά που θέλει να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει την πόρτα, άσχετα αν κάποια στιγμη πάθει κάποιο μικρό ατύχημα και αλλοιωθούν λίγο τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Κατά πόσο το σύστημα αυτό καθιστά την πόρτα και απαραβίαστη καθώς υπάρχει μοναδικότητα στα "κλειδιά" άγνωστο, ως γνωστό έναν αποφασισμένο διαρρήκτη δεν τον εμποδίζουν ούτε οι πόρτες ασφαλείας, ούτε οι συναγερμοί ούτε τα κάγκελα απλώς τον δυσκολεύουν, το θέμα είναι να μην σε βάλουν οι κλέφτες στο μάτι, γιατί έτσι και σε βάλουν, η αίσθηση του ρημαγμένου σπιτιού όταν το αντικρίσεις είναι σαν βιασμός, αισθάνεσαι σαν να μαγάρισαν την ζωή σου, και χλεύασαν τους κόπους σου.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Kύπριος Ευρωβουλευτής τα βαλε με το Ελληνικό αλφάβητο




Κατά καιρούς ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, άλλοτε αρνητικά και άλλοτε θετικά.
Ο γιατρός που σπούδασε και έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία και στράφηκε στην πολιτική, κάνει λόγο τώρα για κατάργηση της ορθογραφίας και πολλών γραμμάτων και διφθόγγων του Ελληνικού αλφαβήτου.

"Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.


Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως "τροφή για σκέψη" τα εξής:

1. Να καταργηθούν τα γράμματα "η" και "υ" και να αντικατασταθούν από το γράμμα "ι".

2. Να καταργηθεί το γράμμα "ω" και να αντικατασταθεί από το γράμμα "ο".

3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: "αι"---> "ε", "ει"--->"ι", "οι--->ι", "υι"--->ι", "αυ"--->"αβ", "ευ"--->"εβ"

4. Να καταργηθεί η χρήση του "γγ" και να αντικατασταθεί από το "γκ".

5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα "ς" και να αντικατασταθεί από το γράμμα "σ".

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ο .ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν , ξ , ο , π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το "ου").

Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής "καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας".

πηγή:madata.gr"

Διλαδί να γράφουμε κάποσ έτσι;;;;

Μήπως να καταργήσουμε και εντελώς τα Ελληνικά για να ικανοποιηθεί περισσότερο ο κύριος Ματσάκης και να γράφουμε greeklish, να εναρμονιστούμε πλήρως με τους Άγγλους;Αλλά τι άλλο θα περίμενε κανείς, στην Αγγλία σπούδασε, ίσως να έχει και διπλή ιθαγένεια, τα Αγγλικά είναι σαν μητρική του γλώσσα, τώρα θα κάθεται να μπερδεύεται, αν το ρήμα θέλει ω, ή αν ο πληθυντικός αριθμός θέλει οι, καταργήστε τα όλα ρε παιδιά, τίποτα να μην μείνει όρθιο, να μην έχουμε ούτε ιστορία, ούτε πατρίδα, ούτε γλώσσα επειδή έτσι θέλουν οι γείτονες Σκοπιανοί, οι φίλοι Ευρω-πέη, και τώρα και οι αδελφοί Κύπριοι.
Κύριε Ευρωβο(υ)λευτή, δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις πολλά γράμματα από το Ελληνικό αλφάβητο για να μιλήσεις Ελληνικά, μερικά ν κόψε και θα τα μιλήσεις τέλεια, τώρα αν θες να τα γράψεις, γράφε τα πρώτα στο word, βάλε και την αυτόματη διόρθωση στην ορθογραφία και είσαι έτοιμος...δεν φτέμε σε τίποτα να βλέπουμε τι γλόσα μασ σκοτομένι κε κατεστραμένι επιδί έτσι σου ίρθε εσένα μια μέρα να το πέξισ γλοσολόγοσ.
Αλίθια, τουσ τόνουσ τι λεσ; να τουσ καταργίσουμε κε αφτούσ* εντελόσ;
Θα μου κόψισ πολλέσ μονάδεσ στιν ορθογραφία επιδί έβαλα τόνουσ;

*Στο αφτούσ μπορό να πο ότι με μπέρδεψεσ, λεσ: αυ-->αβ. Κε όταν δεν ακούγετε β αλλά φ τι κάνουμε; φ=β; καταργούμε κε το φ μεγάλε γλοσολόγε;

Στραβωθήκατε; Εγώ να δείτε! Χώρια που είδα κι'έπαθα να καταφέρω να γράψω την Ελληνική του Ματσάκη.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

"Βρετανία έχεις ταλέντο"... Η Gin έχει ταλέντο!



Αυτές τις μέρες στην Αγγλική τηλεόραση παρουσιάστηκαν στην εκπομπή "Βρετανία έχεις ταλέντο" η Cate και η Gin, μία δεκαεξάχρονη σπουδάστρια με την σκυλίτσα της, η Gin τρέλανε κοινό και κριτική επιτροπή με τις φιγούρες της.
Ο ένας από τους κριτές μάλιστα ενθουσιασμένος δήλωσε:"Όλη μου τη ζωή έψαχνα για μια νέα Λάσι και νομίζω ότι τη βρήκαμε", ο δεύτερος από τους κριτές είπε:"Ίσως ήρθε η εποχή που θα αναδειχθεί νικητής αυτής της εκπομπής, κάποιος μη άνθρωπος"
Όπως και να έχει το θέμα πάντως είτε κερδίσει το βραβείο η Gin είτε όχι, έδειχνε να το διασκεδάζει, ήταν γι'αυτήν ένα παιχνίδι με το αφεντικό της.

Ο βασανισμός και η θανάτωση ενός ζώου είναι τέχνη;



Σαν ζωόφιλος και σαν εικαστικός καλλιτέχνης καταδικάζω το άτομο αυτό,θεωρώ ότι τέτοια άτομα, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν δημιουργοί, είναι αρρωστημένες προσωπικότητες που τους αρμόζει το λιγότερο εγκλεισμός σε ίδρυμα.Μία κτηνωδία δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται τέχνη.Και όσοι θαυμάζουν τέτοιου τύπου χάπενινγκ είναι το ίδιο ψυχικά άρρωστοι και πνευματικά ατελείς με τους "δημιουργούς" αυτών των έργων.

