Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Tο χιούμορ του ζωγράφου



Το χιούμορ που έχουμε οι ζωγράφοι, πολλές φορές είναι από περίεργο έως "σατανικό", αυτό μάλλον οφείλεται στην αχαλίνωτη φαντασία μας.
Εκ των προτέρων φανταζόμαστε με κάθε λεπτομέρεια την σκηνή που θα επακολουθήσει μετά από μία φάρσα που ετοιμάζουμε, και αν η φάρσα περιέχει και κάτι που μπορούμε να εκφράσουμε και το ταλέντο μας μέσα από αυτήν, τότε βάζουμε όλη μας την μαεστρία για να πετύχει.

Μία πολύ καλή μου φίλη γλύπτρια μου έστειλε σε mail αυτή την φωτογραφία από το μπάνιο ενός ζωγράφου, που έβαλα πιο πάνω.
Φαντασθείτε να θέλετε επειγόντως να επισκεφθείτε το μπάνιο του, σίγουρα θα σκεφθείτε "ιδού η λεκάνη ιδού και το πήδημα",αλλά σύντομα θα καταλάβετε το τέχνασμα, αν όμως έχετε πιεί κανένα ποτάκι και δεν καταλάβετε ότι πρόκειται για εικόνα οφθαλμαπάτης το πάτωμα...μάλλον η "ανάγκη" θ'ανακουφισθεί κάπου αλλού, και δεν θα κάνετε το μεγάλο βήμα για...την λεκάνη ;)

2 σχόλια:

Φιλαλήθης είπε...

Όμορφο!
Έχω εντοπίσει έναν καλό παλαιότερα...
http://filalithisblog.blogspot.com/2007/02/blog-post_16.html

kakos lykos είπε...

Μπήκα στο blog σου και είδα την ανάρτηση που μου υπέδειξες:)
Γνωρίζω για την δουλειά αυτού του ζωγράφου, έχω δει πολλά έργα του που έχει κάνει στο δρόμο, σε εικόνες στο διαδίκτυο. Καταπληκτικός στη ψευδαίσθηση και άριστος γνώστης της προοπτικής, που είναι το βασικό συστατικό για να ξεγελάσει τον θεατή :)