Για να μην επαναλάβει ποτέ ξανά αυτή την "τέχνη" υπογράψτε εδώ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Γέφυρα τέχνης ανάμεσα σε Φλώρινα και Φλωρεντία



Γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στη Φλωρεντία και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας (Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας)έστησαν δύο Έλληνες και μια Αμερικανίδα οι οποίοι πήραν την πρωτοβουλία να εμπλουτιστεί η συλλογή του Μουσείου της ακριτικής πόλης.

Πρόκειται για την Αμερικανίδα ζωγράφο από την Καλιφόρνια, Μάρσα Στάινμπεργκ, που ζει στη Φλωρεντία και εργάζεται ως συντονίστρια στο Τμήμα Καλών Τεχνών του California State University και τους Παναγιώτη Καντζά, ο οποίος διδάσκει θεωρία ψυχανάλυσης στο Istituto Freudiano και υπήρξε σύμβουλος του Υπουργείου Αμύνης της Ιταλίας και τον παλιό του συμμαθητή, Θέμη Μηλώση ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας και έχει φύγει πια από την ζωή.

Όταν ο Μηλώσης συνάντησε τον Καντζά στην Φλώρινα, τον τόπο καταγωγής τους, του εκμυστηρεύτηκε την επιθυμία του να δημιουργήσει στο Μουσείο ένα τμήμα χαρακτικής. Επιστρέφοντας στη Φλωρεντία, ο Καντζάς, μέσω της φίλης του Μάρσα Στάινμπεργκ, ευαισθητοποίησε τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες που δουλεύουν στη Φλωρεντία και ο καθένας τους δώρισε ένα έργο χαρακτικής στο Μουσείο της Φλώρινας, εμπλουτίζοντας το Μουσείο με 44 συνολικά έργα.

Η συνέχεια της συνεργασίας θα δοθεί με έκθεση που διοργανώνεται στην Φλωρεντία και εγκαινιάζεται στις 19 Απριλίου όπου θα συμμετέχουν καλλιτέχνες από διάφορες σχολές τέχνης της Φλωρεντίας και όλα τα έργα που θα εκτεθούν, θα δωρηθούν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας, για να παρουσιαστούν στη συνέχεια σε μια ειδική έκθεση. Σημειώνεται ότι η έκθεση με τίτλο Art Clash διοργανώνεται στο California State University που διευθύνει ο Αλύπιος Χατζηιωάννου

Η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης προετοιμάζει, τέλος, μια υποτροφία για έναν νέο Φλωρινιώτη καλλιτέχνη, ώστε να μπορέσει να ζήσει και να σπουδάσει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στη Φλωρεντία και να έρθει σε επαφή με γνωστούς καλλιτέχνες της πόλης.

πληροφορίες: madata.gr

Eίναι κρίμα όταν οι άνθρωποι φεύγουν νωρίς και δεν προλαβαίνουν να δουν κάποια όνειρα τους να πραγματοποιούνται, αν υπάρχει άλλη ζωή από κάπου εκεί ψηλά ίσως ο Θέμης να ρίχνει που και που κλεφτές ματιές στη "Στέγη" που τόσο αγάπησε.
Αν και ένας καλλιτέχνης κατά μία εννοια δεν πεθαίνει ποτέ, γιατί το έργο του είναι πάντα ζωντανό.

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Η Μέριλυν "πουλάει" ακόμα... και μάλιστα ακριβά!



Ούτε η ίδια δεν θα το πίστευε, ότι 46 χρόνια μετά τον θάνατό της θα είχε πουληθεί τόσο ακριβά-1,5 εκατ. δολάρια- μία μικρή "πονηρή" ταινία που κατέγραφε ιδιωτικές στιγμές της με κάποιον άγνωστο, κατά πόσο ήταν άγνωστος, άγνωστο!

"Το αντίγραφο μίας ταινίας που δείχνει μία σεξουαλική πράξη της Μέριλιν Μονρόε μ’ έναν άγνωστο άνδρα, το πρωτότυπο της οποίας κρατά στ’ αρχεία του το FBI, αγοράσθηκε πρόσφατα για 1,5 εκατ. δολάρια από νεοϋορκέζο συλλέκτη, όπως αναφέρει σε της δημοσίευμα της, τη Δευτέρα, η εφημερίδα Νιου Γιορκ Ποστ.

Η εφημερίδα επικαλείται για το δημοσίευμά της τον άνθρωπο που μεσολάβησε στην πώληση, τον νεαρό Κέια Μόργκαν, ο οποίος ισχυρίζεται πως ανακάλυψε την ύπαρξη αυτής της ταινίας κάνοντας έρευνες για ένα ντοκυμανταίρ για τη ζωή της ηθοποιού, η οποία πέθανε το 1962.

Η ταινία, διάρκειας 15’, είναι γυρισμένη σε ασπρόμαυρο φιλμ στη δεκαετία του ’50, και παρουσιάζει μία σκηνή πεολειχίας ανάμεσα στην Μονρόε κι έναν άγνωστο άνδρα, τονίζει η εφημερίδα.

Στη δεκαετία του ’60, αφού ανακάλυψε την ύπαρξή της ταινίας και κατέσχεσε την πρωτότυπη κόπια, ο διευθυντής του FBI Έντγκαρ Χούβερ είχε επιφορτίσει πολλούς πράκτορές του να προσπαθήσουν ν’ αποδείξουν, εις μάτην, πως αυτός ο άγνωστος ήταν ο πρόεδρος Τζον Κένεντι, ή ο αδελφός του Ρόμπερτ, με τους οποίους θρυλείται πως διατηρούσε ερωτικές σχέσεις η ηθοποιός, τονίζει ο Μόργκαν.

Ο ίδιος τονίζει στην εφημερίδα πως έλαβε όλες τις πληροφορίες για την ταινία από τον γιό ενός πρώην πράκτορα του FBI, ο οποίος είχε κάνει αντίτυπο από την ταινία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τ’ αρχεία των μυστικών υπηρεσιών, ο πρώην σύζυγος της Μονρόε, θρυλικός παίκτης του μπέιζμπολ Τζο Ντι Μάτζιο, είχε προσπαθήσει εκείνη την εποχή να εξαγοράσει την ταινία, προσφέροντας 25.000 δολάρια, ποσό που όμως είχε αρνηθεί ο κάτοχος της ταινίας.


πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ "

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Τηλεπαιχνίδια...η απόλυτη ξεφτίλα!



Η Ελληνική τηλεόραση από την αρχή της ακόμα, έφερε και τα ξενόφερτα (τις περισσότερες φορές)τηλεπαιχνίδια.
Οι παλιοί θα θυμούνται το Bingo με τον Ν. Μαστοράκη για παρουσιαστή, ακολούθησαν κι'άλλα όπως τα τετράγωνα των αστέρων με την Μ. Αλιφέρη που σε κάθε κλείσιμο της εκπομπής μας διαβεβαίωνε ότι μας αγαπά, ο τροχός της τύχης με τον Πολυχρονίου και την γλάστρα Κρίστα και άλλα πολλά που όλα είχαν ένα κοινό, την ανάγκη του ατόμου για γρήγορο χρηματικό κέρδος.

Τα τελευταία χρόνια τα παιχνίδια έχουν αγριέψει, σε κάποια το άτομο παίχτης δέχεται να γίνεται καραγκιόζης για να κερδίσει, μέσα από εξεφτελιστικές προσωπικές ερωτήσεις, ή παίρνει μέρος σε παιχνίδια διαρκείας όπως είναι τα τύπου big brother, survivor, φάρμα κλπ, που πρέπει να παραμείνει σε κάποιο χώρο να βιώσει καταστάσεις μαζί με άλλους, να ξεφτελιστεί και εκεί τις περισσότερες φορές, αφού μια κάμερα καταγράφει τα πάντα σε 24ωρη βάση, να λάβει μέρος σε κάποια παιχνίδια(πως αλλιώς θα δικαιολογήσει η εκπομπή ότι όλα είναι παιχνίδι),κι αν δεν κερδίσει το μεγάλο έπαθλο θα κερδίσει σίγουρα τα λίγα λεπτά(αρνητικής) δημοσιότητας.

Υπάρχουν και τα παιχνίδια ταλέντων, εδώ είναι το μεγάλο δράμα και το μεγάλο γέλιο, γίνονται ξεφτίλα οι ατάλαντοι, αλλά φέρνουν γέλια μέχρι δακρύων στο κοινό που τους παρακολουθεί, το χειρότερο στην περίπτωσή τους είναι που πιστεύουν ότι αδικούνται κιόλας από τις επιτροπές που δεν αναγνωρίζουν το ταλέντο τους!
Ευτυχώς αυτές οι εκπομπές έχουν αναδείξει και μερικά πραγματικά ταλέντα που με άλλο τρόπο δύσκολα θα είχαν καταφέρει να αναγνωριστούν, και έτσι τα συγκεκριμένα talent show όπως το fame story δικαιολογούν λίγο την ύπαρξή τους.

Παιχνίδια όμως όπως το παρακάτω είναι το λιγότερο χυδαία, και σκοπό έχουν να κάνουν τον παίχτη να φτάσει μέχρι πάτο για να κερδίσει,κι αν κερδίσει τελικά, το σίγουρο "κέρδος" που έχει είναι ότι έχει γίνει ρόμπα ξεκούμπωτη.
Αλλά θα πεις το ήξερε έτσι κι αλλιώς, ήταν προετοιμασμένος, δεν φταίνε μόνο οι εκπομπές, αυτοί την δουλειά τους κάνουν, και εκεί ποντάρουν, όσο πιο σούργελο είναι ένας παίχτης τόσο μεγαλύτερη τηλεθέαση έχουν.





"-«ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ για τα 100.000 δολάρια! Εχεις κάνει σεξ με το αφεντικό σου για να πάρεις προαγωγή;»
- «Ναι».
- «Σωστά, μόλις κέρδισες!»
Το τηλεπαιχνίδι του καναλιού FOX «The moment of truth» (η στιγμή της αλήθειας) κάνει πάταγο στην Αμερική. Παρακαλάει ο κοσμάκης να παίξει και να βγάλει τ' άπλυτά του στη φόρα. Για να κερδίσεις, πρέπει να πεις την αλήθεια σε ό,τι κι αν σε ρωτήσει ο κουτσομπόλης παρουσιαστής. Αν κάνεις τον εξυπνάκια και πεις ψέματα, ο ανιχνευτής ψεύδους, με τον οποίο σε έχουν καλωδιώσει, θα το καταλάβει και τότε... τα χάνεις όλα!

ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΙ η Lauren, που είπε όλη την αλήθεια μπροστά στους γονείς και τον άντρα της για να κερδίσει 200.000 δολάρια. Οι ερωτήσεις στην αρχή ήταν πιο λάιτ: -«Εχεις βγάλει ποτέ τη βέρα σου για να φαίνεται ότι είσαι ελεύθερη;»
Δαγκώθηκε λίγο η Lauren, το σκέφτηκε καλά, και απάντησε θετικά. Ο άντρας της -ένα ήσυχο αγοράκι με γυαλιά, γύρω στα 25- χαμογελούσε αμήχανα. Οι γονείς της, δίπλα, του χτύπαγαν τον ώμο για να τον ενθαρρύνουν. Δεν ήξεραν τι θα επακολουθούσε...

ΜΕ ΒΛΟΣΥΡΟ ΥΦΟΣ, ο παρουσιαστής τής έκανε την επόμενη ερώτηση για τα 50.000 δολάρια: -«Ησουν ερωτευμένη με κάποιον πρώην σου την ημέρα του γάμου σου;»
Εδώ σε θέλω, Lauren!
Το ξανασκέφτεται αυτή, παίρνει βαθιές ανάσες και με απολογητικό ύφος απαντάει θετικά. Ο πιτσιρικάς, ο γυαλάκιας, ήθελε να τη σκοτώσει live από τα νεύρα του. Και ενώ όλοι λέγανε ότι δεν θα γίνουμε άλλο ρόμπα, σκάει ο πρώην γκόμενός της, ο Φρανκ, και ρωτάει: -«Πιστεύεις ότι έπρεπε να παντρευτείς εμένα;»

ΚΟΙΤΑΖΕΙ Η LAUREN μια το τεκνό, τον πρώην της, και μια τον γυαλάκια.
-«Φοβάμαι πως ναι, έπρεπε να σε είχα παντρευτεί».
Ο ανιχνευτής ψεύδους επιβεβαιώνει την απάντηση και όλη η οικογένεια μένει άφωνη. Η μάνα τής Lauren σαν να ήθελε να την αρπάξει από το μαλλί, ενώ ο πατέρας μάλλον αναλογιζόταν όλα τα έξοδα που έκανε για το γάμο με τον γυαλάκια. Αλλά η κορούλα τους -που ήθελε διακαώς τα 200.000 δολάρια- δεν κώλωσε σ' αυτά. Οταν ο παρουσιαστής τη ρώτησε αν είχε σεξουαλικές επαφές με άλλους άντρες όσο ήταν παντρεμένη, εκείνη δεν δίστασε να πει ξανά το ηχηρό «ναι»! Ο κερατάς (και επίσημα) γυαλάκιας φαινόταν πως το πήρε απόφαση ότι θα τη σκοτώσει την ατιμασμένη, ενώ ο πατέρας της δεν ήξερε από πού να φύγει...

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, αυτή που θα της έδινε τα πολυπόθητα 200.000, ήταν η πιο ειρωνική: -«Πιστεύεις ότι είσαι καλός άνθρωπος;»
- «Ναι, πιστεύω ότι είμαι καλός άνθρωπος» δηλώνει ευθαρσώς η ξετσίπωτη Lauren. Περιμένουν όλοι με αγωνία την απάντηση του ανιχνευτή ψεύδους. Για λίγα δευτερόλεπτα δεν μιλάει κανείς. Παγωμάρα. Η φωνή του ανιχνευτή έβγαλε το αποτέλεσμα: «ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑ!» Τα έχασε όλα η Lauren κι έγινε και ρόμπα σε πανεθνικό δίκτυο. Απ' το αστυνομικό δελτίο δεν προκύπτει -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- ότι ο γυαλάκιας την έχει τεμαχίσει...

Πληροφορίες από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Εικαστικός δημιουργός δεν είναι μόνο ο άνθρωπος!!!



Φαίνεται απίστευτο, αλλά το παραπάνω βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας, ότι εικαστικός δημιουργός και μάλιστα καλός μπορεί να είναι και ένα ζώο.
Αν στην περίπτωση του ελέφαντα Hong είχαμε ένα πίνακα αφηρημένου εξπρεσιονισμού θα έλεγα ότι το τυχαίο μπορεί να είχε λειτουργήσει, και ότι μόνο τα χρώματα ήταν αυτά που έδιναν την αίσθηση του πίνακα.
Εδώ όμως έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, που όσο και να έχει μάθει να το κάνει δεν παύει να έχει χρησιμοποιήσει ορθή σκέψη για την δημιουργία του, σε ένα παιδί(που είναι άνθρωπος) άπειρες φορές έχω δείξει πως να φτιάξει κάτι και παρόλα αυτά υπάρχει η πνευματική αδυναμία κατανόησης(και δεν μιλάω για άτομα με νοητική στέρηση), αλλά για παιδιά που απλώς κατεβάζουν ρολλά και όσες φορές και να τους εξηγήσεις κάτι είναι σαν να μην το έχουν ακούσει καν.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ελεύθερο σχέδιο που απαιτεί και κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο αλλά και σε απλά γεωμετρικά σχέδια που το μόνο που απαιτούν είναι σωστές μετρήσεις με το τρίγωνο ή τον χάρακα, αντί για τετράγωνο (το βασικό σχήμα που ζητάω), σε αρκετά παιδιά βγαίνει τραπέζιο στην καλύτερη περίπτωση, και συνήθως απλώς ένα τετράπλευρο.

Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο στο pathfinder είδα πολλά ζώα σε ζωολογικούς κήπους να εκφράζονται μέσα από την τέχνη.
Ενθαρρύνονται από τους υπεύθυνους να ζωγραφίζουν και μ'αυτό τον τρόπο να διατηρούν την ψυχική τους ισορροπία.



Η Brittany κρατά το πινέλο της με επιδεξιότητα και σιγουριά, το εναποθέτει προσεκτικά στον καμβά για να δημιουργήσει με πράσινες γραμμές και πορτοκαλί κηλίδες αυτά που δεν μπορεί να αποκαλύψει. Με περίσσεια περηφάνια, κάνει πίσω, επιθεωρεί το έργο της και στη συνέχεια τεντώνεται για να πιάσει ένα νέο πινέλο.

Η Brittany, ένας Αφρικανικός ελέφαντας, κάνει ότι μπορεί για να συμβάλει στα έξοδα διαμονής της στον ζωολογικό κήπο της περιοχής Milwaukee. Οι δημιουργίες της πωλούνται σε μαγαζάκια του ζωολογικού κήπου.

Το χορτοφάγο θηλαστικό δεν είναι το μόνο ζώο σε αιχμαλωσία που παρουσιάζει καλλιτεχνικές τάσεις. Εδώ και πολλά χρόνια, τόσο ζωολογικοί κήποι όσο και ενυδρεία σε όλη την Αμερική, ενθαρρύνουν τα ζώα να ζωγραφίζουν έτσι ώστε να καταφέρνουν να διατηρούν την ψυχική τους ισορροπία. Συνήθως όμως τα έργα αυτά φυλάσσονταν ή κατέληγαν στο κάδο των απορριμμάτων.

Παρόλα αυτά, οι αρχές της χώρας ανακάλυψαν πρόσφατα ότι οι λάτρεις των ζώων δείχνουν πρόθυμοι να πληρώσουν εκατοντάδες έως και χιλιάδες δολάρια για τις δημιουργίες αυτών των πλασμάτων. Έτσι οι ζωοφιλικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα τώρα καλούνται να ανακαλύψουν εάν οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των ζώων αποτελούν μια ανεκμετάλλευτη πηγή εσόδων.

«Πραγματικά δείχνει να απολαμβάνει τη ζωγραφική, της αρέσει να δημιουργεί,» αναφέρει η εκπαιδεύτρια Danielle Faucett. «Φροντίζουμε όμως να επιδίδεται στο καλλιτεχνικό της ταλέντο μόνο μια φορά το μήνα έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η δραστηριότητα αυτή παραμένει σημαντική για το ζώο.»

Η Brittany είναι μια ανυπόμονη καλλιτέχνιδα. Καθώς πιάνει το πινέλο επιτίθεται στον καμβά με τέτοια ένταση όπως ο Ζορό με το ξίφος του και τελειώνει το έργο της μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ η εκπαιδεύτρια της ψιθυρίζει ενθαρρυντικά λόγια.

Άλλο ένα αξιόλογο παράδειγμα της καλλιτεχνικής φύσης των ζώων αποτελεί η ελεφαντίνα Hong, 8 χρονών, η οποία έχει μάθει από τον εκπαιδευτή της να σχεδιάζει έναν ελέφαντα, τον οποίο όμως βελτιώνει καθημερινά.



Καλλιτεχνικές τάσεις

Ο κατάλογος των ζώων που μπορούν να πιάσουν το πινέλο και να δημιουργήσουν μοιάζει μάλλον ατέλειωτος. «Στους ζωολογικούς κήπους όλου του κόσμου, οι ζωγράφοι είναι χιμπατζήδες, καγκουρό, αιλουροειδή, πάντα ακόμα και ρινόκεροι,» σχολιάζει η Jackie Marks, εκπρόσωπος του Association of Zoos & Aquariums στο Silver Spring, Md.

Ένας από τους πιο επιφανείς «ζωγράφους» είναι ο Towan, ένας 40χρονος ουρακοτάγκος από τον ζωολογικό κήπο του Woodland στο Seattle. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο ζωολογικός κήπος δημοσίευσε στο eBay δυο δημιουργήματα του.

Όμως, όσο περιζήτητη και εάν έχει γίνει η δουλειά του Towan, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δεν μπορούν να του επιβληθούν για να παράγει μεγαλύτερο αριθμό πινάκων.

«Εάν προσπαθήσουμε να τον κάνουμε να ζωγραφίσει για δυο μέρες συνεχόμενα, τη δεύτερη μέρα δε θα το ανεχτεί. Η ζωγραφική δεν θα πρέπει να γίνει ρουτίνα για τα ζώα διαφορετικά χάνουν το ενδιαφέρον τους.»

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση για τους υπεύθυνους των ζωολογικών πάρκων, οι οποίοι λένε ότι δεν πρόκειται να θυσιάσουν την πληρότητα που νιώθει κάποιο ζώο στο όνομα του κέρδους, εκτός των άλλων, κάποια ζώα μπορεί να είναι τόσο ευέξαπτα όσο και οι άνθρωποι.



«Τα θαλάσσια λιοντάρια απλά κρατούν το πινέλο με το στόμα τους και σχεδιάζουν στον καμβά, όταν όμως δε θέλουν να ζωγραφίσουν δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να τους μεταπείσει,» λέει ο Henry Kacprzyk, διευθυντής του Pittsburgh Zoo & PPG Aquarium.

«Εάν δε θέλουν να συμμετέχουν, απλά θα σε αγνοήσουν και θα φύγουν. Δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να το αποτρέψουμε. Στο κατω κάτω κολυμπούν πολύ πιο γρήγορα από εμάς.»

Η καλλιτεχνική φύση στα ζώα παρουσιάζει μια κατανομή παρόμοια με αυτή στους ανθρώπους. Όπως ακριβώς μερικοί άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη κλίση στις τέχνες σε σχέση με κάποιους άλλους το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους ελέφαντες, τους χιμπατζήδες κ.α.

Φυσικά η ομορφιά και το ταλέντο είναι υποκειμενικά. Οι άνθρωποι που αγοράζουν πίνακες από ζώα συνήθως δεν είναι οπαδοί της τέχνης αλλά άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα και πιστεύουν ότι τα λεφτά που θα δώσουν για ένα έργο θα χρησιμοποιηθούν για καλό σκοπό.

Παρόλα αυτά, τα έργα κάποιων ζώων έχουν ήδη κριθεί πολύτιμα, όπως αυτά ενός χιμπατζή ονόματι Congo, που δημιουργήθηκαν στις αρχές του 1950. Οι πίνακες του Congo πουλήθηκαν το 2005 σε μια δημοπρασία στο Λονδίνο για $26,352 ενώ τα έργα των Pierre Auguste Renoir και Andy Warhol παρέμειναν στα αζήτητα…

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Το "διπρόσωπο" μωρό



Πριν από ένα μήνα περίπου, σε ένα χωριό της Ινδίας γεννήθηκε ένα κοριτσάκι διαφορετικό από τ'άλλα, και λατρεύεται σαν η μετενσάρκωση μίας Θεάς.

Πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που ονομάζεται κρανιοπροσωπικός διπλασιασμός, ένα κεφάλι με δύο πρόσωπα!Εκτός από τα αυτιά, όλα τ΄άλλα είναι διπλά(μάτια, μύτη, στόμα).



Οι γονείς της την αντιμετωπίζουν σαν ένα φυσιολογικό παιδί(και τα "δύο πρόσωπα" λειτουργούν κανονικά, μπορεί να τραφεί ή να δει και από τα δύο), και οι χωρικοί σαν την μετενσάρκωση της Θεάς Ντούργκα(η άγρια και καταστροφική πλευρά της Θεάς Σάκτι, η άλλη της πλευρά είναι η δημιουργική η Λάκσχμι)

Η Λάλι,έτσι ονομάζεται το νεογέννητο μωράκι, και το όνομά της σημαίνει αξιαγάπητη, δέχεται πολλές επισκέψεις καθημερινά που ξεπερνούν και τις 100, πολλοί από τους επισκέπτες θέλουν να ζητήσουν από την πολιτεία να κτιστεί ναός προς τιμήν της μικρούλας, για να ζήσει εκεί με τους γονείς της.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

SMS... από το υπερπέραν!!!




Μία περίεργη ιστορία διαδραματίζεται στο Lancashire στο Ενωμένο Βασίλειο, συγκεκριμένα στην οδό Windsor, εκεί είναι ένα στοιχειωμένο σπίτι.
Όλα άρχισαν πρίν από 20 χρόνια που μετακόμισε εκεί μία οικογένεια, η οικογένεια του Frank Jones.

Ο 59χρονος Frank αν και είχε ακούσει πολλά γι' αυτό το σπίτι δεν πτοήθηκε και εγκαταστάθηκε εκεί, μέχρι που άρχισε να ακούει θορύβους μέσα στο σπίτι ενώ αρκετά συχνά αναδύονταν στο χώρο και περίεργες οσμές, τότε κατάλαβε ότι δεν ήταν μόνο ιστορίες και διαδόσεις.

Η κόρη του Jones, η Maureen, 30 ετών, επιβεβαιώνει ότι όντως το σπίτι είχαν καταλάβει πνεύματα. "Νομίζεις ότι οι άνθρωποι υπερβάλλουν ώσπου να το βιώσεις εσύ ο ίδιος".

Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν η οικογένεια Jones έκανε εξορκισμό, αλλά η ηρεμία αυτή ήταν για λίγο, πριν από 5 χρόνια έχασε τον γιό του, 32 ετών, από όγκο στον εγκέφαλο και την γυναίκα του, 69 ετών, από καρδιακή ανακοπή.

Από την ημέρα του θανάτου της γυναίκας του νέος γύρος από Paranormal φαινόμενα ξεκίνησε.
O Jones αναφέρει τα εξής:«Όταν η Sadie πέθανε γύρισα πίσω και ένιωσα πως δεν ήθελα να μπω μέσα στο σπίτι. Αμέσως μετά είδα μια κλήση από το τηλέφωνο του σπιτιού μου στο κινητό, όμως στο σπίτι εκείνη τη στιγμή δε βρισκόταν κανένας! Όταν μπήκα μέσα στο σπίτι κατακλύστηκα αμέσως από τη μυρωδιά των τσιγάρων που κάπνιζε η Sadie και του αρώματος της.»

Σύμφωνα με τον Jones, έκτοτε η οικογένεια του λαμβάνει γραπτά μηνύματα, τα οποία πιστεύει ότι προέρχονται από τη Sadie. «Η Sadie πάντα είχε ένα κινητό τηλέφωνο μαζί της, τη θάψαμε με αυτό, στα μηνύματα περιέχονται φράσεις που μόνο η Sadie θα μπορούσε να συντάξει.»

Με πληροφορίες από το pathfinder

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

2012 Doomsday... και μετά ξυπνήσαμε!



Περίπου κάθε 10 χρόνια διάφοροι ευφάνταστοι ονειρεύονται καταληκτικές ημερομηνίες της Γης.



Όταν πλησίαζε η νέα Χιλιετία πολλοί πίστευαν ότι θα ήταν και το τέλος του κόσμου, κυκλοφόρησαν έτσι πολλά σενάρια καταστροφολογίας, το 2000 ήρθε αλλά ο κόσμος στη θέση του φυσικά:)
Όλοι αυτοί οι φαντασιόπληκτοι όμως δεν το έβαλαν κάτω, άνοιξαν τα κιτάπια τους και έψαξαν για νέες ημερομηνίες, δεν άργησαν να τις βρουν.
Το τέλος του ημερολογίου των Μάγια έχει μια ημερομηνία όχι πολύ μακρινή από σήμερα και άρχισε πάλι η ίδια ιστορία.
21-12-2012
Το τέλος της Γης άρχισαν να φωνάζουν, έψαξαν προφητείες και σε άλλους λαούς, το έφεραν από δω το έφεραν από κει, το κόντυναν από δω το έραψαν από κει, και έτοιμη η καταστροφή του πλανήτη.
Μιλάνε ακόμα, για σύνοδο των πλανητών απόλυτη ευθυγράμμιση, και αντιστροφή των πόλων της γης.
Α! ναι ξέχασα και τον Νιμπίρου τον 10ο και κατ'άλλους 12ο πλανήτη(μαζί με Ήλιο και Σελήνη), αυτός λέει θα μας κάνει τζα, τότε θα έρθει κοντά μας, το 2012, προς το παρόν παίζει κρυφτούλι πίσω από τον Ήλιο, γι αυτό δεν τον βλέπουμε.Εδώ ο Νιμπίρου εκεί ο Νιμπίρου που είναι ο Νιμπίρου;
Περιμένετε λίγο 3600 χρόνια θέλει να ολοκληρώσει την περιστροφή του γύρω από τον Ήλιο θα τον δούμε είπαμε θα μας κάνει τζα στην κατάλληλη στιγμή, αχ ρε Σουμεροασσυριοβαβυλώνιοι τι μας κάνετε!!!
Οι Θρησκόληπτοι περιμένουν τα πρώτα σημάδια του Αντίχριστου, και οι Αρχαιολάγνοι την έλευση τών Ολύμπιων!!!
Δεν μας φτάνουν οι "προφήτες" της αλλοδαπής έχουμε και τους εγχώριους, οι παππούληδες του Όρους, αυτοί πάλι προφητεύουν πολέμους μέσα σ'αυτή τη χρονιά, και το "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα'ναι" και τον "μαρμαρωμένο Βασιλιά".
Στον αντίποδα οι Ελ! Ελληνάρες μου εσείς, θα έρθει ο Απόλλωνας με το άρμα του του Ήλιου και θα...μας την παίξει...την λύρα.
Ε! Μέσα σ'όλα αυτά βάζουμε και μεις το χεράκι μας, μη πω και το ποδαράκι μας για να την στείλουμε μια ώρα αρχύτερα στον διάολο την έρμη τη Γη με τόσα που της κάνουμε καθημερινά.
Πως λοιπόν μετά ο κάθε αλλοπαρμένος φαντασιόπληκτος να μην μιλάει;
Μπορεί συναστρίες και σύνοδοι πλανητών να γίνονται, ο Βόρειος πόλος να γίνει Νότιος και τ'ανάποδο κάποια στιγμή, μπορεί να έχουμε μια νέα εποχή παγετώνων, μπορεί, μπορεί χίλια δύο μπορεί, αυτό όμως που δεν παίρνει "ίσως" ή "μπορεί" είναι η καταστροφή της γης από τα ίδια μας τα χέρια και αυτό το κάνουμε με εκπληκτική ταχύτητα και μαεστρία. Ούτε Αντίχριστοι, ούτε εξωγήινοι εισβολείς θα μας καταστρέψουν, μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, κι αν καταστραφούμε δική μας πράξη θα είναι, κανενός Θεού, και κανενός διαβόλου.
Είμαστε ένα απειροελάχιστο κομματάκι ύλης μέσα στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος, και το Σύμπαν χέστηκε αν αύριο δεν υπάρχουμε, αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει και να δημιουργεί ζωή σε άλλους κόσμους μακρινούς σε άλλα ηλιακά συστήματα, σε άλλους γαλαξίες.
Είμαστε ένα τίποτα ρεεεε, ακόμα να το καταλάβουμε;

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Ιστορίες καθημερινής τρέλας με άρωμα διαδικτύου



Ο κόσμος του διαδικτύου δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, και πολλές φορές επεμβαίνει μέσα σ'αυτήν, όσο κι αν νομίζουμε ότι υπάρχει ανωνυμία πίσω από ένα πληκτρολόγιο αυτό κοντεύει να γίνει αστικός μύθος.
Ομάδα εκβιαστών μέσω e-mail απειλούν την ζωή χρηστών του internet, πολυεθνικές εταιρείες κυνηγούν νοικοκυρές για δικαιώματα μουσικής σε οικιακά βίντεο, και τόσες άλλες τρελές ιστορίες που έρχονται στην επιφάνεια καθημερινά.

1. Τα εκβιαστικά e-mail!

Πρόκειται για ένα καινούριο «φρούτο» του διαδικτύου που έχει κάνει εσχάτως την εμφάνισή του. Η αυστραλιανή κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Υποθέσεων Καταναλωτών, θεωρεί υποχρέωσή του να επιστήσει την προσοχή του κοινού και να του συστήσει να μην απαντά, σε περίπτωση που θα πάρει ένα τέτοιο e-mail.

Πρόκειται για σπείρα που δρα στη Βικτώρια αλλά και το εξωτερικό, εκβιάζοντας άτομα να πληρώσουν λύτρα, διαφορετικά θα πεθάνουν. Στα άτομα όπου στέλνονται ηλεκτρονικά γράμματα τα αιτήματα ξεκινούν από $1.000 μέχρι και $100.000.

«Οι απατεώνες αυτοί χρησιμοποιούν το όπλο του φόβου προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους παραλήπτες, λέγοντάς τους ότι πρέπει να πληρώσουν για να ακυρωθεί το (φανταστικό) συμβόλαιο θανάτου που υπάρχει για τη ζωή τους», θα πει ο υπουργός Υποθέσεων Καταναλωτών Τόνι Ρόμπινσον.

Οι αποστολείς ισχυρίζονται ότι έχουν πληρώσει δολοφόνους από το Μεξικό ή μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης El-Qaeda.

«Ομολογουμένως, το e-mail αυτού του είδους είναι εκφοβιστικό, κάνω έκκληση όμως στους παραλήπτες να μην απαντήσουν. Αν το λάβετε, ειδοποιείστε αμέσως το υπουργείο Υποθέσεων Καταναλωτών. Επίσης, θα πρέπει να ειδοποιηθεί και η αστυνομία, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που η απειλή περιέχει προσωπικά σας στοιχεία», πρόσθεσε ο υπουργός.

2. Πολυεθνική κυνηγάει μία νοικοκυρά για οικιακό video!

Ενα οικιακό βίντεο 29 δευτερολέπτων ήταν η αφορμή για μια τεράστια νομική διαμάχη στις ΗΠΑ. Η Στέφανι Λεντζ βιντεοσκόπησε το 18 μηνών αγοράκι της να χορεύει με τις πιτζάμες υπό τους ήχους του δημοφιλούς τραγουδιστή Prince. Ανέβασε το βίντεο στο Youtube για να το δουν οι φίλοι της και να το μοιραστεί με τον κόσμο.

Είκοσι οκτώ (28) είδαν το συγκεκριμένο βίντεο μεταξύ αυτών και οι δικηγόροι της πολυεθνικής εταιρείας Universal Music που έχει τα δικαιώματα του Prince. Προσέφυγαν στο Youtube και το 29 δευτερολέπτων βίντεο κατέβηκε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων του καλλιτέχνη. Ποιος είπε ότι μόνο η εγχώρια ΑΕΠΙ παραλογίζεται και κυνηγά τους περιπτεράδες που ακούν τρανζίστορ; Αυτή τη στιγμή μαίνεται ένας υπόγειος πόλεμος κατά των χρηστών πνευματικών έργων από αδηφάγες εταιρείες που προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι. Ποινικοποιούν κάθε χρήση πνευματικών έργων, σ’ αυτή τη φάση για να δώσουν το παράδειγμα κι αργότερα για να πληρώνονται.

Κυρίως: πνίγουν κάθε απόπειρα δημιουργίας. Το 2004 ένας 31χρονος Τεξανός κινηματογραφιστής, ονόματι Jonathan Caouette, έκανε την έκπληξη στις Κάννες. Εχοντας μια κάμερα μόνο, έκανε την προσωπική του ιστορία ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ. Το «Tarnation» περιέγραφε το δράμα της ψυχικά ασθενούς μητέρας του, τις ταλαιπωρίες της από το ιατρικό σύστημα, την αποξένωσή της από την κοινωνία. Οταν το έργο παρουσιάστηκε στις Κάννες, οι θεατές όρθιοι το χειροκροτούσαν.

Αυτή δεν ήταν η μόνη έκπληξη. Το ντοκιμαντέρ των 88 λεπτών ήταν μια προσωπική παραγωγή του Caouette. Ο ίδιος κινηματογραφούσε επί πολλά έτη, έκανε το μοντάζ και την παραγωγή. Ολόκληρη η παραγωγή του κόστισε μόλις 218 δολάρια!

Οταν, όμως, το παρουσίασε αναγκάστηκε να πληρώσει πνευματικά δικαιώματα για τα μουσικά κομμάτια που ακουγόταν στο φιλμ. Το «κουστούμι» που του επιδαψίλευσαν οι εταιρείες έφτασε τις 400.000 δολάρια! Ενα φιλμ που παρήχθη με πολύ κόπο και 218 δολάρια, έφτασε τελικά να κοστίζει 400.218 δολάρια. Ποιος πιτσιρικάς ή εκτός εταιρειών δημιουργός θα επιχειρήσει να κάνει κάτι ανάλογο;

πηγή των άρθρων "Καθημερινή"

Προσοχή λοιπόν όταν βάζουμε δυνατά το στερεοφωνικό στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, μπορεί κάποιος της ΑΕΠΙ να έρθει να μας ζητήσει να πληρώσουμε κανένα εξωφρενικό ποσό γιατί "διασκεδάζουμε" και τους διπλανούς μας !!!

Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Κινητό-προτζέκτορας δύο σε ένα!!!



Πολλές κατασκευάστριες εταιρίες κινητών τηλεφώνων συνειδητοποίησαν ότι η παρακολούθηση κινηματογραφικής ταινίας στην οθόνη του κινητού δεν μπορεί να συγκινήσει τους ολοένα και πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

Για το λόγο αυτό, οι εταιρίες σπεύδουν τώρα να αναπτύξουν συσκευές, ικανές να προβάλουν την εικόνα της οθόνης σε τοίχους και οθόνες προβολής.

Οι «πικο-προβολείς», όπως ονομάζονται οι καινοτόμες συσκευές, είναι τόσο μικροί, που μεταφέρονται στην τσέπη του χρήστη κι πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στο 2008. Κάποια στιγμή, το σύστημα αυτό θα έχει σμικρυνθεί σε τέτοιο βαθμό, που θα είναι δυνατή η ενσωμάτωσή του στις συσκευές κινητών τηλεφώνων και φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής mp3.

Η εταιρία Microvision από το Ρέντμοντ της πολιτείας της Ουάσιγκτον στις Βορειοδυτικές ΗΠΑ, παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στα πλαίσια της έκθεσης CTIA Wireless στο Λας Βέγκας την πρωτότυπη συσκευή προβολής της. Η συσκευή έχει μέγεθος ίσο με δύο iPod, αν και η τελική της εκδοχή -που θα κυκλοφορήσει σύντομα στο εμπόριο- θα είναι κατά 30% μικρότερη, όπως αποκαλύπτει ο Ράσελ Χάνιγκαν, επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων της εταιρίας.

Σε σκοτεινό δωμάτιο της έκθεσης, η συσκευή του Χάνιγκαν εντυπωσίασε τους επισκέπτες, προβάλλοντας στον τοίχο πεντακάθαρη εικόνα από μικροσκοπικό iPod Nano. Με τον προβολέα σε απόσταση 2 μέτρων από τον τοίχο, η προβαλλόμενη εικόνα είχε διαγώνιο 2 μέτρων, ενώ η ευκρίνειά της ήταν αντίστοιχη με εκείνη ενός DVD.



Η τεχνολογία της συσκευής διαφέρει πολύ από εκείνη των συμβατικών προβολέων: η συσκευή της Microvision εκπέμπει κόκκινες, πράσινες και μπλε ακτίνες λέιζερ πάνω σε ταχύτατα κινούμενο τετράγωνο κάτοπτρο, με πλευρά 1 χιλιοστού.

Η ταχύτητα κινήσεων του κατόπτρου προσφέρει την ψευδαίσθηση ενιαίας εικόνας στο μάτι. Ο κ. Χάνιγκαν αναφέρει ότι ο προβολέας του καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, καθιστώντας άχρηστη την ενσωμάτωση ανεμιστήρων ή άλλων συσκευών ψύξης που διαθέτουν οι συμβατικοί προβολείς.

Στόχος της εταιρίας είναι η συσκευή της να έχει ενεργειακή αυτονομία, χάρη στις μπαταρίες της, μέχρι 2,5 ώρες. Η τιμή του αναμένεται να φθάνει τα 400 δολάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.microvision.com, www.dlp.com.

πηγή:www.kathimerini.gr με στοιχεία από AP

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ...ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ...για πληροφορίες στο...φάντασμα!



Η αγορά κατοικίας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, και όταν παρουσιάζεται μία ευκαιρία, ο υποφήφιος αγοραστής τρέχει να την εκμεταλευτεί, είναι όμως τόσο απλό;Αυτό που πωλείται είναι αυτό που φαίνεται;

Μήνυση για στοιχειωμένο ...σπίτι

Μια οικογένεια από την Ιταλία ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση στους προηγούμενους ιδιοκτήτες τους σπιτιού τους επειδή δεν τους ενημέρωσαν ότι ήταν στοιχειωμένο!

Ο Gaetano Bastianelli, 57 ετών και η γυναίκα του Stefania πλήρωσαν £94.000 για το καινούργιο τους σπίτι στην πόλη Umbrian του Spoleto το 2005.

«Θεωρήσαμε ότι πρόκειται για ευκαιρία,» σχολιάζει η κυρία Bastianelli, αφού οι παλιοί ιδιοκτήτες αποφάσισαν να μας πουλήσουν το σπίτι με όλα τα υπάρχοντα τους.»

Το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε ότι το σπίτι είχε χτιστεί κοντά στο νεκροταφείο Pozzi Ginori και ότι κατά τη διάρκεια του 1970 είχε γίνει εξορκισμός εντός του οικήματος.

«Τα φαντάσματα ξεκίνησαν το κυνήγι από την πρώτη νύχτα,» σχολιάζει ο κύριος Bastianelli, πρώην οδηγός φορτηγού. «Ξύπνησα ξαφνικά γύρω στις 1 ή 2 το πρωί και είδα νερό να ρέει κάτω από την πόρτα του μπάνιου.»

Ο κ. Bastianelli ισχυρίστηκε ότι έως το επόμενο πρωί, τα μοχθηρά πνεύματα είχαν αφήσει πράσινη μούχλα στους τοίχους.» Στη συνέχεια τα πράγματα χειροτέρεψαν. Όπως ισχυρίζεται ο Bastianelli, ήχος αλυσίδων ξύπνησε την 10χρονη κόρη του, ενώ ταυτόχρονα ο κήπος και το αυτοκίνητο της συζύγου του άρχισαν να καίγονται.

Σήμερα, ο κύριος Bastianelli έχει καταφύγει σε δικηγόρο για να υποβάλει μήνυση στους προηγούμενους ιδιοκτήτες του στοιχειωμένου σπιτιού. Ένας ιστορικός της περιοχής, ο Sergio Grifoni, επιβεβαίωσε το γεγονός του εξορκισμού ενός μικρού κοριτσιού γύρω στο 1977 στο ίδιο σπίτι.

πηγή είδησης:news.pathfinder.gr

Με την μήνυση θα φύγουν τα φαντάσματα;!!!

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Conversations with Mona Lisa



Η Μόνα Λίζα, ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι και άλλα 60 αριστουργήματα τέχνης παρουσιάζονται στη «Ζωντανή Γκαλερί» στη Σεούλ στη Νότια Κορέα. Αντί να υπάρχει ο κλασσικός ξεναγός που κάνει τους επισκέπτες, ειδικά τους πιο μικρούς σε ηλικία να βαριούνται με τις αναλυτικές περιγραφές, τον ρόλο του ξεναγού τον παίζουν τα ίδια τα έργα τέχνης. Είναι μία interactive gallery, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν την Μόνα Λίζα να περιγράφει τον εαυτό της , ή και να της θέσουν ερωτήσεις, ακόμα μπορεί ο επισκέπτης να συναντήσει και τον Μιχαήλ Άγγελο να μιλάει για το έργο του.

πληροφορίες από www.reuters.com

Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Αίρεται το άβατο του Αγίου όρους!



Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αρθεί το άβατο του Αγίου όρους.
Σε ερώτηση που δέχτηκε ο εκπρόσωπος τύπου της εκκλησίας είπε, ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μέσα στα πλαίσια εκσυγχρονισμού της Ελλαδικής εκκλησίας, και ότι το μέτρο απαγόρευσης της παρουσίας γυναικών ήταν πλέον αναχρονιστικό. Οι μοναχοί είπε δυναμώνουν την πίστη τους αν ο "πειρασμός" είναι παρών και όχι με την απουσία του.
Την λειτουργία της Αναστάσεως θα την τελέσει φέτος ο Αρχιεπίσκοπος όχι στη Μητρόπολη Αθηνών αλλά στη Μονή Βατοπεδίου παρουσία και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά την άρση του άβατου αναμένεται μεγάλο πλήθος πιστών να επισκεφθούν κατά την περίοδο του Πάσχα την χερσόνησο του Άθω.